Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (23 Mayıs 2017)

FutbolArena - Fenerbahçe, Gençlerbirliği deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. İşte son haberler.  Fotomaç, Hürriyet, Fanatik, Takvim, Sabah Fenerbahçe Haberleri - Günün Fenerbahçe Haberleri (23 Mayıs Salı FB haberleri) Günün Fenerbahçe Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere tüm gazeteleri tarayarak en seçkin haberleri bir araya getirdik. AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarıyla ulaşmak istediğiniz tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.Takvim FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberlerin derlenmiş hali galerimizde...

1 Clichy resmen açıkladı
Clichy resmen açıkladı
Fenerbahçe’nin gelecek sezon şampiyonluk için daha iddialı olacak bir kadro kurma çalışmalarında öne çıkan transfer hedeflerinden biri olan Gael Clichy, Manchester City’den ayrılacağını doğruladı.

31 yaşındaki Fransız oyuncu, kulübü ile biten sözleşmesini uzatmayacağını kaydederken, "Gelecek sezon burada olmayacağım" dedi.

İngiltere Premier Lig’de sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak zar zar 3. sırada yer alan Manchester City’de menajer Pep Guardiola, gelecek sezon için Monaco’dan Benjamin Mendy ya da Juventus’tan Alex Sandro’nun transferini istedi.
2
FENERBAHÇE’DE HASAN ALİ YA DA İSMAİL GİDEBİLİR

Fenerbahçe, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Hasan Ali Kaldırım ile bir süredir görüşmelerde bulunurken, henüz mutlu sona ulaşamadı. Sezon başında Beşiktaş’tan transfer edilen İsmail Köybaşı ise, bu sezon beklentilerin altında kaldı ve ayrılması gündemde.

8 SEZON ARSENAL FORMASINI TERLETTİ

Cannes altyapısında yetişen Clichy, 2003 yılında Arsenal’e transfer oldu. 8 sezon formasını giydiği Londra kulübünde önemli başarılara imza atan Fransız futbolcu, 2011’den bu yana Manchester City’nin başarısı için ter döküyor. Bu sezon tam 39 resmi maçta görev yapan Clichy, 2 gol atarken, asist yapmayı başaramadı.

Fotomaç
3 Ospina bu kez geliyor
Ospina bu kez geliyor
Kanarya yıllardır Volkan Demirel’i zorlayacak bir kaleci arıyordu.

Sarı-lacivertlilerin daha önce de gündemlerine gelen David Ospina transferinde bu kez sona yaklaştığı kaydedildi. 28 yaşına gelen Kolombiyalı eldiven, Petr Cech’in arkasında daha fazla beklemek istemediğini belirterek ayrılacağını söyledi. Mirror Gazetesi, sarı-lacivertlilerin David Ospina transferini 5.5 milyon euro’ya bitireceğini iddia etti.

Fotomaç
4 Dick Advocaat: Başkanımız farklı bir karar verirse...
Dick Advocaat: Başkanımız farklı bir karar verirse...
Süper Lig’in 32. hafta mücadelesinde Fenerbahçe yenik duruma düştüğü maçta Gençlerbirliği’ni 2-1 yendi ve puan durumunda yeniden Galatasaray’ın üzerine çıkarak 3.’lük koltuğuna oturdu.

Maç sonu teknik direktör Dick Advocaat, 90 dakikayı değerlendirirken, zor bir maçta 3 paun aldıklarını söyledi. Hollandalı teknik adam ülkeden ne zaman ayrılacağıyla ilgiliylse, "Sezon sonuna kadar kalmak istiyorum" yorumun8u yapıp, topu başkan Aziz Yıldırım’a attı.

Advocaat’ın açıklamaları şu şekilde:
5
"Çok çalıştık ve kazandık"

Bu maçta bizim adımıza bir sorun yoktu. Çok fazla pozisyon üretemesek de rakibimize de yine pozisyon vermedik. Basit bir golle yenik duruma düştük. İkinci yarıda daha çok çalıştık ve hak ettiğimzi bir galibiyet aldık. Çok zor bir ortamda, çok güçlü bir takıma karşı aldık bu 3 puanı.

"Başkan istemezse..."

Norrmal şartlarda ben son maça kadar buradayım ama başka bir durum olur, başkanımız farklı bir karar verirse o zaman durum başka.

Fanatik
6Moussa Sow: Belki kariyerimi burada tamamlarım
 Moussa Sow: Belki kariyerimi burada tamamlarım

Fenerbahçe’nin Senegalli yıldızı Moussa Sow, 2-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İşte Sow maç sonu açıklamaları;

"Basketbol takımımıza galibiyetten dolayı tebriklerimi iletiyorum. Biz de bu mutluluğu onlarla yaşadık."
7
"Bu hafta gerçekten çok zorlu geçti. Başakşehir’e karşı kaybettikten sonra moral olarak sıfır durumdaydık. Bu ilk yarıda da gözüktü. Fenerbahçe gibi değildik. Hala üzgündük, hala kafalar oradaydı. 2. yarı toparlandık 2 gol attık. Şu anda 3.yüz. Bu sırayı korumak istiyoruz."

’Biz de böyle bir sezon yaşamak isterdik’

"Tüm oyuncularla birlikte izledik. Tam bir takım halindeydik hemen hemen. Onlarla birlikte biz de bu mutluluğu yaşadık. Biz de böyle bir sezon yaşamak isterdik. Süper bir sezon değildi bizim için. Çok çok üzülerek bu sezonu burada kapatmak zorundayız. Biz hep en iyisini yapmak istedik. Çok fazla puan kaybı yaşadık. Ama bunlar geçmişte kaldı. Önümüzde Trabzonspor maçı var. 3. sırada kalmak istiyoruz."
8

Transfer açıklaması

Senegalli futbolcu transferi ile ilgili olarak,"Şu anda çok netleşmiş bir şey yok. Benim hedefim Fenerbahçe’de kalmak, zaten herkes biliyor bunu. Ama kararı Dubai’deki kulübüm verecek. Belki kariyerimi burada tamamlarım. Taraftarları, kulübü, buradaki herkesi çok seviyorum. Ama dediğim gibi ipler benim elimde değil. Her şeyimi vermeye gayret göstereceğim. Belki sezonu kupayla taçlandıramadık ama en iyi şekilde bitirmek istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Fanatik
9 Penaltı tartışması
Penaltı tartışması

Fenerbahçe’nin maçın 75. dakikasında kazandığı penaltı tartışmalara neden oldu. Claro’nun İsmail Köybaşı’na yaptığı harekete hakem Ümit Öztürk penaltı çalarken, Gençlerbirliği oyuncuları sert şekilde itiraz etti. Claro pozisyonda faul olmadığını belirtti. Başta Selçuk Şahin olmak üzere diğer futbolcular ise pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu iddia ettiler. Ancak hakemin kararı değişmedi.

Fotomaç
10 Tribünler boş kaldı
Tribünler boş kaldı

Geçmiş yıllarda Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, Ankara’da karşılaştığında tribünler tıklım tıklım olurdu. Ancak gerek Kanarya’nın ligdeki durumu gerekse Başkent ekibinin hedefsiz kalması nedeniyle maça ilgi yok denecek kadar azdı. Tribünlerde sadece 3 bin 156 taraftar vardı. Fenerbahçeliler takımlarına destek verirken gelen 3 puana sevindiler.

Fotomaç
11 Uçan Hollandalı
Uçan Hollandalı
Van Persie, uçarak attığı kafa golüyle 2014’te İspanya’ya golünü hatırlattı. Penaltıdan da zaferi getirip 14 maç sonra duble yaptı

G.Birliği karşısında zaferi getiren isim olan Robin van Persie, eski günlerinden esintiler sundu. Selçuk Şahin’in frikik golüyle soyunma odasına 1-0 geride giden F.Bahçe, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Lens’in ortasında arka direkte uçarak kafayla ağları havalandıran Van Persie, 2014 Dünya Kupası’nda İspanya’ya uçarak kafayla attığı müthiş golünü hatırlattı. Ardından 75’te penaltıdan fileleri sarsan Hollandalı yıldız, ligde 23. maçında 9 golünün altına imza attı.
12


1 NİSAN’DAN BERİ SUSKUNDU

Süper Lig’de son golünü 1 Nisan’da Karabük deplasmanında atan RvP, yaklaşık bir buçuk aylık suskunluğunun ardından gol orucunu Başkent’te bozdu. Ziraat Türkiye Kupası’nda 4 maçta, 4 golü bulunan tecrübeli golcü, Avrupa Ligi’nde de 7 karşılaşmada sadece 1 gol kaydedebildi. Toplamda 14 gole ulaşan 33 yaşındaki santrfor, Sow’la birlikte F.Bahçe’nin en skorer ismi olmayı başardı. Persie 79’da yerini alkışlar arasında Emenike’ye bıraktı.

Fotomaç
13 Wiel’e bir şok daha
Wiel’e bir şok daha

Kanarya’ya sezon başında transfer edilen Van der Wiel sahada beklenileni verememişti. Saha dışında da aktif olan Hollandalı futbolcu dolandırıldığı iddiasıyla menajer Ümit Akbulut’a dava açmıştı. Akbulut serbest kalırken Wiel’in avukutları Kemal Levent ile İsmail Aslan davadan çekildi.

Fotomaç
14 Emenike’den transfer açıklaması
Emenike’den transfer açıklaması
Fenerbahçe’de performansı sık sık eleştirilen Nijeryalı golcü futbolcu Emenike, Gençlerbirliği maçı öncesi geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Maç öncesi Emenike yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

İşte Nijeryalı futbolcunun açıklamaları;

"Basketbol takımımız için harika bir galibiyet oldu. Onların bu galibiyeti alması, beni çok mutlu etti. Kararı kulüp verir. Ben olabilecek her şeye hazırım. Kal derlerse kalırım, git derlerse giderim. Ben her şeye hazırım."

Fanatik
15 Fenerbahçe’de Alper Potuk şoku!
Fenerbahçe’de Alper Potuk şoku!


Fenerbahçe’nin başarılı orta saha oyuncusu Alper Potuk, Gençlerbirliği karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe gelecek hafta evinde Trabzonspor ile çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Fotomaç
16 Fenerbahçe’de büyük proje
Fenerbahçe’de büyük proje
Fenerbahçe, Euroleague şampiyonu olup tarihe geçerken, gelecek planlarını da şimdiden yapmaya başladı. Fanatik Gazetesi’nin 28 Mart tarihinde ’Final- Four’dan sonra Fenerbahçe Doğuş’ başlığıyla duyurduğu haber, kesinlik kazandı, Başkan Aziz Yıldırım sponsorluğu müjdeledi.

Euroleague şampiyonu Fenerbahçe, önümüzdeki yıllarda da Final-Four ve şampiyonluk kovalamanın planlamasına şimdiden başladı. Uzun süredir konuşulan, Fenerbahçe-Doğuş sponsorluğu, Başkan Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından sonra netlik kazandı. Final maçını da beraber izleyen Aziz Yıldırım ile Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk’in her konuda anlaştığı öğrenildi.
17
Ülker’e teşekkür

Başkan Aziz Yıldırım, final sonrası yaptığı açıklamada, amatör sporlara her zaman önem verdiğini belirterek, "19 senedir başkanlık yapıyorum ve bu sürede amatör şubelere önem verdim. Erkek basketbol da bu şubelerden biri. Ülker’in desteğiyle takımımızı yükseltmeye başladık. Murat Ülker’e ve ailesine teşekkür ediyorum. Çünkü Murat Ülker ve ailesi, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’na sponsor olarak maddi katkıda bulunmuş ve şu anda Avrupa’da bile önemli salonlardan biri olan salonumuz Ülker Sports Arena’yı Fenerbahçe’ye hediye etmiştir. Arkasından biz de kulüp olarak destek olduk çünkü açık fazla. İyi bir takım bugün 25-30 milyon Euro’lar arasında oluyor. CSKA Moskova’yı duydum, bütçesi 42 milyon Euro. Bu noktada Obradovic gibi dünya çapında bir antrenörün gelmesi, onun takımı oluşturması, malzemecisinden oyuncusuna, yöneticisinden başkanına bir ekip çalışmasıydı" dedi.
18
’Yıllarca zirveye oynarız’

Yıldırım, "Fenerbahçe eğer bir hata yapmazsa coachuyla, oyuncularıyla iyi bir ekip olarak devam ederse, maddi kaynağı da yeni dönemde Doğuş’la beraber bir çalışma yapıyoruz, Doğuş da sponsor olarak bu aileye katılırsa ki Sayın Ferit Şahenk bu konuda iddialı, yıllarca şampiyonluğa oynayacak bir takım oluruz. Beraber olursak Fenerbahçe Basketbol Takımı bundan sonra da bu başarıları kazanır. Nedir bu başarı? Her sene Final Four’a kalmak ve derece yapmaktır. 1. olabilir, 2. olabilir. Önemli olan her yıl katılmaktır. Kadın baskette de üst üste 6 kez katıldık. 2. olduk, 3. olduk, 4. olduk. Erkeklerde bugün başardık. Geçen sene de olabilirdi ama olmadı. İnşallah önümüzdeki yıl Belgrad’da da inşallah Fenerbahçe kazanır. 217 ülkeye yayın yapılmış. 1.2 milyar insanın Final Four’u seyrettiği söyleniyor. Ülkeye katkısını düşündüğün zaman maddiyatla bunu halledemezsiniz. Fenerbahçe bugün bunu çözmüştür. Türkiye Cumhuriyeti devletindeki tüm vatandaşlara hayırlı olsun. Fenerbahçelisi, başka takım tutanı, hepsinin bu takıma sahip çıkması lazım. Fenerbahçe Türkiye’nin yüz akıdır" diye konuştu.
19
Kadro çok değişmeyecek

Anlaşmaya göre, Fenerbahçe ile Doğuş birleşecek ve Sarı-Lacivertliler, Darüşşafaka’dan istediği oyuncuları kadrosuna katabilecek. Fenerbahçe’nin ilk hedefi şampiyon kadroyu koruyabilmek. Şu an için Bogdanoviç’in, NBA’e gitmesi kesin gibi. Pero Antiç de basketbolu bırakacak. Antiç’in yerine iyi bir dört numara arayan Fenerbahçe’nin Nicola Melli ile büyük ölçüde anlaştığı öğrenildi. Melli olmazsa, Olympiakos’un tecrübeli ismi Printezis transfer edilecek. Bogdanoviç’in yerine oyuncu arayışları sürerken, Darüşşafaka’dan Wanamaker’ın takıma katılmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Sloukas ve Bobby Dixon’ı da takımda tutacak olan Kanarya’nın, kadroyu çok fazla değiştirmeyeceği, 2-3 takviye ile yola devam edeceği öğrenildi.

Fanatik
20 Fenerbahçelileri şoke eden görüntü: Mehmet Topal...
Fenerbahçelileri şoke eden görüntü: Mehmet Topal...
Spor Toto Süper Lig’in 32. hafta mücadelesinde 3.’lük için savaşan Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ni deplasmanda yendi ancak Ankara’da Sarı Lacivertliler’i maç sonu şoke eden bir görüntü vardı.

Süper Lig’de Fenerbahçe, Gençlerbirliği deplasmanından kayıpsız dönerken, maç sonu Mehmet Topal’ın zar zor ayakta durabilmesi ve sahayı iki kişinin yardımıyla terk etmesi Fenerbahçeli taraftarları korkuttu.
21

1-0 yenik duruma düştüğü maçta Van Persie’nin golleriyle Gençlerbirliği’ni yenen Fenerbahçe’de orta sahanın değişmez ismi Van Persie herkesi korkuttu. 90 dakika bitiminde sağ dizine aldığı darbeden ötürü ayakta zor duran ve iki kişinin yardımıyla yürüyen tecrübeli oyuncuda bandaj olması dikkat çekti.

Topal’ın son durumu bu hafta yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...