Vedat Muriqi açıkladı! Milli Takım'dan teklif aldı mı?

Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriqi, NTV'ye özel açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Fenerbahçe'de forma giyen Vedat Muriqi, sarı lacivertlilere transfer sürecinden Kosova'da yaşadığı zor günlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. NTV'ye konuşan Kosovalı golcü, Türk Milli Takımı'ndan teklif alıp almadığına da açıkladı.

"HAYALİNİ KURDUĞUM YER PREMIER LİG"

"Fenerbahçe'den resmi teklif geldi ve reddetmek kolay olmadı. Samandıra'dayım. Çocukluğumdan beri kurduğum hayalime kavuştum. Burada şampiyonluklar yaşayıp Fenerbahçe tarihine adımı yazdırmak istiyorum. Toulouse benimle ciddi ilgilendi ama oranın benim için uygun adım olacağını düşünmediğim için tekliflerini kabul etmedim. Hayalini kurduğum yer Premier Lig. Kalite ve fiziksel mücadele bana daha uygun gibi geliyor."

"SAVAŞ ORTAMINDAN TÜRKİYE'YE GELECEĞİMİ HAYAL EDEMEZDİM"

"Savaş ortamında erkekleri köle olarak kullanıyorlardı. Bizim şansımıza iyi bir Sırp askere denk geldik ve bizi serbest bıraktı. Annem eşyaları hazırlarken, biz de ablamla birlikte korkuyla ona nereye gittiğimizi sorduk. Savaş olduğunu söyleyemediği için bize tatile gittiğimizi söyleyince sevindik. 45-50 kişi aynı evde yaşadık. O dönemde paranın hiçbir anlamı yoktu. Savaş sırasında herkes eşit şekilde yaşamak zorundaydı. Hayal kurmayı seven biriyim ama bir gün Türkiye'de futbolcu olacağımı, Fenerbahçe'de goller atacağımı söyleseniz sizinle kavga ederdim. Savaş döneminde Kosova'dan çıkıp futbolcu olmak tamamen kader. Bunun için Allah'a her gün şükrediyorum."

"TÜRK MİLLİ TAKIMI İÇİN EVRAK PROSEDÜRLERİNE TAKILDIK"

"Giresunspor'da oynarken Türk pasaportunu aldım. O dönem kulüp başkanımız birkaç kez Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile konuştuklarına şahit oldum. Dönemin U21 Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan gelip beni izlemiş ve çok beğendiğini söylemişti. Telefonda kendisiyle görüşmüştük. Evrak işleri için çok uğraştık ama prosedüre takıldık. 1,5 yıl sonra da Kosova'ya davet edildim ve seve seve gittim. Doğduğum, yaşadığım ülkeye borcumu ödemek istedim. Vedat Muriqi, Türkiye'de Vedat Muriqi oldu. Bunun karşılığını hiçbir zaman veremem."

"IBRAHIMOVIC'İN SAKİNLİĞİ, LEWANDOWSKI'NİN BİTİRİCİLİĞİ"

"Ibrahimovic'in sakinliğini, Lewandowski'nin bitiriciliğini örnek alıyorum. Cavani'nin hırsı beni etkiliyor. Onların bu yönlerini kendime enjekte edebilirsem çok iyi olacağını düşünüyorum. Beni en çok zorlayan savunma oyuncusu da Serdar Aziz oluyordu ama artık aynı takımdayız."

Son dakika Fenerbahçe Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri