Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 5 stoper ikilisi

Gelecek yıllara damga vurabilecek ve dünyanın en iyi savunma tandemini oluşturabilecek Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü, aklımıza geçmişteki unutulmaz savunma tandemlerini getiriyor. Milli Takımlar tarihinde gelmiş geçmiş en iyi 5 tandemi derledik. Gelin birlikte bakalım.

FutbolArena - Milli Takım, tarihinin en iyi stoper ikilisine kavuştu. Dünya 3.'sü Milli Takımımızın kaptanlarından Bülent Korkmaz dahi, "Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü beni geçti" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. İki genç stoperimizin bel kemiğini oluşturduğu savunma hattımız, EURO 2020 gruplarında sadece 3 gol yerken akan oyunda ise hiç gol yemedi. Savunma hattımız kalesinde 3 gole izin verirken rakip kalelere ise 4 gol gönderdi.

Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral stoper ikilisi


Sezon başında 18 milyon euro karşılığında Juventus'a transfer olan Merih, dünya futbolunda savunma denince akla gelen ilk ülkenin en güçlü takımında ve 35 yaşındaki Chiellini ile 32 yaşındaki Bonucci'den sonra belki de gelecek 10-15 sezon Juventus'un stoperi olmak için yetiştiriliyor. Partneri Çağlar Söyüncü ise bu sezon Premier Lig'e damgasını vuruyor. Leicester City taraftarının sevgilisi haline gelen Çağlar, ligde 2. sıraya kadar yükselen takımının göz bebeği. Çoğu yorumcuya göre, sezon başında 87 milyon euroya Leicester City'den Manchester United'a satılan ve dünyanın en pahalı savunma oyuncusu olma rekorunu kıran Harry Maguire'dan daha iyi performans gösteren Çağlar, The Guardian tarafından da Premier Lig'de ilk 12 haftanın altın 11'ine seçildi.

ALTERNATİFLERİ DE ÜST DÜZEY PERFORMANS SERGİLİYOR

Üstelik sadece Merih ve Çağlar değil onların alternatifleri de üst düzey performans sergiliyor. Ozan Kabak, Schalke 04'te ilk 11 oyuncusu olmaya başladı ve son iki haftada iki gol attı. Kaan Ayhan da Fortuna Düsseldorf'da takımın değişmez ismi olduğu gibi kendisini geliştirmeye devam ediyor. Hatta 5. stoperimiz Mert Çetin bile Roma'da oynamaya başladı.

Bundan sadece 3 yıl önce Milli Takımımızın 23 kişilik EURO 2016 kadrosunda stoper hattı Semih Kaya - Hakan Balta - Ahmet Çalık ve Mehmet Topal'dan oluşuyordu!

Bu üç yılda, son derece yüksek kaliteli genç stoperler ürettik ve milli takımın geçmişte en sorunlu olduğu pozisyon, tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Eleme grubunda arkamızda bıraktığımız İzlanda'nın stoperi Arnason, geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği'nde bizim 5. stoperimiz olan Mert Çetin'in yedeği konumundaydı! Evet İzlanda'nın as stoperi, bizim 5. stoperimizin ancak yedeği olabilecek seviyedeydi!


En iyi stoper ikilileri


Gelecek yıllara damga vurabilecek ve dünyanın en iyi savunma tandemini oluşturabilecek bu oyuncularımız aklımıza geçmişteki unutulmaz savunma tandemlerini getiriyor. Milli Takımlar tarihinde gelmiş geçmiş en iyi 5 tandemi derledik. Gelin birlikte bakalım...

5- Fulvio Collovati - Gaetano Scirea

1980 Avrupa Şampiyonası'nda 4. olan ve 1982 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya'nın savunmasında Collovati ve Scirea'nın önemi büyüktü. 82 Dünya Kupası'nda gruplarda Brezilya ve Arjantin'i eleyip finalde de Almanya'yı devirdiler. Kazanılan bu şampiyonluğun ardından ünlü İtalyan gazeteci Gianni Brera, 'Santo Catenaccio' (İlahi Catenaccio) ismiyle bir yazı kaleme almış ve İtalyan teknik adam Enzo Bearzot'un şampiyon taktiğini bu şekilde isimlendirmişti. İşte o günlerden bugüne dillere pelesenk olmuş bu Catenaccio'nun, dünya şampiyonu savunmacıları Scirea ve Collovati'ydi.

4- Laurent Blanc - Marcel Desailly

Fransa 1998 Dünya Kupası'nı ve 2000 Avrupa Şampiyonası'nı kazandığında futbola yeni bir soluk getirmişti. Rakiplerini fiziksel üstünlüğü ile adeta ezen bu Fransa'nın stoper ikilisi de geçilmez bir duvar gibiydi. Blanc ve Desailly bir döneme damgasını vuran stoper ikilisi olarak hala akıllarda...

3- Gerard Pique - Carles Puyol

İspanya art arda 3 büyük turnuva kazanan tek Avrupa ülkesi! EURO 2008'de stoperde Puyol ve Marcheda vardı. 21 yaşındaki Pique kadroda değildi ve 22 yaşındaki Ramos da yedekti. 2010 Dünya Kupası'nda ise Puyol'un soluna stopere Pique, sağına da sağ beke Ramos geçti. 2012 Avrupa Şampiyonası'nda ise Puyol yoktu ve stoper ikilisi Pique ile Ramos olmuştu. Yani 3 turnuvada da farklı ikililer şampiyonluğu tatmıştı. Buna rağmen Dünya Kupası'nı kazanan ikili hem Barcelona hem de İspanya'da uyumları ile unutulmazlar arasına girdi. Pique'nin oyun kurma becerisi ve uzun boyu, Puyol'un da müthiş savunma özellikleri... Unutulmaz bir ikili olmuşlardı.

2- Fabio Cannavaro - Alessandro Nesta

Bu listede iki kez İtalyanları seçmemiz dünya futbolunu takip edenleri şaşırtmayacaktır. 1998 Dünya Kupası'ndan sonra Costacurta milli takım misyonunu doldurdu ve Cannavaro ile Nesta uzun yıllar İtalyan milli takımı stoper hattında birlikte oynadılar. EURO 2000'de finale çıktılar. 2002 ve 2004'te yine birlikteydiler ama başarısız olmuşlardı. Zaman zaman Matterazi, zaman zaman Barzagli rotasyona girdi. Maldini ise çoğunlukla sol bekteydi. 2006 Dünya Kupası'na da bu ikili başlamış ancak Nesta gruplarda sakatlanmıştı. Buna rağmen Cannavaro arkadaşını aratmadı ve o yıl, dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Cannavaro'nun önderliğinde İtalya Dünya Şampiyonu olmuştu.

1- Franz Beckenbauer - Hans Schwarzenbeck

Franz Beckenbauer dünya futbolunu değiştiren savunma oyuncularının başında gelir. 1972'de Avrupa Şampiyonu, 1974'te de Dünya Şampiyonu olan Almanya'nın kaptanı oydu. Yanında da Bayern Münih'ten takım arkadaşı Schwarzenbeck oynuyordu. 72 ve 74'ü kazanan bu ikili, 1976 Avrupa Şampiyonası'nı da penaltılarda kaybetmişti. O ikisinin ardından 78 Dünya Kupası'nda Almanya gruplardan çıkamamıştı. İkili birlikte oynadıkları döneme iki şampiyonluk ve bir final sığdırdı. Dünya futbolunun en winner savunma ikilisi onlardı.

Son dakika Milli Takım Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER