Son Dakika Fenerbahçe Haberleri (20 Nisan 2020)

FutbolArena - Fenerbahçe ile ilgili son dakika gelişmeleri ve son dakika transfer haberlerini sizler için derledik. 

1 İşte Fenerbahçe’nin yeni Alex’i: Mauro Junior
İşte Fenerbahçe’nin yeni Alex’i: Mauro Junior
Orta sahaya yaratıcı bir isim arayan Fener, bonservisi PSV’de olan ve Heracles formasını giyen Mauro Junior’la ilgileniyor.

Takvim’de yer alan habere göre Sarı Lacivertliler henüz 20 yaşında olan Brezilyalı 10 numarayı satın alma opsiyonuyla kiralamak için girişimlerde bulunacak.

Hollanda Ligi’nde Heracles formasını kiralık olarak giyen 20 yaşındaki Brezilyalı yıldızın bonservisi ise PSV’de bulunuyor.

Mauro Junior’un futbol stili Alex’e oldukça benziyor.

SABAH
2 Ali Koç kararını verdi! Fenerbahçe’nin yeni hocası Erol Bulut değil Marco Giampaolo
Ali Koç kararını verdi! Fenerbahçe’nin yeni hocası Erol Bulut değil Marco Giampaolo
Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün kim olacağı konusu belirsizliğini koruyor. Alanyaspor’un hocası Erol Bulut’un ismini ön plana çıkmasının ardından İtalya’dan bir son dakika haberi geldi. İtalya basınında yer alan haberde başkan Ali Koç’un genç oyunculardan oluşturacağı yeni projeyi Marco Giampaolo’ya emanet etmek istediği öne sürüldü.

FANATİK
3 Fenerbahçe’de Altay Bayındır kararı verildi! Real Madrid ve Ajax...
Fenerbahçe’de Altay Bayındır kararı verildi! Real Madrid ve Ajax...
Gelecek yıllarda Avrupa futbolunun önemli kalecilerinden biri olması beklenen Altay Bayındır için dev kulüpler transfer yarışına girdi.

Birçok gözlemcinin izlediği Altay Bayındır için Real Madrid ve Ajax’ın takipte olduğu öğrenildi.

Ancak bu iki ekibe Fenerbahçe’den kötü haber geldi.

Real Madrid’in ikinci, Ajax’ın ise as kaleci olarak düşündüğü 22 yaşındaki file bekçisinin takımda kalmasına karar verildi.

Sabah’ta yer alan habere göre Sarı-lacivertli kulüp, milli kaleciyi 1 yıl daha takımda tutacak ve yüksek bir bedelle satacak.

Şu an Belçika ekibi Westerlo’da kiralık oynayan Berke de önümüzdeki yıl sarı-lacivertli kulübe dönerek Altay Bayındır ile rekabate girecek.

4 İşte Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’deki görevi
İşte Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’deki görevi
Emre Belözoğlu, bu sezonla birlikte futbol hayatını noktalamayı planlıyor; sonrasında kariyerine hangi yolda devam edeceği merakla bekleniyor. Kaptan, Ersun Yanal’ın ayrılması sonrası teknik ekibe destek verse de yönetim, onu sportif direktör olarak futbolun başına getirmek istiyor. Emre’ye bu konuyu sorduk ve çok net bir yanıt aldık: Fenerbahçe’de teklif edilecek her türlü görevi üstlenmekten onur ve gurur duyarım...

SABAH
5 Fenerbahçe’nin teklifine Zlatko Dalic’ten cevap!
Fenerbahçe’nin teklifine Zlatko Dalic’ten cevap!
Ersun Yanal’dan önce temas kurulan ancak teklifi kabul etmeyen Laurent Blanc’ın tekrar gündeme geldiği iddia edilse de yönetimin bu yönde yeni bir girişimi yok. Fransız çalıştırıcının yüksek maaşı ve taleplerinin karşılanması mümkün değil.

Milliyet’in haberine göre; Temasa geçilen bir diğer isim olan Zlatko Dalic’ten ise olumlu cevap gelmedi. Son Dünya Kupası’nda Hırvatistan Milli Takımı ile finale yükselen Dalic’in birçok talibi bulunuyordu. Ancak Hırvat çalıştırıcı şu an ülkesinden ayrılmayı düşünmüyor. Dinamo Zagreb ile geçen sene Fenerbahçe’ye karşı üstün bir performans ortaya koyan Nenad Bjelica ile ilgili iddialar da söz konusu.

Konuyla ilgili olarak Türkiye’den bazı menajerlerin başarılı teknik adamı aradığı ifade edilse de şu ana kadar Fenerbahçe’nin çalıştırıcı ile bir temas kurmadığı bildirildi.

Erol Bulut başta olmak üzere yurt içindeki adaylar belli olduğu için yönetim öncelikle yurt dışına ağırlık vermiş durumda. Bu nedenle buradan çıkacak sonuca göre hareket edilecek.

FANATİK
6 Corona virüs Fenerbahçe’yi çok sarstı...
Corona virüs Fenerbahçe’yi çok sarstı...
Corona virüs kontrol altına alınıp spor organizasyonları başladığında Fenerbahçe’yi önemli problemler bekliyor.

Yapılan birçok araştırmada, koronavirüs salgınına bağlı yaşanan ekonomik kriz nedeniyle tüm dünyada spor kulüplerinin küçülmesinin kaçınılmaz olduğu ortaya koyulurken, Türkiye’de bu durumdan en çok etkilenecek kulüplerden biri de Fenerbahçe... (Hürriyet)

7
Haziran 2021’deki seçimli genel kurula şampiyon girmek isteyen Başkan Ali Koç’un yeni sezona nasıl bir kadro yapısı ve teknik ekiple başlayacağı merak konusu. ’Gidecekler’, ’kalacaklar’ listeleri yapılırken, teknik adam isimleri de havalarda uçuşuyor...

Seyircisiz maçlar gelirleri vuracak

Kulüp ciddi bir gelir kaybı ile karşı karşıya. Ligin kalan bölümüne devam edilse bile karşılaşmaların seyircisiz oynanması öngörülüyor.

Bu durumda gerek bilet satışları gerekse Fenerium gelirleri ciddi anlamda düşecek. Virüs korkusunun, gelecek sezonki kombine satışlara etki etmesi de muhtemel.

Gustavo hariç herkes satılabilir

Başkan Koç’un gelecek sezon kadroda revizyona gidip sağ ve sol bek, stoper, 10 numara ve kanat transfer etmek istediği biliniyor. Ancak kulübün bu kadar transferi karşılayacak bir bütçesi yok.
8 Acun Ilıcalı’dan Mesut Özil transferi için açıklama
Acun Ilıcalı’dan Mesut Özil transferi için açıklama
Acun Ilıcalı, Survivor programında merak edilen durumları Instagram canlı yayınında anlattı.

"Mesut Özil’i getir artık" şeklinde bir yoruma cevap veren Acun Ilıcalı, transfer için sıcak bir mesaj verirken, "Mesut Özil ile dün konuştum, Mesut ile çok iyiyiz. İyiyiz yani." dedi.

Bir taraftarın "Mesut da gelse bir şey olmaz" mesajını da yanıtlayan Ilıcalı,

"Fenerbahçelilere sesleniyorum, karamsarlık olmaz, iyimser olacağız. Yaşasın Fenerbahçe. Takım tutmak, bizim için bir mutluluk unsuru, hep beraber eğlenelim." ifadelerini kullandı.

FANATİK
9 Caner Erkin adım adım Fenerbahçe’ye
Caner Erkin adım adım Fenerbahçe’ye
Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ta forma giyen ve sezonun tamamlanmasıyla sözleşmesi sona erecek olan Caner Erkin, Fenerbahçe yolunda. Beşiktaş, yıllık 1 milyon 750 bin Euro kazanan oyuncuya çok daha düşük bir ücret önermeye hazırlanırken tecrübeli oyuncu, sarı lacivertli kulüpte daha yüksek bir kontrata imza atarak kariyerini burada noktalamak istiyor.

SABAH
10 Lyon’da ilk hedef Luiz Gustavo
Lyon’da ilk hedef Luiz Gustavo
Fenerbahçe’nin sezon başında Ligue 1 ekibi Marsilya’dan transfer ettiği Luiz Gustavo, Lyon formasıyla Fransa’ya dönebilir.

Güncel Haberler
Bir süredir konuşulan iddialar, bu kez Fransız basını tarafından da doğrulandı.

Sezon sonunda Toussart’ı da kaybedecek olan Lyon’un, önümüzdeki sezon için orta sahadaki boşluğu Luiz Gustavo ile doldurmak istediği belirtildi.

L’Equipe’ten Sebastien Tarrago, "Luiz Gustavo’nun Lyon için faydalı olacağı tartışılmaz. Lucas Toussart’ın Lyon’dan ayrılacağını biliyoruz ki o, Luiz Gustavo ile benzer özelliklere sahip tek oyuncu. Luiz Gustavo, hala çok büyük bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

SABAH
11 Fenerbahçe için Benatia sürprizi
Fenerbahçe için Benatia sürprizi
Takım arkadaşı Mandzukic için Benatia’nın yaptığı, "burada herşey iyi. Para güzel. Ama şüphesiz Juventus stadındaki gibi taraftar sıcaklığına sahip değiliz. Mario’nun (Mandzukic) adını orada bağırırlardı. Bu da onu çok motive ederdi. Ama burada sahaya çıkıp boş tribünleri gördüğünüzde motive olmak zor oluyor" açıklamaya atıfta bulunuldu.
Haberde, "Benatia kendisini isteyen Kızılyıldız, FCSB ya da Fenerbahçe gibi ateşli taraftarı olan bir takımda kariyerini tamamlayabilir" denildi

Kaynak: Fotospor
12 Giampaolo’nun menajeri Fenerbahçe’yi açıkladı
Giampaolo’nun menajeri Fenerbahçe’yi açıkladı
İtalyan La Gazzetta Dello Sport, Milanlı yöneticilerin sözleşmesini erken feshetmeleri yüzünden 4 milyon Euro’luk tazminat ödemek zorunda oldukları Marco Giampaolo’nun Fenerbahçe’nin başına geçeceği haberleriyle yakından ilgilendiğini yazdı. İddiaya göre Milanlı yöneticiler 52 yaşındaki teknik direktörün menajeriyle bir görüşme yaparak, Fenerbahçe iddialarını sordu. Menajerinin cevabı ise, ’’kendisi Türklerle bir görüşme yaptı. Ben görüşmede bulundum. Gelen bir transfer teklifi yok. Gelirse sizi bilgilendiririm’’dedi.

Kaynak: Fotospor
13 Fenerbahçe’de Giampaolo Emre Belözoğlu’na başarı reçetesini sundu
Fenerbahçe’de Giampaolo Emre Belözoğlu’na başarı reçetesini sundu
Fenerbahçe’de teknik direktörünü arıyor… Başkan Ali Koç, Ersun Yanal’la yollar ayrıldıktan sonra 20’den fazla adayla görüştü. Bu isimler arasında Eusebio Di Francesco ve Marco Giampaolo isimleri ön plana çıktı. Ancak İtalyan basını Giampaolo’nun; gençlerle ve isimsiz futbolcularla yakaladığı başarılar nedeniyle bir adım daha önde.

GIAMPAOLO’DAN EMRE’YE BAŞARI REÇETESİ

Bu arada Marco Giampaolo’nun, Emre Belözoğlu’na, Fenerbahçe’nin başına geçerse yapmak istedikleri, talepleri ve başarılı olmak için neler talep ettiği ile ilgili bir rapor sundu. Bu raporun bazı detayları.

* İlk 3 sezonda 1 şampiyonluk, 1 Şampiyonlar Ligi grup aşaması, 1 Türkiye Kupası kazanma hedefi gerçekçi bir hedef olur.

* 3’üncü sezonun sonunda Şampiyonlar Ligi grubundan çıkmış bir takım başarı olarak kabul edilmelidir.

* Geciken ödemeler, oyuncular arasında büyük maaş farkları olmamalı. İdman sahasında, soyunma odasında benim otoritemi sarsacak yöneticiler olmamalı.

* Bu dönemde bir transfer bütçesi ya da hayali oyuncular isteyemeyeceğimi biliyorum. Tek istediğim sabır ve kayıplar yaşanacak dönemde destek.

FOTOSPOR

Futbolarena anasayfasından devam...