Galatasaray Semih Kaya'sız daha mutlu
Galatasaray'da bu sezon Semih Kaya, performansıyla taraftarın tepkisini çekiyor.
FutbolArena Analiz - Galatasaray'ın 24 yaşındaki stoperi Semih Kaya, kariyerinde kötü bir dönemden geçiyor. Özellikle Astana deplasmanında yaptığı hata ile Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde kritik bir 2 puan kaybetmesine neden olan Semih Kaya benzer bir hatayı son hafta oynanan Akhisar Belediyespor maçında da yaptı ve bu hata takımının yediği ilk gole sebep oldu.
Semih Kaya bundan 4 sezon önce, 20 yaşında giymeye başladığı Galatasaray formasıyla daha başarılı performanslar çıkarıyor ve özellikle ayağında top tutmamaya, tehlike olduğunda topu taça göndermeye çekinmiyordu. Buna karşın yıllar geçtikçe Semih Kaya daha çok risk almaya ve bu riskler de Galatasaray kalesine daha çok gol olarak dönmeye başladı. Hem Akhisar maçında ceza sahasında topu taça atmak yerine kontrol etmeye çalışması, hem de Astana deplasmanında yine topu taça atmak yerine rakibinden sıyrılmak istemesi golle sonuçlanmıştı.
Semih bu goller dışında pozisyon hatalarını da daha sık yapmaya başladı.
Sezona sakatlıklarla giren Semih, Chedjou'nun sakatlığından sonra forma giymeye başlamış ancak kötü performansı yüzünden Hamza Hamzaoğlu tarafından kesilmiş ve Chedjou-Hakan Balta ikilisine yedek olmaya başlamıştı. Hamzaoğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından tekrar ilk 11'e dönen Semih daha istekli bir görüntü sergilemesine rağmen benzer hataları yapmaya da devam etti.
Bu sezon Galatasaray, Semih'le oynarken 1380 dakikada 23 gol yedi. Yani Semih'li Galatasaray 60 dakikada bir gol yedi!
Semih'in oynamadığı 683 dakikada ise Galatasaray kalesinde 9 gol gördü. Yani 76 dakikada bir gol yedi.