Fenerbahçe yalnız değil! 2016-2017 uğursuz geldi

Fenerbahçe, Süper Lig tarihinin en kötü başlangıcını yaparken; bu anlamda 2016-2017 sezonunda yalnız değil.

FutbolArena Detay - İlk haftada Vitor Pereira yönetiminde Başakşehir'e 1-0 kaybettikten sonra, göreve gelen Dick Advocaat ile de çıktığı 2 lig maçında Kayserispor ile 3-3 berabere kalıp, Bursaspor'a da 1-0 kaybeden Fenerbahçe tarihinin en kötü lig başlangıcını gerçekleştirmişti. Dünyanın sayılı liglerini baz alarak yaptığımız değerlendirmeye göre aslında sarı-lacivertliler 2016-2017 sezonunda bu anlamda yalnız değil.

İlk örnek Legia Varşova

Fenerbahçe'nin dışında Polonya Ligi ekiplerinden olan ve geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Legia Varşova'da 20 yıl sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında ülkesini temsil edecek ilk ekip olmasına rağmen, ligde 8 haftada sadece 9 puan alarak; 1990-1991 sezonundan bu yana en kötü başlangıcını yaptı. Legia Varşova o sezonda ilk 8 hafta sonunda 2 puanlı sisteme göre 2 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet almıştı. Legia Varşova takımı da yeni sezona Besnik Hasi'nin teknik direktörlüğünde başlamıştı.

Polonya'dan bir başka örnek ise lig tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan kulüplerden biri olan ve 21.yüzyıla damga vuran Wisla Krakow. Polonya ekibi ligin ilk 8 maçında 1 galibiyet, 7 mağlubiyet alırken; küme düştüğü 1993-1994'ten beri en kötü sezon başlangıcını yaptı.

Şili'den Colo Colo

Güney Amerika ülkesi Şili'nin yapılan araştırmalara göre en fazla taraftara sahip olan ve en başarılı kulübü durumunda bulunan Colo Colo'da 2016-2017 sezonunda beklediğini bulamayan büyük kulüplerden biri olarak dikkat çekiyor. Siyah-beyazlılar, Şili'de Açılış Ligi anlamına gelen Apertura'da ilk 6 haftada 1 galibiyet, 2, beraberlik, 3 mağlubiyet alarak; 2011 Apertura'dan bu yana en kötü lig başlangıcını yaptı. Colo Colo'da yine aynı şekilde sezona yeni teknik direktörü Pablo Guede yönetiminde girmişti.

Club Brugge çöküşte

Listede yer alan takımlar içerisinde en çok dikkat çekenlerden birisi de Belçika'nın Club Brugge kulübü… Geçen sezonun ülke şampiyonu olan takım hem bu başarının mimarı teknik direktörü Michel Preudhomme ile yola devam etmesine hem de Felipe Gedoz, Lior Rafaelov, Jose İzquierdo ve Abdoulaye Diaby gibi önemli isimleri kadroda tutmasına karşın bu sezon ilk 6 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak 2010-2011'den beri en kötü sezon girişini yaptı.

Dnipro'dan beklenen düşüş

Araştırmamız doğrultusunda listede bulunan takımlar arasında en olası kötü başlangıç Ukrayna'nın Dnipro kulübünde oldu. 2 yıl önce UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan takım, maddi yetersizlikten dolayı önce Avrupa'dan men edilmiş ardından iflas bayrağını çektiğini çekmesiyle birlikte önemli isimlerini ve deneyimli teknik direktörü Markevich'i kaybetmişti. Ukrayna Ligi'nin ilk 7 haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alan takım 2011-2012'den sonra bu kadar kötü bir lig başlangıcı gerçekleştirdi. Dnipro, o sezonda ilk 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet almıştı.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri