Trabzonspor dev maçta Fenerbahçe'yi mağlup etti (İZLE)

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig'de karşılaştı. Trabzonspor - Fenerbahçe maç özeti bilgisi haberimizde.

FutbolArena - Fenerbahçe, Süper Lig'in 9. haftasında ezeli rakibi Trabzonspor'a deplasmanda 3-1 mağlup oldu. Medical Park Stadyumu'nda oynanan maçı hakem Ali Şansalan yönetti. Süper Lig'de Fenerbahçe 19 puanla 2. sıraya geriledi. Trabzonspor ise 21 puanla ligin yeni lideri oldu.

KİM MİN JAE'NİN İKİNCİ SARI KARTI İÇİN HAKEM YORUMCULARI NE DEDİ?

Deniz Çoban: "Kim Min Jae & Djaniny pozisyonu bir ikili mücadele. Ancak omuz omuza değil. Djaniny el temasını hissedince kolay bırakıyor kendini. Ben faul kararına katılmıyorum. Eğer faul veriyorsanız bariz gol şansından direkt kırmızı kart olur. Bana göre faul değil.

Lale Orta: "Faul yok. Devam etmeliydi."

Bülent Yıldırım: "Hakemin yeri yanlış. Çünkü pozisyona 40 metre uzak. Bence faul yok. Devam kararı verilmeliydi.

Bünyamin Gezer: "Pozisyon çok net faul. Bariz gol şansından direkt kırmızı kart olmalıydı.

Erman Toroğlu:"Kim Min Jae rakibini eliyle itiyor. Rakibi önünde. Pozisyon faul ve sarı kart doğru karar. İlk sarı kartına gelecek olursak, büyük takımda oynayan oyuncu şu hareketi yapmamalı. Hiç gereksiz bir faul.

Ahmet Çakar: "İnşallah Trabzonspor kazanır düşüncesiyle çıkmış maça. Bu bir his. Maçta bir tane kritik olay var. Kim Min Jae'nin gördüğü ikinci sarı kart. Bir defa burada sarı kartı tartışmam. Çünkü faulse sarı kart otomatik oluyor. Kim Min Jae son anda rakibini itiyor. Çok pis pozisyon. Kanaatim. Faul doğru. Ancak birçok maçta bu tür itmeler oluyor ve bu faul ağır karar değil mi diyenlere de saygı duyuyorum. Ali Şansalan birileri tarafından manüpüle edilmiş. Ali Şansalan en son ne zaman Fenerbahçe maçını yönetti? 1 sene önce. Konya maçı. Bunun adı entrika ve operasyondur. Fenerbahçe'nin bağıracağı olay Kim'in atılması değil. Nwakame saldırıyor gık yok. Gustavo'ya sarı kart.

Trabzonspor-Fenerbahçe maç özeti


2' Trabzonspor gole çok yaklaştı. Novak tehlikeyi önledi.

3' GOL! Fenerbahçe golü buldu. Ferdi Kadıoğlu'nun pasında Mesut Özil'in içeriye çıkardığı top, Valencia ile Vitor Hugo'nun mücadelesi sonrasında Rossi'nin önüne düştü. Bu futbolcu da sol çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı sol direk dibinden filelerle buluşturdu: 0-1

20' Bakasetas'ın şutunda top az farkla dışarı gitti.

21' Osayi Samuel'in pasında Mesut'un vuruşunda top Uğurcan'da.

23' KIRMIZI KART! İkinci sarı, kırmızı kart. Kim Min Jae. Fenerbahçe 10 kişi.

25' GOL! Trabzonspor beraberliği sağladı. Bordo-mavili ekipte Bakasetas'ın kullandığı serbest atışta, kaleci Altay Bayındır'ın müdahalesine rağmen top çizgiyi geçti. 1-1

26' Ferdi'nin şutunu Uğurcan kurtardı.

37' Luiz Gustavo itirazlar nedeniyle sarı kart gördü.

42' Trabzonspor gole yaklaştı. Bruno Peres'ın şutunu Altay kurtardı. Atağın devamında Vitor Hugo'nun yakın mesafeden şutunda top Crespo'dan döndü. Attila Szalai uzaklaştırdı.

43' Kasığından sakatlanan Nwakaeme'nin yerine Yusuf Sarı oyuna dahil oldu.

45' Trabzonspor, Vitor Hugo ile gol yaklaştı. Kafa vuruşu, top dışarıda.

61' Valencia ile Edgar le arasında gerilim. İki futbolcu sarı kart gördü.

62' Fenerbahçe'de Valencia oyundan çıktı. Serdar Dursun oyuna girdi.

68' Abdülkadir Ömür'ün ceza sahasından şutu auta gitti.

80' Trabzonspor gole çok yaklaştı. Top direkten döndü.

84' GOL! Ali Şansalan, VAR'a gitti. Pozisyonu izledikten sonra Trabzonspor penaltı kazandı. Bakasetas penaltıyı gole çevirdi. Trabzonspor maçı çevirdi. 2-1

90' GOL! Trabzonspor, Yusuf Sarı'nın attığı golle Fenerbahçe karşısında farkı 2'ye çıkardı. 3-1

MAÇ SONUCU | Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe

MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı haberleri


Trabzonspor, ligde son oynadığı Yukatel Kayserispor maçının 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, savunmada Ahmetcan Kaplan'ın yerine kart cezasını tamamlayan Vitor Hugo'ya, sol bekte İsmail Köybaşı'nın yerine Denswil'e, orta sahada Siopis'in yerine Berat Özdemir'e şans tanıdı.

Deneyimli teknik adam, Hamsik'in yerine Abdülkadir Ömür'e, forvet hattında ise Cornelius'un yerine Djaniny'e forma verdi.

MAREK HAMSİK RİSKE EDİLMEDİ

Slovakya Milli Takımı'nın Hırvatistan ile oynadığı maçta adalesinden sakatlanan Hamsik, riske edilmeyerek maç kadrosuna alınmadı.

Bu sezon 12 resmi maçın tamamında forma giyen Slovak oyuncu, katıldığı son antrenmanın ardından karşılaşmanın kadrosuna alınmayarak öğle saatlerinde tesislerden ayrıldı. Slovak oyuncu, karşılaşmayı tribünden izledi.

Trabzonspor'da Hamsik'in yanı sıra Koita ve Abdulkadir Parmak, maç kadrosunda yer almayan diğer isimler oldu.

FENERBAHÇE'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor karşısına, ligde son oynadıkları Kasımpaşa maçının 11'inden farklı olarak 4 isimle çıktı.

Pereira, savunmada Serdar Aziz'in yerine Novak'a, orta sahada Muhammed Gümüşkaya'nın yerine Osayi-Samuel'e, hücum hattında ise Berisha'nın yerine Mesut Özil'e ve Serdar Dursun'un yerine de Valencia'ya görev verdi.

TRABZONSPOR TARAFTARI KAPASİTEYİ DOLDURDU

Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi.

Satışa çıkarılan biletlerin tamamını tüketen bordo-mavili taraftarlar, stat kapasitesinin yüzde 50'sini doldurdu ve zirve mücadelesi verdikleri rakipleri karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı izleyen 21 bin taraftar, takımlarına büyük destek verdi.

SOCIOS İLE AYIN FUTBOLCUSU ÖDÜLÜ

Trabzonspor'un resmi fan token partneri Socios.com ile yürüttüğü '$TRA Ayın Oyuncusu Ödülü', ağustos ve eylül ayları için sonuçlandı.

Socios.com uygulaması üzerinden her ay, $TRA Fan Token sahiplerinin oylarının belirlediği '$TRA Ayın Oyuncusu Ödülü' unvanının Ağustos ve Eylül 2021'deki kazananları Anthony Nwakaeme ve Anastasios Bakasetas oldu.

Oyunculara kendileri için hazırlanan özel $TRA plaketlerini maç öncesi kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu takdim etti. (AA)

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ilk 11'ler


Trabzonspor ilk 11'i: Uğurcan, Peres, Edgar IE, Vitor Hugo, Denswil, Berat, A. Ömür, Gervinho, Nwakaeme, Bakasetas, Djaniny

Fenerbahçe ilk 11'i: Altay, Novak, Kim Min Jae, Attila Szalai, Osayi Samuel, Gustavo, Crespo, Ferdi, Mesut Özil, Rossi, Valencia

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri