Spor yazarları Fenerbahçe - Konyaspor maçı için neler dedi?

Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor arasında oynanan maça hakem Fırat Aydınus'un kararları damga vururken, spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

FutbolArena - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında ağırladığı Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Hakem Fırat Aydınus'un yönetimi tartışmalara konu olurken spor yazarları Emre Bol, Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu, Fenerbahçe - Atiker Konyaspor maçını yorumladı.

Emre Bol, Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu, Fenerbahçe - Konyaspor yorumları


AHMET ÇAKAR - SABAH

Gün geçmiyor ki VAR uygulaması, Türk futbolunda büyük tartışmalara yol açmasın.

Dün gece de bazı kararlar VAR'a rağmen çok tartışılır. İlki Skrtel'in Zuta'ya yaptığı hamle. Fırat Aydınus, avantaja bırakıyor, pozisyon sonuçlanınca da Skrtel'e sarı kartı veriyor. Fakat pozisyona bakıyoruz ki Skrtel ayaklar yukarıda, çift bacak atlamış ve Konyalı oyuncunun kaval kemiğine teması var. 'Herhalde VAR hakemi çağırıp attıracak' diyoruz. Tık yok! Ve Skrtel sahada kalıyor.

Ardından bir yan topta Konyalı Zuta, Jailson'u suratından itiyor. Ne Jailson ne de kendisi topa vuramıyorlar. Bu sefer VAR hakemi Fırat'ı videoya çağırıyor.

'Herhalde penaltıyı verecek çünkü top onlara doğru gelirken, Zuta, isteyerek Jalison'un suratından itiyor' diyoruz. Ama Fırat, garip şekilde yine hata yapıp penaltıyı veremiyor.

33'te ise ciddi problem yaşanan bir VAR uygulaması. VAR'da ya hakem yok ya da kötü niyetli bir hakem var. Jahovic, yere düşen Sadık'a basmamak için sendeliyor, buna rağmen basıyor ama vücut ağırlığını hemen diğer bacağının üzerine vererek Sadık'ın zarar görmesini engellemeye çalışıyor. Skrtel'in çift dalmasını es geçen VAR hakemi, bu sefer Fırat'ı yine videoya çağırıyor ve Fırat da inanılmaz bir şekilde hiçbir kötü niyetli basması olmayan Jahovic'i oyundan atıyor.

İlk yarıda 3 tane büyük ve kritik hata ve maalesef VAR uygulamasına rağmen. İkinci yarıda yine VAR, F.Bahçe'nin bir golünü iptal ediyor.

Valbuena soldan ortalıyor, Mehmet Topal kesin ofsayt. Arkasındaki Alper, ofsayt mı, değil mi tam belli değil. Topal topa hamle yapıyor, kafasının hemen bir santim üzerinden top geçiyor. Alper de kafayla golü yapıyor. Alper ofsayt olmasa bile, Topal ofsaytta topa, oyuna ve kalecinin hamle zamanlamasına müdahalesi var, dolayısıyla gol iptal kararı doğru.

FENERBAHÇE - KONYASPOR MAÇI SONRASI DEĞERLENDİRMELER



EMRE BOL - FOTOMAÇ

Allah'tan korkar, kuldan utanırım. Dün gece oynanan maç, "hakem hatalarıyla" midemi bulandırdı.

Eminim aklı başında hiçbir Fenerbahçe taraftarı alınan puanı içine sindirmez, ben de sindiremiyorum! Fenerbahçe hakem hatalarından alınacak puanlara kaldıysa vay halimize!

Eyy Fırat Aydınus, sen kimsin ki Fenerbahçe forması giymeye çalışıyorsun? Senin vereceğin kararlara kaldıysa koskoca camia yazıklar olsun!
Skrtel'in Zuta'ya yaptığı dünyanın her yerinde kırmızı kart. Jahoviç'in kırmızı gördüğü pozisyona ise "belki" faul verilir. Böyle bir ortamda nasıl adaletten bahsedeceğiz?

Fenerbahçe'nin malum durumdan kurtulmak için hakemlere ihtiyacı yoktur. Fenerbahçe kimsenin hakkını yemez, hakkını da yedirmez! Neredeyse bir devreyi 10 kişi oynamış rakibe karşı elle tutulur tek bir pozisyon bulamamışsın. Hakem hatalarının hepsi lehine, buna rağmen beraberliği zor kurtarmışsın!

* * *

Sadık kardeşime bir lafım var.

Yüz ifadenle hakemin VAR'a gitmesini sağladın ve rakibe kırmızı gösterttin! Sonra Fofana seni dönme dolap gibi döndürüp golü attı. Allah'ın adaleti var evlat!

Kimsenin hakkını yeme, kimse de seninkini yemesin. Slimani'ye bir daha çubukluyu giydirmeyin. Alt yapıdan genç bir oyuncu da daha az maliyetle fazlasını yapacaktır eminim. Bundan sonraki haftalar sıkıntılı geçecek. Allah kolaylık versin. Hepimize....

ERMAN TOROĞLU - SABAH

Dün gece maçın üçte ikisini Konya 10 kişi oynuyor. Konyasporlu oyuncu atılır mıydı?

F.Bahçeli oyuncu ile Konyalı oyuncu mücadeleye giriyorlar. F.Bahçeli oyuncu yüzü koyun yere düşüyor. Konyalı oyuncu da onun arka tarafından ona basmamak için mücadele ederken; bakın çok net söylüyorum yere düşen F.Bahçeli oyuncunun sol ayağı, havadaki Konyalı oyuncunun ayağına çarpıyor! Ve Konyalı futbolcu da mecbur oluyor, F.Bahçeli futbolcuya basmaya, Zaten basar basmaz da kurtarmaya bakıyor. Bunu sahada hakem olarak net göremeyebilirsiniz. Ama 'VAR'a gittiğinde de bunu çözemiyorsan eğer, futboldan nasibini almamışsındır.

Sonra Konya'nın aleyhine bir penaltı pozisyonu var. Jailson, topa kafa vuracakken Konyalı Zuta, suratına darbe geçiriyor. Yorumsuz, net bir penaltı! F.Bahçe'nin penaltısı güme gidiyor.
Hem de VAR'a bakarak!

Peki, dakika 12.. Skrtel, rakibine iki ayakla dalıyor. Önce sol ayak tabanı rakibin kava l kemiğine geliyor, sonra iki ayağını büküyor, sanki tarak kemikleri rakibe gelmiş, hareket tehlikesizmiş havası veriyor. Hakem de o pozisyonda sarı veriyor. Peki, sarı için VAR çağırmaz ama pozisyon net kırmızı, niye çağırmıyorsun?

Zaten işin saçmalığı da burada. VAR'lar artık maçı idare etmeye başladı, hakemin üzerine çıktılar.

Bakın yarım saatte sahada neler olmuş.

Bir takımdan oyuncu kırmızı kart görüp at-ı lacakken, rakip takımdan atılmış ve adamları 60 dakika 10 kişiye mahkum etmişsin.

Bunu yaparken, şunu mu düşündün Fırat bey; Skrtel'i atamadım, penaltıyı da vermedim; eşitledim! Eski ağabeylerinizin mantığıdır bu.. Artık VAR varken de bunları yapıyorsunuz ya, bence hepiniz yok olun, yapanlar gelsin. Siz daha çok komite gönderirsiniz, hatta siz federasyon da gönderirsiniz!

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Birinci ve ikinci bölgelerde bir oyun ezberiniz olması lazım. Üçüncü bölgede ise ezber bozmanız gerekiyor. Özellikle de Konyaspor gibi alanı iyi kaplayan, kaymaları doğru yapan bir takıma karşı oynuyorsanız. Fenrbahçe'de dün eksik olan buydu. Eksik rakibine karşı sadece orta yaptı. Golü böyle buldu belki ve santim hesabıyla Alper'in golü de ofsayta takıldı. Ancak bu oyun Konya'yı huzursuz edecek işlerden uzaktı. Hep bekleneni yaptılar. Konya'yı şaşırtmadılar. Bunun için Moses önemli bir silah ama. Hep kalabalık içinde kaldı. Onu markajdan kurataracak plan çizmemiş Yanal.

Düşük tempoyla top çevirip sonra da orta atmaktan ibaret bir oyun. Bunu Slimani'yle yapmak zor. İnanılmaz bir koordinasyonsuzluk gösterisi. Eğer Kocaman'ın takımı 60 dakika eksik oynamak zorunda kalmasa muhtemelen Fenerbahçe'ye çok büyük sıkıntılar yaşatabilirdi.

Gecenin sorusu

Zajc neden oyundan çıktı? İşlemeyen o değildi. Fizik eksiklikten de bahsedemeyiz. Slimani çıksa daha doğru olmaz mıydı?

Maçın starı

Bir yıldız performansı izlemedik. Belki Fofana'nın attığı goldeki yetenek ve güç sebebiyle onu seçebiliriz. Kocaman'ın makinesinin 60 dakika eksik oynamasına rağmen pozisyonlar da bulup direnmesi diyebiliriz.

Maçın olayı

Hafta içinde santrforluğu hatırlayan Slimani'nin sergilediği oyun Soldado'lu oyunun da sergilenmesini engelledi. 40 metre koşup orta sahadan aldığı topu geri pas olarak kullanan ilginç bir santrfor örneği. İngiltere sonrası yeniden doğmak için harika bir sahne bulduğunu düşündüm ama her gün eriyor.

Kısa mesaj

Ersun Yanal'ın değişiklikleri Fenerbahçe'nin oyununu olumlu etkilemiyor. Hatta çoğunlukla oyun geri gidiyor.

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri