Galatasaray Haberleri - Galatasaray Transfer Haberleri (5 Mart 2018)

FutbolArena - Sarı kırmızılılarla ilgili gündemde yer alan tüm gelişmeler FutbolArena’da. Gazetelerde Bugünün Galatasaray Haberleri (5 Mart Pazartesi GS haberleri) Fanatik, Fotomaç, AMK gibi gazeteler başta olmak üzere diğer gazete haberlerindeki Galatasaray adına yaşanan son gelişmeler derlendi. Fanatik Gazetesi Galatasaray Haberleri,  Fotomaç Gazetesi Galatasaray Haberleri, AMK Gazetesi Galatasaray Haberleri, Milliyet Gazetesi Galatasaray Haberleri, Sabah GS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. Bu aramaların hepsini bulabileceğiniz galerimizdeki haberler şu şekilde...

1 Black Panther
Black Panther

Karabük maçında 24 gole ulaşıp Galatasaray’da ’en çok gol atan yabancı’ unvanını aldı. Şimdi gözü Alex de Souza’nın 28 gollük rekorunda... Başarılı futbolcu, "Tarih beni yazacak" diyerek iddialı konuştu
Bafetimbi Gomis, Galatasaray’da gösterdiği olağanüstü performansla hem sarı- kırmızılı taraftarları hem de futbolseverleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Sezon başında Premier Lig ekiplerinden Swansea City’den kadrosuna kattığı golcü, Galatasaray’ın 7-0 kazandığı Karabük maçında 4 gol daha atarak gol sayısını 24’e çıkardı ve gol krallığının bir numaralı adayı konumuna geldi. Burak Yılmaz ile arasındaki farkı 6’ya çıkaran Gomis ayrıca, Karabük deplasmanında takımı adına ilk yarıda kaydettiği 4 golle birlikte tarihe de geçmeyi başardı.
2
G.SARAY KAZANIYOR

Galatasaray’ın bu sezon Bafetimbi Gomis’in gol kaydettiği maçlarda yüzü gülüyor. Sarıkırmızılılar, Başakşehir ve Antalyaspor deplasmanları haricinde Gomis’in ayağından gol bulduğu 14 maçın 12’sinde rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Gomis, bu sezon ligde attığı 25 golle kariyerinde en çok lig golü ürettiği sezonu yaşıyor. Henüz ligin bitimine 10 hafta olmasına karşın 24 gol atan Gomis, geçen sezon Fransa Lig 1 takımlarından Marsilya’da 31 maçta ürettiği 20 golü, sarı-kırmızılı takımda çıktığı 23 maçta geçmeyi başardı.
3
SÜPER MARİO’YU GEÇTİ

Gomis, attığı goller ile Galatasaray tarihine de adını yazdırdı. 23 maçta 24 gole ulaşan oyuncu, Galatasaray’ın bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. Gomis’ten önce bu rekor 2000-2001 sezonunda ligde 22 gole imza atan Mario Jardel’e aitti. Gomis daha önce Lyon’da 2011-12 sezonunda 25, 2012-13 sezonunda 21, 2013-14 sezonunda 22 gol atmıştı. Geçtiğimiz sezon Marsilya’da ligde 20 toplamda 21 gol atan Gomis, Galatasaray ile ligde 24 kupada 3 gol atarak hem ligdeki hem toplamdaki kariyer rekorunu kırmış oldu. Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan futbolcu ise 2010- 2011 sezonunda 28 gol atan Fenerbahçe formasıyla Alex de Souza olmuştu. Gomis kalan 10 haftada 5 gol atarsa rekorun tek sahibi olacak.
4

ALEX DE SOUZA SIRADA

Gomis’in önünde bulunan diğer isimler ise Mario Gomez 26 gol (2015-16) ve 25 golle 1995-96 sezonunda gol kralı olan Shota Arveladze... Lig tarihine adını yazdırmak isteyen 32 yaşındaki yıldız, "4 gol attığım için çok mutluyum. Bundan sonra da Alex’in rekorunu kırarak tarihe adımı yazdırmak istiyorum" dedi.
5
MAÇTAN SONRA NE DEDİ?

Bafetimbi Gomis: Çok mutluyum. Galatasaray 25 golü atacak bir oyuncu arıyordu, ben de buna talip oldum. Kendi rekorumu kırdım. Beraber çalıştığım herkese, tüm taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Onlara gollerimle borcumu ödemeye çalışıyorum.

Geçen hafta hat-trick yaptığı topu evine götüren Gomis, bu hafta da 4 gol attığı topu arkadaşlarına imzalatıp yanına almayı unutmadı.

Fotomaç
6 Cengiz’den Özbek yalanlaması
Cengiz’den Özbek yalanlaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kendisi hakkında çıkan, "Mayıs ayındaki genel kurulda ikinci başkan olarak Dursun Özbek’in listesine girecek" iddialarına sert bir yanıt verdi. Cengiz, "Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına! Bu yalanları kim nereden uyduruyor bilmiyorum. Tamamı hayal ürünü" açıklamasını yaptı.

Fotomaç
7 Fazla ciddiye aldılar
Fazla ciddiye aldılar

Teknik direktör Fatih Terim, Karabük maçı öncesinde ligin en az gol atan (16) ve en fazla gol yiyen (47) takımına konuk olacaklarını belirterek oyuncularını ’ciddiyet’e davet eti. Çünkü hem deplasmanlarda kötü bir istatistikleri vardı, hem de Mete Kalkavan yönetiminde çıkılan son 9 lig maçından sadece 3’ündan galibiyetle ayrılmışlardı. Terim’in ciddiyet çağrısı daha ilk yarıda kendini gösterdi, bundan önce çıktığı son 6 Karabük deplasmanında toplam 6 gol bulan sarı-kırmızılılar, bu maçın ilk yarısında 6 gol attı. Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en farklı skoru yakalayan takım oldu. Bunu da 5 isabetli şut çekip, 6 gol bularak yaptı.

Fotomaç
8 ’Fener olsa yapardı’
’Fener olsa yapardı’


UEFA Kupası’nın ekmeğini yiyemediklerini savunan Süren, "Kupayı Fenerbahçe alsaydı belki Türk Bayrağı’na sarı-lacivert bant da yaparlardı. O Fenerbahçe’nin becerisi" dedi

Galatasaray Kulübü eski başkanı Faruk Süren, dün A Spor’da ekranlara gelen ’Yaşasın Hafta Sonu’ programının konuğu oldu. Süren, gündeme ilişkin birçok konuda yorumda bulunurken, çarpıcı ifadelere yer verdi. İşte eski başkanın açıklamalarından satır başları: "2001’de benim aleyhime kampanyalar yapıldı. Olur böyle şeyler. İntikam duygusu beslemem. Galatasaray zarar görmeye başladı. Benim ayrılmamla verilen zararlara engel oldum mu, bilemiyorum. Bırakmak mecburiyetindeydim ve bıraktım."
9
MAALESEF OLMADI

UEFA Kupası’nı Fenerbahçe alsaydı, belki Türk Bayrağı’na sarı-lacivert bant da yaparlardı. O Fenerbahçe’nin becerisi. Kupayı değerlendirememek, doğru bir teşhis. Biz devamını sağlayabilmek için çalıştık. Ürün satarak maddi bakımdan değerlendirilebilirdi. Avru pa kulüplerine karşı bu kupanın alınması insanları heyecanlandırdı. Benden sonra değerlendirilebilirdi. UEFA Kupası’nın başarısını hem sportif hem de ticari olarak değerlendiremedik.

Fotomaç
10 Bafetimbi Gomis’ten yeni kontrat açıklaması
Bafetimbi Gomis’ten yeni kontrat açıklaması

Galatasaray’ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis, Fransa’da beIN Sports’un konuğu oldu. Katıldığı programda sarı kırmızılı ekipteki yaşantısı hakkında konuşan Gomis’e programda bir de sürpriz yapıldı...
Galatasaray’da ilk günden itibaren çok sıcak ve dostane bir ortam gördüğünü dile getiren Bafetimbi Gomis bu nedenle herhangi bir adaptasyon sorunu yaşamadığını belirtti.

"32 yaşındayım ama kendimi hala çok diri hissediyorum" diyen Gomis şunları kaydetti:
11

"35 yaşından sonra da futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Sezon sonunda hedeflerimize ulaşırsak ve yönetim de memnunsa kontrat uzatıp Galatasaray’da kalmayı düşünüyorum."

Süper Lig’de bu sezon kendisine 25 gol hedefi koyduğunu da söyleyen Fransız yıldız Fenerbahçe derbisi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ligin ilk devresinde Türk Telekom Stadı’nda oynanan derbi hakkında "Fenerbahçe’ye karşı oynadığımız o maçta her şey çok güzeldi. Atmosfer harikaydı. Tüylerim diken diken oldu. Ne yazık ki karşılaşma 0-0 bitti" şeklinde konuştu.

Fotomaç
12 Gomis, Milli Takım’ı hak ediyor mu?
Gomis, Milli Takım’ı hak ediyor mu?

BAFETİMBİ Gomis’in muhteşem performansı Fransızları da mest etti. France Football, Fransız yıldızın Karabük’te 24 gole ulaşmasının ardından bir anket açtı. "Gomis, sizce Fransa Milli Takımı’nda görev almayı hak ediyor mu?" diye sorulurken katılanların yüzde 70’i ’Evet’ oyu kullandı

Fotomaç
13 Yasin-Garry-Donk Almanya’da
Yasin-Garry-Donk Almanya’da

SARI-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Karabük’te 7 gollü tarihi bir galibiyet alan futbolcularına ödül olarak 2 gün izin verdi. Herkes bir yere dağılırken, Yasin Öztekin, Ryan Donk ve Gary Rodrigues, hep birlikte Almanya’nın yolunu tuttu. Üç futbolcunun dün Yasin’in kardeşinin Dortmund’taki cafe açılışına katıldığı öğrenildi.

Fotomaç
14 Rodrigues’te FIFA tehlikesi!
Rodrigues’te FIFA tehlikesi!


Son zamanlardaki formuyla dikkatlerini üzerine çeken Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Garry Rodrigues ile ilgili Yunan basınından flaş bir iddia geldi.

Yunan basını, Rodrigues ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Galatasaray’ın, Rodrigues transferindeki sorumluluklarını yerine getirmediğini belirten Yunanlılar, PAOK’un FIFA’ya gidebileceğini yazdı.
15

Yunan basınında çıkan haberlere göre; Galatasaray, Garry Rodrigues’in bonservisinin ilk taksidini ödedi ve geri kalan taksitleri henüz PAOK’un hesabına yatırmadı. Sarı-kırmızılı kulüp eğer 9 Mart’a kadar PAOK’a olan borcunu ödemezse Yunan kulübünün FIFA’ya gideceği ve bu nedenle Galatasaray hakkında bazı yaptırımlar uygulanacağı ve ceza alabileceği öne sürüldü.

Sarı-kırmızılılar, Garry Rodrigues’i geçtiğimiz yıl devre arasında 3.5 milyon Euro’ya transfer etmişti.

Garry Rodrigues, Süper Lig’de oynadığı son 8 maçın 7’sinde toplam 10 gol katkısı yapmayı başardı. Garry Rodrigues, Fatih Terim’in takımın başına geçmesiyle 5 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.


Fotomaç
16
Gizli transfer ücreti vermiş

Faruk Süren, başkan Cengiz’in kulüple ilgili net resmi çıkarması ve bunu toplumla paylaşması gerektiğini belirterek, "Mayısa kadar durumu idare edip seçime gitmesi lazım ve isterse kendisi de aday olabilir. Dursun Özbek’in aday olmasını tavsiye etmem ama isterse olabilir" dedi. Ndiaye konusuna da değinen Süren, şu açıklamayı yaptı: "Bonservisini 7.5 milyon euro diye biliyorduk, 3 milyon euro’luk da bir bonus çıktı. 4 yılın bonusu neden peşin veriliyor? Bu bonus değil, gizli transfer ücreti. Bunu hem UEFA’dan hem de bizden gizliyor. Tam resmi yavaş yavaş görüyoruz."

Fotomaç
17 Sıradaki hedef şampiyonluk
Sıradaki hedef şampiyonluk


Gomis, BeIN Sports’un Fransa versiyonuna önemli açıklamalar yaptı. 4 gol attığı Karabük maçının ardından gerçekleştirilen özel röportajda Gomis, "Benim Galatasaray’da 23 maç sonunda 24 gole ulaşmış olmamın ligin seviyesi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü sizin bildiğiniz gibi Süper Lig’de bunu gerçekleştirebilen yabancı sayısı çok az. 24 gol az değil " ifadesini kullandı.
18

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Türkiye’ye alışmakta zorlanmadığını söyleyen Gomis, "Biz Afrikalı oyuncular bize ilgi gösterilmesini seviyoruz ve bunun karşılığını vermek için daha sonrasında adeta can atıyoruz. G.Saray taraftarı beni çok iyi ağırladı ve ben de elimden geleni yapıyorum" dedi. "Türkiye’de hedefim 25 goldü. 10 kala bu bu hedefi gerçekleştirdim. Şimdi şampiyonluk için daha fazlasını vereceğim" dedi.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...