Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (16 Haziran 2017)

FutbolArena - Fenerbahçe’deki son gelişmeler ve transfer haberleri bu galeride karşınıza geliyor. Fotomaç, Hürriyet, Fanatik, Takvim, Sabah Fenerbahçe Haberleri - Günün Fenerbahçe Haberleri (16 Haziran Cuma FB haberleri) Günün Fenerbahçe Haberleri arasında Fotomaç, Fanatik, AMK gazeteleri başta olmak üzere tüm gazeteleri tarayarak en seçkin haberleri bir araya getirdik. AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Sabah TS Haberleri aramalarıyla ulaşmak istediğiniz tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.Takvim FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberlerin derlenmiş hali galerimizde...

1’Muhteşem döneceğim’
 ’Muhteşem döneceğim’

Ligde 25. haftada A.Konya maçında kolu kırılan Fernandao, yeni sezon için sabırsızlanıyor. İyileşen ve zayıfladığı belirtilen Brezilyalı golcü henüz kuvvet çalışmalarına başlamadı. Yeni sezona yetişmesi beklenen 30 yaşındaki yıldız, "Dönüşüm muhteşem olacak. Seneye bambaşka Fernandao izleyeceksiniz" mesajını gönderdi.

Fotomaç
2 Fenerbahçe’de Lens defteri kapanıyor!
Fenerbahçe’de Lens defteri kapanıyor!

Fenerbahçe Yönetimi Nabil Dirar transferine noktayı koyduktan sonra bir daha Lens ile temas kurmama kararı aldı.

Lens’in istediği yüksek maaş önerisini kabul etmeyen ve kendi teklifini sunan sarı lacivertliler cevap için beklemeye geçerlerken, önerinin kabul edilmemesi durumunda görüşmelere devam etmeyeceklerini Hollandalı oyuncunun menajerine bildirdikleri öğrenildi.

Geride bıraktığımız sezon Lens’in görev yaptığı sağ açık pozisyonu için Nabil Dirar ve Kulübü Monaco ile anlaşan Fenerbahçe Yönetimi resmi imzayı bugün evrak prosedürlerinin tamamlanmasının ardından atacaklar.
3

Sol açık için de arayış içerisinde olan Sarı Lacivertli yönetimin Arjantinli bir oyuncu ile görüştükleri ve bu transferin de çözüm aşamasında olduğu gelen haberler arasında.

Kaleci konusunda Arsenal’i Ospina’yı kiralık olarak kadroya katma konusunda ikna edemeyen sarı lacivertliler rota Kameni’ye dönmüş durumda.

Bein Sports
4 Kjaer Arsenal’e
Kjaer Arsenal’e

Milan ve İnter’in ardından Arsenal de Kjaer istiyor. İngiliz devinin 12 milyon euro’luk bir teklif yapmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Fenerbahçe’nin transferdeki en kilit ismi olan Simon Kjaer için tekliflerin ardı arkası kesilmiyor. Danimarkalı yıldızdan gelecek kaynakla UEFA’nın koyduğu limitli transfer şartlarını karşılamak isteyen sarı-lacivertlilerin, 15 milyon euro fiyat biçtiği Kjaer’e Milan ve İnter’in ardından Arsenal de talip oldu. Hollanda medyası İngiliz devinin 12 milyon euro’luk teklif yaptığını öne sürdü. F.Bahçe’nin ise pazarlıklarını sürdürdüğü belirtildi.

Fotomaç
5 Ada’dan Fener’e
Ada’dan Fener’e

F.Bahçe’de kale için Malaga’dan Kamerunlu Kameni gündemdeki yerini korurken, İngiltere’den Newcastle’ın 25 yaşındaki Belçikalı kalecisi Matz Sels için sürpriz bir iddia geldi. Sarı-lacivertlilerin bu sezon 9 maçta oynayan Sels’i satın alma opsiyonlu kiralık istediği belirtildi. İngilizler’in de teklife sıcak baktığı kaydedildi.

Fotomaç
6 Göz-Göz’ün son bombası
Göz-Göz’ün son bombası

Yıldız isimleri transfer listesine alan Göztepe’nin peşinde olduğu son isim İsmail Köybaşı... Fenerbahçe’den ayrılacağı iddia edilen 27 yaşındaki sol bek için görüşmelere başlayan sarı-kırmızılıların, bu transferde tüm şartları zorlayacağı öğrenildi. Başkan Mehmet Sepil’in bu transfer görüşmeleriyle bizzat kendisinin ilgileneceği belirtildi.

Fotomaç
7 Modelimiz Barça
Modelimiz Barça
İşte Aykut Kocaman’dan F.Bahçe’nin yeni sezondaki sistemi. Teknik direktörlüğe başladığım İstanbulspor’da hep hayalim 3. bölgede oynayan bir takım oluşturmaktı. 3. bölgede oynamak için de topu rakibe vermemen lazım. Barcelona’yı, Juventus’u, Bayern Münih’i konuşuyoruz ama onlar savunma yapmıyor mu? Fenerbahçe’de de buna benzer bir organizasyonu deneyeceğiz tabii ki.

F.Bahçe’nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman, NTV Spor’da katıldığı programda "Büyük ihtimal yarın (bugün) imza atarız" diye sarı-lacivertlilere tekrar dönüşünü resmiyete döktü. Programda Fenerbahçe’de yeni dönemde yapmak istediklerini büyük bir samimiyetle açıklayan Kocaman, camiayı heyecanlandıracak müjdeyi sistem üzerinden verdi.

"Aykut Kocaman defansif futbol oynatıyor" algısının yanlışlığını vurgulayan tecrübeli hoca, "Teknik direktörlüğe başladığım İstanbulspor’da hep hayalim daha çok 3. bölgede oynayan bir takım oluşturmaktı. 3. bölgede oynamak için de topu rakibe vermemen lazımdı. Topu rakibe vermemek de bir çeşit savunma. Barcelona’yı, Juventus’u Bayern Münih’i konuşuyoruz, futbollarını övüyoruz ama onlar savunma yapmıyor mu? Barcelona’da 10 kişilik grup topu rakipten alabilmek için 5-6 saniye boyunca durmadan savunma yapıyorlar. Ülkemizdeki en ciddi problemlerden biri bu, algı yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
8
KANATLARDAN UÇARIZ
Barcelona modelini benimsediğini belirten Kocaman, "3-4 sene öncesine kadar temel unsurları hızlı oyundu. Bizde de hızlı oyun var ama bizimki plansız anlık hızlı oyunlardı. Onların ana farkı daha planlı, pozisyon alma ve atağa çıkma konusunda hala bazı takımlarda vardır kenar oyuncuları hızlı oyunculardır. Fenerbahçe buna benzer bir organizasyonu yapmak için deneyecek tabii ki" diye konuştu.

KADROMUZ YETERSİZ DEĞİL
Advocaat’ın fikirlerine katılmayan Kocaman futbolcuları savunup, "F.Bahçe’nin kadrosu yetersiz diye düşünmüyorum. Bu oyuncular önceki takımlarında başarılı olduğu için alındılar. Kimisi takımının en fazla asist yapan ismi, kimisi gol kralıydı, kimisi savunmada çok iyiydi. F.Bahçe’deki oyuncuların değerli olduğunu düşünüyorum. Ama başarıyla değerlilik arasındaki farkı da biliyorum" değerlendirmesini yaptı.
9
PEREİRA GİTTİKTEN SONRA OLMADI
"Pereira’nın ayrılması sürecinde oldu. O dönem ben de istemiştim. Ancak olabilirliği zordu, doğru değil. Konyaspor bir sezon önce ligi 3. bitirmiş ve Avrupa hakkı kazanmıştı. Yapılanma benim isteklerim doğrultusunda yapılmıştı. Camianın içinde heyecanı, elektriği gördüm. Tam olarak temasın olduğu 2-3 hafta oldu. Aziz Yıldırım ile geçen hafta görüştük. Geçmiş dönemdeki kırgınlıklara çok fazla girmek istemiyorum. Eğer diye konuşuyoruz bunu. Bir şeylerin hesaplaşması değil, başarı için neler yapılması gerektiğidir. Benim kafam bu şekilde bakıyor."

SALİH UÇAN KENDİNE BAKSIN
"Salih ile 4 senedir ayrıyız. Ayrılmadan önce F.Bahçe tarihinin en önemli maçıydı. Benfica maçında sahadaydı. Önce sen ne yaptın? 18 yaşındayken o gün sahaya çıktığında, kara kaşı, kara gözü için sahaya çıkarmadım. Hele tarihin en önemli maçında böyle bir deneme yapamazsınız. O gün sahada beklentilere cevap veren oyunculardan biriydi. 4 sene sonra... Sizi bu noktaya getiren noktaları kendisi de düşünmeli."
10
NE KADAR EKSİĞİ VAR?
"Futboldan uzak kalmak kolay değil. Maç ritmini kaybediyorsunuz. Kolay yaptığınız şeyleri yapabilirliğinizde uzama oluyor. Bu ritmi yakalamak kolay olmuyor. Buradaki temel şey şu; Ekici için de geçerli, oyuncunun ne kadar eksiği var ve ne kadar gayretli. Bu herkes için geçerli."

LENS’E TEKLİF YAPTIK
"Lens konusu fazla özele giriyor. Ben F.Bahçe’nin Lens’e teklifte bulunduğunu biliyorum. Başka bir şey demeye gerek var mı? Bu kadar sistemi merak edip, bu kadar sistemsizliği tercih etmek de ender insanlardan olduğumuzu gösteriyor. Sistem sadece 4-3-3, 3-4-3 ya da başka sistemler değildir. Ama dizilişten ziyade atakçı ve top rakibe geçtiğinde savunmacı olmak gerekir."
11
ADVOCAAT AYIP ETTİ
Dick Advocaat’ın Fenerbahçeli futbolcular için basın önünde dile getirdiği "yetersizsiniz" sözlerine Aykut Kocaman tepki gösterdi. Hollandalı çalıştırıcıdan takımla ilgili rapor almadığını belirten Kocaman, "Mücadele ettiğiniz gruba ’yetersizsiniz’ demek doğru değil. Genel antrenörlük tarzı olarak yanlış. Beraber hareket ediyorsunuz. Güvenmediğiniz takımla çalışmak olmaz. Mesleğin doğasına aykırı" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
12 Muslera’dan al haberi
Muslera’dan al haberi

F.Bahçe’nin kaleci transferini G.Saray’ın yıldızı kaleci Muslera bitiriyor. Uruguay’ın Ovacion gazetesi Osmanlıspor’un da istediği 20 yaşında, 1.85 boyundaki Santiago Mele için sarı-lacivertlilerin de ilgisinin olduğunu yazdı. Hatta Mele’nin, Türkiye ve F.Bahçe için Uruguaylı vatandaşı Muslera’dan olumlu bilgi aldığı iddia edildi. Mele için kulübü Fenix’le görüşmelerde son aşamaya gelindiği haberde vurgulandı.

Fotomaç
13 Ozan Tufan bilmecesi
Ozan Tufan bilmecesi

F.Bahçe’nin İspanya’dan R.Sociedad’a kiralık göndererek Bruma gibi aşama kaydetmesini umduğu Ozan Tufan sert çıktı. Tufan’ın, "Türkiye’de mutluyum. Yurt dışında yaşamak isteseydim, F.Bahçe’ye geldiğim ilk dönemde Valencia’nın teklifini değerlendirirdim" dediği öğrenildi.

Fotomaç
14Fenerbahçe, Nabil Dirar’ı resmen açıkladı
 Fenerbahçe, Nabil Dirar’ı resmen açıkladı
Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Nabil Dirar için kulübü Monaco ile prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz, futbolcu Nabil Dirar’ın kulübümüze transferi konusunda AS Monaco ile prensip anlaşmasına varmıştır.

Nabil Dirar, 16 Haziran 2017 Cuma günü saat 15:30’da İstanbul’a gelecek ve futbolcu ile görüşmeler burada devam edecektir. Ayrıca Dirar’ın sağlık kontrolleri İstanbul’da gerçekleşecektir.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur."

Fanatik
15Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, iftar yemeğine katıldı
 Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, iftar yemeğine katıldı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, derneğin lokalinde gerçekleştirilen iftar yemeğine başkan Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yönetim kurulu üyeleri Ömer Temelli, Ender Alkaya ve Metin Doğan’ın katıldığı aktarıldı.

Etkinlikte, Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, Kadıköy Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak’ın da yer aldığı ifade edildi. Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği Başkanlığını da üstlenen yönetici Metin Doğan’ın, iftar yemeğine katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür ettiği vurgulandı.

AA
16 Mecnun Otyakmaz’dan Volkan Şen açıklaması
Mecnun Otyakmaz’dan Volkan Şen açıklaması

Yayıncı kuruluşa telefon bağlantısında bulunan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Volkan Şen ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon sakatlıkların da etkisiyle fazla forma şansı bulamayan Volkan Şen’in takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. TFF 1.Lig’de şampiyon olarak yeniden Süper Lig vizesi alan Sivasspor, tecrübeli futbolcuyu yeni sezon için radarına almıştı.
17

BeINSports’un canlı yayınına bağlanan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz transferle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Otyakmaz’ın açıklamaları;

"Volkan Şen ile ilgili Fenerbahçe ile görüştük. Fenerbahçe tarafıyla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Volkan Şen’in menajeriyle görüşme yaptık ama oyuncunun yurt dışında oynamak istediğini bize iletti."

Fanatik
18 Elçi Valbuena
Elçi Valbuena

Fransız yıldız, muhteşem karşılamadan o kadar etkilendi ki Ali Yıldırım’dan geçen yıl gelmediği için özür diledi.

F.Bahçe’nin Fransız yıldızı Mathieu Valbuena, hala havalimanında kendisine yapılan muhteşem karşılamanın etkisinden kurtulabilmiş değil. Tecrübeli futbolcunun, Ali Yıldırım’dan "Geçen sezon teklifinizi kabul edemediğim için özür dilerim" dediği ortaya çıktı.
19
TRANSFERLER BENDEN
32 yaşındaki orta saha, Teknik Direktör Aykut Kocaman’la yaptığı görüşmede de yeni bir misyona yelken açtı. Kocaman’a Fransa’dan başka herhangi bir oyuncu için görüşmeler yapılıyorsa kendisinin de dahil olabileceğini ilk günden gördüklerinin F.Bahçe’yi anlatmak için kendisine yeterli olduğunu söyledi.

18-19 YAŞINDA GİBİ
Aykut Kocaman, Valbuena’yı yere göğe sığdıramadı. Kocaman, "Valbuena’yla konuştum. Benim gördüğüm, 18-19 yaşındaki oyuncuların A takıma çıkmak için yaptıkları vardır. Ben Valbuena’da onu gördüm. Aç ve sürekli istiyor. Böyle oyunculara ihtiyaç var. Sahada ne olursa olsun, sonuç ne olursa olsun bildiği, inandığı değerleri uygulama durumu var onda" dedi.

Fotomaç
20 Fenerbahçe’ye bir Monaco’Lu daha: Gil Bastiao Dias
Fenerbahçe’ye bir Monaco’Lu daha: Gil Bastiao Dias

Fenerbahçe sol kanat açığını Monaco’nun 20’lik yıldızı Gil Bastiao Dias ile kapatıyor. Sarı-Lacivertliler Portekizli’yi 1 yıl kiralık olarak kadrosuna katacak.

Kanarya’nın yeni sezon transfer çalışmaları baş döndürücü bir şekilde devam ediyor...

Habertürk’ün haberine göre, Mehmet Ekici ve Valbuena ile başlayan takviyeler son hızıyla sürecek gibi görünüyor. Geride kalan sezonda Sarı-Lacivertliler’in en çok sıkıntı çektiği bölgelerden biri sol kanattı.
21
Aatif, Volkan Şen ve zaman zaman da Sow bu kanatta oynasa da istenilen randıman bir türlü alınamadı. Ayrıca bu oyuncularla önümüzdeki sezon yola devam edilmeyecek olması da Fenerbahçe yönetimini arayışa itti.

Yönetim, teknik direktör Aykut Kocaman’ın da raporu doğrultusunda sol kanada genç bir ismi getiriyor. Fenerbahçe yönetimi, Nabil Dirar için Monaco ile yapılan görüşmeler sırasında 20 yaşındaki sol kanat oyuncusu Gil Bastiao Dias’ın transferini de masaya yatırdı. Bu görüşmeler sonucunda Sarı-Lacivertliler, Gil’i 1 yıllığına kiralamak için Monaco ile anlaşmaya vardı. Fransız ekibi, daha 18 yaşındayken 5 milyon Euro’ya Braga’dan aldığı Portekizli genç yeteneği geçen sezon kiralık olarak Portekiz’in Rio Ave takımına verdi. Burada 38 resmi maçta forma giyen Gil, 8 gol atıp 4 de asist yaptı.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...