Galatasaray 3 oyuncuyu gönderemiyor

2015-2016 sezonunda geniş kadrosunu daraltmak isteyen Galatasaray birçok oyuncusu ile yollarını ayırmıştı

FutbolArena Detay - Galatasaray 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Fatih Terim döneminde birçok transfer yapmış kadrosunu genişletmişti. Mancini döneminde kadrosundan oyuncu gönderemeyen Galatasaray üstüne bir de Mancini'nin istediği birçok oyuncu transfer etti ve kadro iyiden iyiye genişledi. Cimbom geçtiğimiz yıl ortalama 55 milyon Euro değerindeki 40 küsur kişilik kadro ile lige giriş yapmış ve hiç kullanmadığı oyunculardan fazlasıyla zarar etmişti.

İlk onlar gitti...

2014-2015 sezonu devre arasından itibaren ise bu kullanılmayan oyuncular gönderilmeye çalışılıyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz sezon Veysel Sarı, Yiğit Gökoğlan ve Engin Baytar gönderilmiş. Aydın Yılmaz, Eboue ve Gökhan Zan, Pandev ve Sinan Bolat ile de sözleşme sonunda yollar ayrılmıştı.

2015-2016 sezonunda yani bu yaz transfer döneminde ise kadroyu daraltma işlemine devam edildi. Nordin Amrabat Malaga'ya satıldı, Bruma Real Sociedad'a kiralandı. Bu iki transfer hamlesinden Galatasaray 4.9 milyon Euro gelir elde etti ve Podolski ile Carole transferlerini bundan daha ucuza getirdi.

Ardından Furkan Özçal Kayserispor'a kiralandı, Endoğan Adili FC Wil takımına kiralandı, Dany Nounkeu ile yollar ayrıldı, Sercan Yıldırım Bursaspor'a kiralandı ve Yekta Kurtuluş ile de karşılıklı anlaşarak sözleşme feshi gerçekleşti.

Galatasaray bu işlemlerle birlikte kadro maaliyetini yaklaşık 10 milyon Euro düşürerek 45 milyon Euro seviyelerine indirdi.

O 3 isim gönderilemiyor!

Ancak Galatasaray kadrosunda düşünmediği ve göndermek istediği üç isim daha var. Ve transfer sezonunun kapanmasına 9 gün kala bu üç isim hala gönderilemedi. Prandelli döneminde alınan ve Hamza Hamzaoğlu tarafından kadro dışı bırakılan Blerim Dzemaili ve Mancini döneminde alınan Lucas Ontivero ile Umut Gündoğan hala gönderilemedi.

Bu üç oyuncunun Galatasaray'a bir yıllık maaş maliyeti tam 3 milyon Euro!

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri