Fenerbahçe ve Osmanlı kazandı, Türkiye arayı açtı

Temsilcilerimizin Avrupa Ligi'nde aldığı galibiyetlerle İsviçre ile aradaki puan farkını artırdık.

FutbolArena – Avrupa kupalarında 5 takımla temsil edilen Türkiye'nin iki temsilcisi Beşiktaş ve Konyaspor maceralarına grup turunda başlayacaklar. Diğer ekiplerimiz Fenerbahçe, Osmanlıspor ve Başakşehir ise Avrupa Ligi play-off turunda ülkemizi temsil etti.

TÜRKİYE'NİN ÜLKE PUANI

Başakşehir evinde Shakhtar'a mağlup olurken, Fenerbahçe ile Osmanlıspor rakiplerini mağlup etmeyi başarmıştı. Bu sonuçlarla birlikte 10. sıradaki Türkiye 31.400 olan ülke puanını 31.800'e yükseltti. 9. basamaktaki 31.700 puanlı Belçika da 32.200'e yükseldiği için onlarla aramızdaki fark azalmadı, hatta biraz daha arttı. Ama hemen arkamızda 11. sırada bulunan 29.475 puanlı İsviçre'nin tüm temsilcileri mağlup oldu. Böylece İsviçre ile aramızdaki farkı açtık. 28.975 puanlı 12. Çek Cumhuriyeti 29.275 puana yükseldi. 13. basamaktaki Hollanda ise 23.763 olan puanını 23.963'e çıkardı. Bu ülkelerle aramızdaki puan farkını da Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un aldığı galibiyetlerle açmış olduk.

SÜPER LİG İLK KEZ BU KADAR YAKIN...

Fenerbahçe ile Osmanlıspor'un rakiplerini elemesi halinde Türkiye tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında grup turunda toplamda dört takımla temsil edilecek.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri