Galatasaray Transfer Haberleri: Zafer Biryol'dan Hugo Rodallega yorumu

“Rodallega'da her şeyden biraz var. Küçük Van Basten. Anadolu hata kabul eder ama Galatasaray etmez. Güçlü, karakterli ve özgüvenle mücadele ederse başarılı olur. Eğer edemezse hüsran…”

FutbolArena Röportaj - Galatasaray, Akhisar'ın golcüsü Hugo Rodallega'nın transferi için girişimlerine devam ediyor. Akhisar cephesi Galatasaray'la görüşmediklerini ve transferin bittiğine dar iddiaları yalanlarken, oyuncuyu elinde tutmak istediğini ifade etti.

Galatasaray ise transferde oyuncu üzerinden gitti ve Kolombiyalı oyuncuyla transferde aşama kaydetti. Kulüplerin anlaşması bekleniyor. Yeni sezon için en az 2 golcü transferi planlayan Galatasaray için Rodallega doğru transfer mi?

Anadolu'da parlayan ama İstanbul'da o parlak halinden eser kalmayan bu güne kadar çok sayıda oyuncu gördük. Görmeye devam ediyoruz. Galatasaray, Rodallega'yı alırsa aynı tabloyu görür müyüz? Rodallega, Galatasaray'ın sorununu çözer mi? Rodallega nasıl bir golcü? Bu soruları bir dönemin ünlü golcüsü olarak Fenerbahçe'ye gelen ama ardığını bulmayan eski golcülerden ve şimdi teknik direktör olan Zafer Biryol'la konuştuk.

Rodallega'yı nasıl tarif edersiniz?

"Rodallega'da her şeyden biraz var. Belirgin bir özelliği yok ama çok özelliği var."

İyi mi kötü mü?

"Rodallega, iyi bir futbolcu. Sırtı dönük, kontra oynayan, yan toplarda etkili, şut atan, gol vuruşları iyi olan, kafa vuruşu iyi olan bir oyuncu. Ama belirgin bir özelliği yok."

"Van Basten'in küçültülmüş hali"

"Bunu şöyle tarif edebilirim: Ne çok çabuk ne de süratli. Van Basten'in küçültülmüş hali."

Rodallega, Galatasaray'a gelirse Snejder'İn önünde oynayacak. Bu bir golcü için büyük şans değil mi?

"Sneijder ile oynamak büyük şans"

"Bu önemli bir artı. Golü atmak için pas lazım. Arkasında Sneijder var. Sneijder mutlakaRodallega'yı iyi besler ama Sneijder ikiye bir yapmak istediğinde, kenardan içeriye girmek istediğinde Rodallega bunlara nasıl yanıt verecek? Bu önemlibir detay."

"BURAK'IN YAPTIĞINI YAPAR AMA…"

Galatasaray'ın aradığı golcü mü?

Zafer Biryol: Bunu zaman gösterecek ama Burak Yılmaz'ın yaptığı işi yapabilecek çapta bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Ancak şunu unutmayalım bu seviye çok ayrı. Akhisar'da oynamakla Galatasaray'da oynamak çok farklı. Galatasaray'ın yükünü kaldırabilmesi için mutlaka bir golcü daha alınması lazım.Bunu yaşayan bilir. Ben biliyorum, yaşadım….

"Anadolu kabul eder ama büyük takım hata kabul etmez"

Bunu biraz açalım… Anadolu'dan yıldız olarak gelip, kaybolup giden çok oyuncu gördük.

Zafer Biryol: Ben bunu yaşadım. Kolay değil üstesinden gelmek. Oynadığı takımda yıldız oyuncu muamelesi gören, herkesin konuştuğu, üzerine titrediği oyuncu; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'a gidince “sıradan" oyuncu muamelesi görür.

Yani?

Zafer Biryol: İşte esas meselede bu. Sıradan oyuncu muamelesi gördüğünde yapacakları. Güçlü, karakterli ve kendine güvenen oyuncular ayakta kalır. Çünkü gittiği takımda onun gibi yetenekli oyuncu çok. Yakın bir örnek var önümüzde: Fernandao. Sıradan oyuncu muamelesi gördüğünde hiç tanınmayacak bir hale gelebilir. Fernandao iyi başladı ama sezon sonundaki hali ortadaydı. Anadolu takımı hata kabul eder ama Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş hata kabul etmez. Bunların üstesinden gelmek kolay değildir.

Zafer Biryol kimdir?

Beşiktaş altyapısında futbola başlayan Zafer Biryol, Beşiktaş'ta profesyonel oldu. Daha sonra Mersin İdman Yurdu, Edirnespor, Yeni Salihlispor ve Şekerspor'da forma giydi. Şekerspor'da oynarken 2000-2001 sezonunda attığı 20 golle dikkatleri üzerine çeken Zafer Biryol, Süper Lig'de Göztepe'ye oradan da Konyaspor'a transfer oldu.

Konyaspor forması ile 2003-2004 sezonunda 33 maçta 25 golle gol kralı olan Biryol, bu performansı ile 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de istediğini bulamayanZafer Biryol, bir sezon sonra 2006 yılındaBursaspor'a transfer oldu. Ardından sırasıyla Çaykur Rizespor, Konya Şekerspor, Altay forması giydi. 2010 yılında Konya Şekerspor'da futbolu bıraktı.

Zafer Biryol, 7 kez A Milli Takım forması giydi. Kariyerine Teknik Direktör olarak devam ediyor.

Aydın Cingöz

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER