Türk kulüpleri 2018'in kaybedenleri oldu

2018 yılını geride bırakırken Avrupa'da ve Türkiye'de borsaya bağlı kulüpler arasında en fazla değer kaybeden takımlar Türk kulüpleri oldu.

FutbolArena Dış Haberler - Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını ilk 4 sıranın dışında tamamlayarak tarihte ilk kez böylesine kötü bir lig başlangıcı yapan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa'da da en fazla değer kaybeden kulüpler arasında yer aldı. Avrupa'da borsaya bağlı kulüpler arasında en fazla değer kazanan kulüp Ajax olurken, 3 büyükler adeta dibi gördü.

AJAX ZİRVEYE ÇIKTI, TÜRKLER DÜŞÜŞTE

OKDiario'da yer alan habere göre, kendi ülkelerinde borsaya bağlı olan kulüpler arasında geçtiğimiz yıl en fazla değer kazanan kulüp Ajax oldu. Hollanda ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan çıkarak başarılı bir performans sergilerken toplamda %32'lik bir yükseliş yaşadı. Ajax'ın ardından Portekiz takımları da toplamda %40'tan fazla değer kazanarak 2018'i tamamladı.

TÜRK KULÜPLERİ BÜYÜK KRİZDE

Türk takımları arasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ise TL'nin Euro karşısında 1 yıl içerisinde %25 değer kaybetmesiyle adeta çöküşe geçti. Haberde, bu kulüplerin yabancı futbolculara Euro cinsinden ödeme yaptıkları ve bu nedenle büyük bir kriz yaşadıkları belirtildi. Beşiktaş'ın %62, Fenerbahçe'nin %60 ve Galatasaray'ın %42 değer kaybettiği belirtildi.

Avrupa'da ise kayıpları az olmasına rağmen Manchester United'ın %5, Lyon'un da %1 değer kaybettiği belirtildi.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri