Gazetelerde Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (6 Şubat 2018)

FutbolArena - Galatasaray’la ilgili gündemde yer alan tüm haberler FutbolArena’da. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (6 Şubat Salı GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Gerçek Yuto yakında
Gerçek Yuto yakında

İlk maçında vasat bir futbol sergileyen Nagatomo, "İleriki günlerde daha iyi olacağım. Tek isteğim takıma katkı sağlayabilmek" dedi
Sivasspor maçında görücüye çıkan Yuto Nagatomo, yeni bir lige geldiğini biraz zaman istediğini söyledi. 31 yaşındaki sol bek, "İki idmanla maça çıktım. Oyun sistemine alışmam lazım. İleriki günlerde daha iyi olacağım. Tek isteğim takıma katkı sağlayabilmek" diye konuşurken, Süper Lig’in sert ve mücadele gücü yüksek bir lig olduğunu belirtti. Nagatomo, Sivas’ta yüzde 90 pas isabetine rağmen 9 ikili mücadele kaybı ve 2 boş orta ile vasatı aşamadı.

Fotomaç
2Sen şampiyon olacaksın
 Sen şampiyon olacaksın

ultrAslan’ın çağrısı ile yüzlerce taraftar takımı gece yarısı havaalanında karşıladı. ’İmparator Fatih Terim’ tezahüratı yapan sarı-kırmızılılar, oyunculara moral verdi
Başakşehir’in puan kaybetmesiyle ayağına gelen liderlik fırsatını DG Sivasspor’a 2-1 yenilerek kullanamayan Galatasaray’da taraftarlar takıma sahip çıktı. ultrAslan’ın, ’Saat 00.00 Atatürk Havalimanı iç hatlar geliş bölümünde buluşuyoruz. Sen şampiyon olacaksın...’ çağrısıyla organize olan sarı-kırmızılılar, kafileyi Sivas dönüşünde meşalelerle karşıladı. İç hatları tribüne çeviren çok sayıdaki taraftar, ’İmparator Fatih Terim’ tezahüratları ile ortalığı inletirken, Terim ve oyunculara takım otobüsüne kadar eşlik edip, moral verdiler.
3
TAŞÇIOĞLU’NA PENALTI İSYANI

Taraftarlar Sivasspor lehine verilen penaltı kararını da eleştirerek, maçın hakemi Fırat Aydınus ve yardımcısı Aleks Taşçıoğlu’na tepki gösterdi. Sıcak karşılama oyuncuları da kenetledi. Futbolcuların kendi aralarında yaptıkları toplantıda Sivasspor karşısındaki oyunun kendilerine yakışmadığını belirterek, Antalyaspor maçıyla birlikte yeni bir galibiyet serisi başlatmak için sözbirliği yaptıkları ifade edildi.

Fotomaç
4 Farkını ortaya koydu
Farkını ortaya koydu

Gelir gelmez ilk operasyonu takımdan kopuk oynadığını düşündüğü Gomis’e yapan Terim’in haklılığı ortaya çıktı. Fransız oyuncu, Sivas karşısında 90 dakikada 17 kez topla buluştu. Eren oyuna girdikten sonra ise 31 dakikada 61 kez... Gomis de Eren de 3 şut attı, Fransız bir kez kaleyi buldu. Eren 3’te 3 yaptı. Golünü de attı. Hocasına mesajı verdi. Gomis ise saha içinde ona buna laf yetiştirmeyi tercih etti!..

Fotomaç
5 Galatasaray’da üzücü haber! Denayer...
Galatasaray’da üzücü haber! Denayer...

Galatasaraylı futbolcu Jason Denayer, Demir Grup Sivasspor maçının son bölümünde sakatlanarak kenara gelmek zorunda kaldı.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada Denayer’de ileri derecede yırtık tespit edildiği belirtildi.

Galatasaray’dan yapılan Denayer açıklaması şöyle:
Jason Denayer’in bugün sponsor hastanemiz Medical Park’ta yapılan MR tetkiklerinin ardından sol üst arka adale grubunda zorlanmaya bağlı ileri derece yırtık tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır.

Fotomaç
6 Galatasaray niye kafa golü yiyor?
Galatasaray niye kafa golü yiyor?

Galatasaray’ın yediği kafa gollerinin fazlalığı eski bir stoper olan Fatih Terim’i zorluyor. Tecrübeli çalıştırıcının isteğiyle Taffarel bir süredir Muslera’yı tehlike yaratan kafa topları için çalıştırıyordu. Fakat işe yaramadı. Cimbom, Sivas karşısında da kornerden gol yedi. Peki bu gollerin neden can yakmaya devam ediyor: Muslera kornerlerde direk diplerine kendi tutuş mesafesini engellememesi için adam koymuyor. Ayrıca defansif kurgu gereği 18 içine gelen topları kaleci, 18 dışında kalan toplara ise stoperlerin kafa vurması gerekiyor. Adam adama değil de alan savunması yapıldığı için sürpriz gollere engel olunamıyor.

Fotomaç
7İdeal 11’i bulamadı
 İdeal 11’i bulamadı

Fatih Terim, takımın başında çıktığı 4 lig maçında 20 farklı oyuncuya şans verdi
Tudor’un yerine 4. kez G.Saray’da göreve gelen Fatih Terim, ideal kadrosunu bulmaya çalışıyor. İlk sınavına 17. haftada Göztepe müsabakasıyla çıkan tecrübeli teknik direktör, geride kalan 4 lig maçında 20 oyuncuya şans verdi. Takımın önemli isimleri de dahil bazı oyuncuları zaman zaman yedek oturtan Terim’in ilk 11’de vazgeçemediği 4 kişi Muslera, Rodrigues, Denayer ve Feghouli oldu. Selçuk, Eren, Sinan ve Donk’a yeniden fırsat tanıyan Terim, 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 mağlubiyet yaşadı.

Fotomaç
8İlk yarı şut atamazsa yeniliyor
 İlk yarı şut atamazsa yeniliyor

Sivasspor karşısında maçın son bölümüne kadar isabetli şut çekemeyen G.Saray, bu sezon 3’üncü kez bir maçın ilk yarısını isabetli şut çekemeden tamamladı. Sarı-kırmızılılar, daha önce ilk 45 dakikasında isabetli şut bulamadığı Trabzonspor ve Malatyaspor maçını olduğu gibi Sivasspor maçını da 2-1 kaybetti. Sarı-kırmızılılar ayrıca, Süper Lig’de ilk yarısını geride tamamladığı son 10 maçın 8’ini de kaybetti

Fotomaç
9Kronik hastalık
 Kronik hastalık

Kafa golleri ve deplasman maçları G.Saray’ı aşağıya çekmeye devam ediyor
Riekerink çare olamadı, Tudor tedavi edemedi. Kafa golleri yeme hastalığı Fatih Terim’in de canını yakmaya başladı. Galatsaray bu sezon 9. golü kalesinde gördü. Ligde yenilen son 5 golün 4 de kafa vuruşundan geldi. Galatasaray (26) son 2 sezonda Fenerbahçe (9), Başakşehir (9) ve Beşiktaş’ın (2) yediği toplam kafa golünden fazlasını kalesinde gördü. Son iki sezonda toplam 54 maç çıkan Cimbom yediği 64 golün 26’sı kafa vuruşundan geldi. Terim de çare olamadığı bir başka hastalık ise deplasman fobisi oldu. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de çıktığı son 6 deplasmanın 5’inde yenildi. Galatasaray son 56 deplasman maçında sadece 20 galibiyet alabildi.

Fotomaç
10 Nihayet Carrasso kaleye geçiyor
Nihayet Carrasso kaleye geçiyor

Atiker Konyaspor ile oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Cedric Carrasso nihayet kalede olacak. Konyaspor ile oynanan ilk maçta hatalı goller yiyerek tepkileri üzerine çeken Eray, bu kez kaleyi Fransız eldivene kaptıracak. Perşembe günü Carrasso sınıfı geçerse Muslera’nın cezalı olması nedeniyle Antalyaspor karşısında da forma giyecek

Fotomaç
11 Özbek divanı bekliyor
Özbek divanı bekliyor

Seçimi kaybeden Dursun Özbek, 14 Şubat’ta sessizliğini bozacak. Badou Ndiaye’nin bonservisiyle ilgili iddialar dahil tüm eleştirilere üyelerin huzurunda yanıt verecek
Galatasaray’da Badou Ndiaye’nin transferinde bonservis rakamını düşük gösterdiği iddia edilen eski başkan Dursun Özbek, 14 Şubat’ta yapılacak Divan Kurulu’nda spekülasyonlara yanıt verecek. Özbek’in toplantıda Ndiaye başta olmak üzere kendi döneminde yapılan diğer transferler, kulüpteki alacakları ve seçim süreciyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri de cevaplaması bekleniyor. Divanda başkan Mustafa Cengiz de ilk kez başkan olarak üyelerin karşısına çıkacak. Cengiz toplantıda sıkıntılı olan mali durum, loca satışları ve ’sarı cuma’ etkinliğiyle ilgili bilgi verecek.

Fotomaç
12 Parlak bir başlangıç
Parlak bir başlangıç

Süper Lig’de 1 yıl 9 ay 19 gün sonra ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan Donk da değişen bir şey olmadığı ortaya çıkarken Stoke City’ye satılan Badou Ndiaye ilk maçında göz doldurdu. Senegalli futbolcu, hocası Paul Lambert’ten, "Mükemmel oynadığını düşünüyorum. İlk başlangıcın bu kadar parlak olacağını düşünmüyorum" şeklinde övgü aldı.

Bournemouth karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Badou Ndiaye, 70. dakikada Shaqiri’nin ağlara yolladığı golün asistini yaptı, 2 kilit pas verdi, 3 top çaldı. Yüzde 82.4 pas yüzdesi yakaladı. RYAN Donk, Demir Grup Sivasspor karşısında 74 kez topla buluştu. Ancak yüzde 70.4 pas yüzdesi yakaladı. Adam geçemedi, orta yapamadı. 9 uzun top attı 5’i isabetli oldu. Bir isabetli şut çekebildi

Fotomaç
13 Ufak tefek ama güçlü bir oyuncu
Ufak tefek ama güçlü bir oyuncu

Japon gazeteciler, Nagatomo’nun takıma alışınca Galatasaray’a yararlı olacağını aktardılar. Sivasspor maçını izleyen Yuri Okazaki, "O ufak tefek ama çok güçlü ve çevik bir oyuncudur. Tekniği çok iyi. Deneyimi de yüksek. Arkadaşlarına uyum sağlarsa çok başarılı olacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı. Okazaki, Galatasaray’ın Sivas’ta çok atak yapamadığını da kaydetti.

Fotomaç
14 Mustafa Cengiz bombaladı
Mustafa Cengiz bombaladı

Başkan Mustafa Cengiz, "Dursun Özbek bize 3 kurşun sıktı. Ben bugün kredi almaya gitsem alabilirdim ama Özbek hisselere rehin koymuş" dedi
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor’da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Eski başkan Dursun Özbek’e eleştirilerde bulunan Cengiz, "Dursun Başkan, dönemimdeki zararı karşılayacağım demişti. Dursun Özbek, bize 3 kurşun sıktı. Ben bugün kredi almaya gitsem alabilirdim ama Özbek, hisselere rehin koymuş. Rehin işlemlerinin harcı 910 bin TL ve onu da Galatasaray ödemiş. Özbek bunu yapmamalıydı. Rehni koyan kendisi ama Galatasaray’a fatura ediyor. Dursun Özbek’in yanlışı bu. Net rakamlar çıksın, daha anlatacağım. Kendisi iyi bir insan. Emlak Konut’ta da 91 milyon TL’lik temlik koymuş. Bir kişi hariç, tüm yönetim karara imza atmış. İmzalamayan da o gün orada yokmuş. Galatasaray’da kimsenin alacağı kalmaz. Herkesin borcu ödenir. Ama Dursun Özbek, lütfen kulübe koyduğunuz rehinleri kaldırın. Sevgili Dursun başkana sesleniyorum. Dursun Özbek’in Sportif AŞ’ye 28 milyon TL borcu var. Dursun Özbek’in tabii ki katkıları vardır, iyi düşünceleri vardır. Ancak yaptığı hiçbir proje, kendi ürettiği proje değil. Önceden gelmiş projeler. Açık konuşayım Galatasaray, tapulu arazilerini verdi. Biz, durumu düzeltelim diye evimizi sattık" şeklinde konuştu.
15

Transferde usülsüzlük iddiası

Belhanda’nın transferine ilişkin iddiaları yanıtlayan Cengiz, "Belhanda’nın transferinde usulsüzlük var deniyor, böyle bir şey yok. Sivasspor maçında oyuna girdi, oyunun rengi değişti. Cavanda bedavaya gelecek durumdaydı. 1.7 milyon euro fesih bedeli vardı. 1.8 milyon euro verip almışız. Burada bir hırsızlık var mı bilemem. Araştırmak bakmak lazım" ifadelerini kullandı.
16
F.Bahçe’yi başarılı buluyorum

Başkan Mustafa Cengiz, Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynayacakları derbide tribünde olacağını söyledi. Fenerbahçe’nin 6-0’lık galibiyeti gibi kendilerinin de kazandıkları maçlarla gurur duyduklarını kaydeden başkan, "Kadıköy’e gideceğim. 2 rakibimiz var ve en büyük sermayemiz de onlar. Nasıl Fenerbahçe bizi 6-0 yendiğinden kaç yıl geçtiği halde gurur duyuyor ve dillendiriyorsa, biz de Fenerbahçe’yi yenmekten gurur duyarız" dedi. Cengiz ayrıca, Fenerbahçe’nin basketbol modelini başarılı bulduğunu söylerken, "Bizim de basketbolda hedefimiz böyle başarılı olmak" ifadelerini kullandı.
17
Mayıs ayında seçim var

Cengiz, "Mayıs ayında yapılacak seçimde adayım, benim hiçbir projem 3 aylık olmaz. Bugün Fatih hoca ile mayıs ayını planlamak üzerine 2-3 saat konuştuk. Ndiaye’nin Osmanlıspor’dan transferinde hata olabilir ancak hukuksuz hiçbir şey yok. Ndiaye’nin satışından 9 milyon euro bugün geldi. Sneijder Tudor ile çalışacağıma 3,5 milyon euro’yu bırakır giderim dedi" şeklinde konuştu.

Fotomaç
18 Orta saha çöktü
Orta saha çöktü

Geçtiğimiz sezon Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Ryan Donk gibi isimlerle orta sahada istediği verimi alamayan Galatasaray sezon başında Badou Ndiaye ve Fernando Reges’i transfer etmişti. İki isim daha ilk maçlarından itibaren orta sahada ağırlıklarını koymuştu. Fernando’nun sakatlanması, Ndiaye’nin satılmasının ardından orta saha geçtiğimiz sezona dönmek zorunda kaldı.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...