Flaş! Nihat Özdemir: "Yeni sezonda yabancı kuralı kriterleri"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı instagram canlı yayında ligler, kulüplerin mali durumu ve Trabzonspor'un UEFA'dan aldığı men cezası hakkında konuştu. 

FutbolArena - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist Dergisi instagram canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"ŞARTLAR İZİN VERİRSE SON 3 HAFTAYI SEYİRCİLİ OYNATMAK İSTİYORUZ"

Temmuz ayında Korona olayının kaybolması durumunda şartlara göre, belki de seyircili oynatma durumumuz dahi olabilir. Ancak şu anki ana hedefimiz, kalan 8 maçı da seyircisiz oynatmaktır. Temmuz'da eğer Koronavirüsün kaybolması durumunda, şartlar da izin verirse son 3 maçı seyircili oynatma durumumuz olabilir. Ana hedefimiz seyircisiz ama şartlar izin verirse son 3 maç seyircili olabilir.

"BİZ VE SAĞLIK KURULUMUZ SORUMLULUĞU ALIYORUZ"

Biz ve sağlık kurulumuz sorumluluğu alıyoruz. Futbolun patronu Türkiye Futbol Federasyonu. Bugün Avrupa'da birçok lig başladı. Türkiye, ligleri başlayan ülkelerden Koronada daha iyi. Biz de inşallah bu ligi oynayarak tamamlayacağız. Bizim ligimiz başka bir lige benzemez. Bugün Almanya'da Bayern Münih ile Dortmund arasındaki fark 7'ye çıktı. Bizde ise Trabzonspor ile Başakşehir aynı puanda. Galatasaray, Sivasspor hemen arkada. Küme düşme hattı keza çok çekişmeli. Tescil edelim, şampiyon yapalım gibi bir karar söz konusu değildi. Olmazsa olmazımız bu maçları tamamlayarak oynanması yönünde. O yolda gidiyoruz. Allah da inşallah yardım edecek.

"TRABZONSPOR'UN CEZASININ KALKMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

UEFA'nın kendisinden çıkan karar değil, üst kurulundan çıkan karar. Bütün itirazlarımızı yapıyoruz. TFF'nin hukuk ve finansal elemanlarıyla birlikte gücümüzü birleştirdik ve inşallah Trabzonspor'un hakkını kendisine teslim edeceğiz. FFP şartlarını, lisans kurulunun bakacağı şartları, harcama limitlerini gözden geçiriyoruz. Yeni maddeleri ortaya koyacağız, bunu ilan edip, kulüplerimizin haziran sonunda bilançolarını alıp buna göre değerlendirmemizi yapacağız."

"KULÜPLERİN MALİ DURUMU"

18 kulübümüzün 10'u bankalarla yeniden yapılandırma anlaşması yaptı. Borçlarını 5 yıllık vadeye yaydı. O gün bu anlaşmaları yaptıkları zaman Koronavirüs yoktu. Bugün maalesef böyle bir olay meydan geldi. Sadece Türk kulüpleri değil. Bütün dünyadaki spor kulüpleri etkilendi. Ümit ediyoruz ki, Koronavirüs bu sene bitecek ve Eylül ayında hiçbir şey olmayacak. Ağustos'tan itibaren oynatacağımız yeni sezonda kulüplerimiz tekrar bu kayıplarını yavaş yavaş gidererek, eski mali güçlerine ulaşacaklar.

YABANCI KURALIYLA İLGİLİ KRİTER ÇALIŞMAMIZ VAR

2020/21 sezonunda yalnız bu işi yabancı futbol sayısını düşürmek olarak düşünmüyoruz. Yabancı futbolcu sayısı düştüğü gibi, gelecek futbolcularda acaba biz nitelik arayabilir miyiz? Gelen yabancılara baktığınızda 30'un üzerinde çok sayıda futbolcu var. Kriter getirebilir miyiz? Bunun yanında yabancı sayısı kadar altyapıdan yetiştirilen futbolculara takımlarda yer veriliyor mu? Bununla ilgili kulüplerimize destekte bulunabilir miyiz? Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Kulüpler Birliği ile bunu tartışacağız. 2020/21 sezonu için kriterleri yayınlamayı düşünüyoruz. Ani değil, kademeli olarak belki 3 yıl içinde ana hedefimize ulaşacak bir program için çalışıyoruz. İnşallah bunu yakında kamuoyuyla paylaşacağız.


Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER