Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (28 Mayıs 2017)

FutbolArena - Fenerbahçe’deki son transfer gelişmeler ve haberler bu galeride karşınıza geliyor. Fotomaç, Hürriyet, Fanatik, Takvim, Sabah Fenerbahçe Haberleri - Günün Fenerbahçe Haberleri (28 Mayıs Pazar FB haberleri) Günün Fenerbahçe Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere tüm gazeteleri tarayarak en seçkin haberleri bir araya getirdik. Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Sabah TS Haberleri aramalarıyla ulaşmak istediğiniz tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.Takvim FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberlerin derlenmiş hali galerimizde...

1 ’’Bu sezon herkes kötüydü’’
’’Bu sezon herkes kötüydü’’

Salih Uçan bu sezon takım olarak kötü oynadıklarını söyledi.

Genç oyuncu, eleştirilen performansı için, "Bunun sebebi sadece bireysel değil. Biz de takım olarak Beşiktaş gibi şampiyonluğa oynasaydık, onlarda bütün oyuncular değerlendi. Biz bu sene kötü maçlar oynadık, kötü sonuçlar aldık bu a’dan z’ye bütün oyuncuları etkiledi. İnşallah seneye daha farklı olacak" dedi.

Fotomaç
2 Moussa Sow’dan öz eleştiri
Moussa Sow’dan öz eleştiri
Fenerbahçe’nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, Trabzonspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa çok önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı Lacivertliler’in maç içerisindeki tek golünü kaydeden Moussa Sow,yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda öz eleştiride bulundu.

İşte Senegalli golcünün açıklamaları;
3

"Sezon başından beri iyi bir görüntü sergileyemiyoruz. Bugün de, sezon başından beri süregelen o görüntüyü yansıttık sahaya. Unutmak istediğimiz bir sezon. Sadece taraftarlar için değil, futbolcular için de bu geçerli."

"Bu sene birlik olamadık, bence eksik olan buydu. Takım bütünlüğünü yansıtamadık.Geçen senelerde Kadıköy’e gelen rakipler korkardı. Topu aldıklarında rahatça istediklerini yapıyorlar. Eskiden baskı vardı."

Fanatik
4 Miroslav Stoch gitti-gidiyor
Miroslav Stoch gitti-gidiyor


Bir yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen Fenerbahçe’de beklentilerin uzağında kalan Miroslav Stoch vedaya hazırlanıyor. APOEL ile anlaşan Mario Been’in Slovak futbolcuyu da götürmek istediği öğrenildi. Sarı-lacivertlilerde şans bulamayan 27 yaşındaki futbolcunun da gitmeye sıcak baktığı ifade edildi.

Fotomaç
5 Nerede eski Lens!
Nerede eski Lens!

Jeremain Lens’in düşüşü sürüyor. Hollandalı yıldız, Trabzon önünde de eski etkinliğini sergileyemedi. Lens ligde son 6 maçta sadece 1 asist yaptı. Öncesinde 4 gol, 9 asist üretmişti. Lens’in düşüşü geleceğinin belli olmayışına da bağlandı.

Fotomaç
6 Valbuena’da mutlu son
Valbuena’da mutlu son

Fransız basını dün önemli bir iddia ortaya attı. Sarı-lacivertlilerin, tecrübeli orta sahanın bonservisi için Lyon Başkanı Aulas ile el sıkıştığı ileri sürüldü.

Fenerbahçe’nin uzun süredir gündeminde yer alan Valbuena için dün Fransa’dan önemli bir iddia ortaya atıldı. Mercato 365, önceki gün Fransa’ya giden F.Bahçeli yöneticilerin, 32 yaşındaki orta sahanın bonservisi konusunda anlaşma sağladığını yazdı. Haberde, Lyon Başkanı Jean Michel Aulas ile bir araya gelen sarı-lacivertlilerin, Valbuena’nın bonservisi konusunda kısa sürede uzlaştığı belirtildi. Kulüplerin el sıkışmasının ardından yıldız futbolcunun da kısa süre içinde İstanbul’a gideceği ileri sürüldü.

Fotomaç
7 Van Persie Kuyt’ın izinden gidecek
Van Persie Kuyt’ın izinden gidecek

Feyenoord’un efsane isimlerinden Peter Houtman, Fenerbahçe’nin yıldızı Robin van Persie ile ilgili dün çarpıcı sözler sarfetti. 60 yaşındaki Hollandalı, Rotterdam ekibinin jübilesini yapan Kuyt’ın yerine Persie’yi getireceğini belirterek, "Kuyt, bu transfer için hem eski kulübünü hem de yakın dostu Persie’yi ikna etti" diye konuştu.

Fotomaç
8 Emenike cezalı duruma düştü
Emenike cezalı duruma düştü
Onur Kıvrak’a eliyle "Konuşma" hareketi yapan Emenike sarı kart gördü. Ligin son haftasında cezalı.

Sezonun son dev kapışması bu akşam Ülker Stadı’nda Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynandı. Süper Lig’in 33. haftasındaki bu dev mücadelede ilk yarı bir hayli sert geçti.

Mücadelenin 15. dakikasında ikili mücadelede Onur’la Emenike arasında tartışma çıktı. Emenike, Onur’a yaptığı hareketlerden ötürü Ali Palabıyık’tan sarı kart gördü. Onur, tedavisinin ardından oyuna geri döndü.

Nijeryalı futbolcu bu hgördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve Adanaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Fanatik
9 Kalitemiz bu
Kalitemiz bu
Hollandalı hoca, "İlk 35 dakika iyiydik. Golü de bulduk. Sonra çok pozisyon verdik. Bu takımla 3.’lük iyi. Bunun için futbolcularımı suçlamıyorum. Kalite bu. Aynı tipte çok oyuncu var" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bu kadro ile 3.’lüğün başarı olduğunu söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, maça iyi başladıklarını belirterek, "Aslında ilk 35 dakikada iyi bir görüntü ortaya koyduk. Oyunu kontrol eden taraftık. Golü de bulmayı başardık. Ancak ondan sonraki 10-15 dakikada rakibimize çok pozisyon verdik. Daha iyi olan ve bir şeyler üreten onlardı" yorumunu yaptı.
10
TRABZONSPOR DEPLASMANDA BAŞARILI

Karşılarında son 8 deplasman maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik almış bir takım olduğunun unutulmaması gerektiğini de savunan Advocaat, "Bununla birlikte bizim de onlara 20 yıldır burada yenilmediğimizi biliyorduk. Ancak bugün oldukça zorlandığımız bir maç oldu" dedi. Advocaat, ligdeki konumları için de, "Şu anda ligin hala 3’üncü sırasındayız. Bu bence bu takım için bu başarıdır.

SEZON BAŞINDA YÖNETİME SÖYLEDİM

Onları çalışmamakla asla suçlayamayız. Ama kalite konusunda bir şeyler eksik. Bunu sezon başında da defalarca söyledim. Şimdi de söylüyorum. Çok fazla aynısından (aynı tipte oyuncu) var" ifadelerini kullandı. Böylece sorumluluğu yine yönetime attı.
11
SON MAÇTA DA TAKIMLA OLACAĞIM

Dick Advocaat, bir soru üzerine ligin son haftasındaki Adanaspor maçında da görevinin başında olacağını söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, Hollanda Milli Takımı’na erken katılıp katılmayacağının sorulması üzerine, "Ben bu takımın son maçında da ekibimle birlikte olacağım" dedi. Advocaat, Hollanda Milli Takımı ile anlaşmıştı.

TARAFTAR TAM HAYAL KIRIKLIĞI

Dick Advocaat, taraftara da sitem ederek, "F.Bahçe üst düzey bir kulüp olarak kalmak istiyorsa, taraftarların desteğine ihtiyacı var. Bu sezon sadece büyük maçlarda buralardı ve biz o maçları kazandık. Fenerbahçe taraftarı beni hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Fotomaç
12 Van der Wiel’e ağır ceza kapıda!
Van der Wiel’e ağır ceza kapıda!
Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen, ancak sergilediği tavır ve gösterdiği performansla en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Gregory Van der Wiel’in Fenerbahçe defteri, sezon sonu itibariyla kapanıyor.

Hollandalı futbolcu bu sezon yalnızca 11 lig maçında forma giyerken, son dönemde ağrılarını öne sürerek antrenmanlarda yer almıyordu.

29 yaşındaki sağ bek oyuncusu, son hareketiyle yönetimin sabrını tüketmiş oldu.
13
4.4 milyon Dolar dolandırıldıktan sonra yönetimin izni olmadan basın toplantısı düzenleyen ve açıkça olmasa da Fenerbahçe’de mutsuz olduğunu ima eden Van der Wiel’e, Sarı-Lacivertli yönetimden ağır bir ceza çıkması bekleniyor.

Sezon sonu gönderilecek

Fenerbahçe’den yaklaşık olarak 2.2 milyon Euro garanti ücret kazanan Hollandalı sağ bekle sezon sonu ise yollar kesin olarak ayrılacak.

Fanatik
14 Kaybedenler kulübü
Kaybedenler kulübü
Sow’un attığı gole Bero ile karşılık veren Fırtına’nın Avrupa defteri kapandı. 61 puana yükselen sarı-lacivertli takımın da Süper Lig’i üçüncü bitirmesi sıkıntıya girmiş oldu. İki takım da Ülker Stadı’ndan mutsuz ayrıldı.

Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki mücadele 1-1 sona erdi. UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek takımlar açısından belirleyici bir maçın temposuz başlaması şaşırttı. İlk 20 dakika ne Fenerbahçe ne de Trabzonspor etkili olamadı. 23’te gelen Fenerbahçe golü için de net pozisyon demek imkansız... Hasan’ın sağ çaprazdan zayıf şutu, önce Onur Kıvrak’a ardından direğe çarparken, net ofsaytta bulunan Sov tamamlayıp sarılacivertlileri öne geçirdi: 1-0... Bu golde kaptan Onur büyük bir hata yapmış oldu. Geri düşmenin etkisiyle Trabzonspor ikinci yarıya daha hızlı giren taraftı.
15
20 YILDIR YENEMİYOR

54’te Matus Bero, Dame N’Doye’dan aldığı pası sağ çaprazda bekletmeden kaleye yolladı, top önce direği ardından fileleri salladı: 1-1... Trabzonspor 60’ta Yusuf, 70’te de N’doye’un şutlarında gole yaklaştı. 73’te Fenerbahçe’nin maçtaki en net pozisyonu geldi. Soldan Volkan Şen kesti, Van Persie’nin kafa şutunu Esteban mükemmel çıkardı. Trabzonspor bu sonuçla Avrupa defterini tamamen kapattı! Sarı Kanarya’nın da ligi 3. sırada bitirmesi tehlikeye girdi. Süper Lig’in ikinci yarısına büyük bir çıkış yaparak başlayan ancak son haftalarda puan kayıpları yaşayan Fırtına, 20 yıldır Kadıköy’de yenemediği F.Bahçe karşısında bir kez daha galip gelemedi. En son 23 Ağustos 1997’de mağlup eden ve rakibi karşısında son 20 dış saha maçında 12 mağlubiyet, 8 beraberlik alan Karadeniz ekibi şanssızlığını kırmayı başaramadı.
16
FIRTINA REKOR KIRDI

Sezonun ikinci yarısında deplasmanda yenilgisi olmayan Trabzonspor, çıktığı 9 dış saha maçında 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. 2010- 2011’den sonra ilk kez 8 karşılaşmalık bir seri yakalayan bordo-mavililer, dün de Kadıköy’de kaybetmeyerek rekor kırdı. Fırtına en son 17 Aralık 2016’da Medipol Başakşehir deplasmanında 1-0’lık mağlubiyetle dönmüştü. Karadeniz ekibi bu yıl 17 dış saha mücadelesinde 28 puan topladı.
17

KAZANMAYI UNUTTU

Fırtına, son beş haftada dört beraberlik (G.Birliği, Adana, Başakşehir, F.Bahçe) ve bir yenilgi (Kayseri) alırken; dört gol atıp beş gol yedi. Trabzonspor, Avrupa’ya gitme hayallerini bitirdi.

GELENEK SÜRDÜ

Kanarya son 16 resmi maçta Trabzonspor’a kaybetmedi. F.Bahçe son 16 maçın 10’unu kazanırken altı kez berabere kaldı. Trabzonspor en son 2010-11 sezonu 2. hafta maçında (23.08.2010 tarihinde) rakibini sahasında 3-2 yenmişti.

Fotomaç
18 Kadıköy’de Emenike tepkisi!
Kadıköy’de Emenike tepkisi!
Fenerbahçe’de oyundan çıkarken ıslıklanan Emmanuel Emenike, tribünlere tepki gösterdi. Ayrıca taraftarlar maç içerisinde erkek basketbol takımının başantrenörü Obradovic adına da tezahürat yaptılar.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile oynadığı maçın 72. dakikasında Dick Advocaat, Emenike’yi kenara aldı.

Emmanuel Emenike, oyun çıkarken Fenerbahçe taraftarının bir bölümü tarafından ıslıklandı. Nijeryalı oyuncu taraftarın ıslıklı protestosuna 4 tribüne birden dönerek alkışla tepki gösterdi.
19
72. dakikada Emenike kenara gelirken, Fenerbahçe’de Volkan Şen oyuna dahil oldu.

Kadıköy’de Obradovic sesleri

Mücadelenin 85. dakikasında Fenerbahçe tribünleri basketbol takımının başantrenörü Obradovic lehine tezahüratlarda bulundu.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...