Mehmet Demirkol'dan tarihi radikal öneri! "Şımarık çocuk..."

FutbolArena - Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, Türkiye’nin İzlanda karşısında aldığı yenilgiyi değerlendirdi.

1
İzlanda’ya kaybettik ve gerçeklerimize döndük. Federasyon başkanlığı artık profesyonel olsun. Bu işi şımarık çocukların oyuncağı olmaktan çıkaralım.

2
Asıl tartışmamız gereken ne?

Aslında çoktan bir mucize kovalıyorduk. Hırvatistan galibiyeti sonrası, İzlanda ve Finlandiya maçları ile günü kurtarabileceğimizi düşündük.
3
Bu da mümkündü. Ama dün 330 bin nüfuslu İzlanda’ya çoğu kez olduğu gibi yine kaybettik ve gerçeklerimize döndük. Şimdi gerçekten tartışmamız gerekene bakalım.

4
Sorun, organizasyon eksikliği

Konu yabancı sınırlaması değil. Gerçek bir organizasyon eksikliği. Bunu sağlamak için yeni bir şey deneyelim.
5
Federasyon başkanlığı artık profesyonel olsun. Futbolun içinden gelme, bütün sorunlarını bilen bir duayeni işin başına getirelim. Maaşını da verelim. Etrafına profesyonelleri koyalım.
6
Terim sistemi gibi olmasın...

Görevleri, rolleri iyice belirleyelim. Terim’in futbol direktörlüğü gibi her şeye tek başına karar verdiği bir düzenden bahsetmiyorum.
7
Basketbol federasyonunda olduğu gibi takım çalışmasının önplanda olduğu, gerçek bir ayağa kalkışa vurgu yapıyorum. Tecrübeli bir ismin başında olduğu bir organizasyon...

8
Her türlü imkân mevcut...

Futbol dünyasının belirleyeceği bu ismin etrafında finanstan, organizasyondan, futboldan anlayan bir ekibin olduğu gerçek futbol şirketinden bahsediyorum.
9
Gelin bu işi şımarık çocukların oyuncağı olmaktan çıkarıp, gerçek bir organizasyona dönüştürelim. Bugün bunun için her türlü imkân mevcut...
10

Futbolarena anasayfasından devam...