Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat'ın kanunları

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat yıllar önce Zenit'i çalıştırırken aldığı radikal kararla gündeme oturmuştu. 

FutbolArena Detay - Fenerbahçe'nin görüşmek için İstanbul'a çağırdığı ve büyük oranda anlaşması beklenen teknik direktör Dick Advocaat'ın kariyerinde pek çok önemli anı var. Birçok farklı takım ve ülkede teknik direktörlük yapan Advocaat, özellikle 2006/2009 yılları arasında Zenit'i çalıştırdığı dönemde taraftarın sevgilisi olmuştu ve ayrıldığı dönemde çiçeklerle uğurlanmıştı.

KAPTANLIĞINI ALMIŞTI

Dick Advocaat, 2007 yılında Zenit'i çalıştırdığı dönemde aldığı radikal bir kararla o döneme damgasını vurmuştu. Hollandalı teknik direktör, Spartak Moskova ile oynanacak maç öncesi takımın üç önemli futbolcusu Arshavin, Anyukov ve Denisov'un sabaha karşı alkollü gelip ertesi gün antrenmana geç çıkmaları nedeniyle bü 3 futbolcuyu da kadro dışı bırakmıştı. Daha sonra yönetim de konuya el attı ve "Bu 3 futbolcu takım için önemli isim. Gereken cezayı verelim ama takıma dönsünler" şeklinde karar alındı.

Dick Advocaat bu kararın ardından "Mutlaka ceza verilecek. Biz nasıl profesyonel yaşıyorsak, futbolcular da aynı şekilde yaşamalı. Maçtan, antrenmandan önce alkollü gelemezler. Arshavin'in şu ortamda kaptanlık yapması doğru değil." dedi ve aynı sezon takımın yıldızlarından Arshavin'in kaptanlığı alınarak kaleci Malafeev'e verildi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri