Phillip Cocu'nun ardından şaha kalktılar!

Sezon başında Phillip Cocu'nun yerine takımın başına Mark van Bommel'i getiren PSV, yakaladığı seriyle dikkatleri üzerine çekti.

FutbolArena Detay - 4 sezonluk Phillip Cocu döneminin ardından teknik direktörlük görevine, kayınbabası Bert van Marwijk'in yardımcılık görevini bitirdikten sonra Mark van Bommel'i getiren PSV, Eredivisie'yi kasıp kavurduğu gibi Avrupa'nın da tepesine çıktı. Cocu ise Fenerbahçe'de zor günler geçiriyor.

REKORU EGALE ETTİ

PSV, Hollanda Ligi'nde ilk 8 maçını da kazanarak, 1999-2000'de eski Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets'in tüm zamanlardaki en iyi başlangıç rekorunu Van Bommel yönetiminde egale etti. PSV, 9. haftada Emmen'i de yenerse, tarihinin en iyi başlangıcını gerçekleştirecek.

11 TAKIMDAN BİRİ

Avrupa'da bütün 1. Ligleri incelediğimizde her maçını kazanan 11 takım olduğunu görüyoruz. Listenin başını 10'da 10 yaparak, Avusturya'da tüm zamanların en iyi başlangıç rekorunu kıran Salzburg geliyor. Hemen ardından Fransa lig tarihine geçerek, 9'da 9 yapan PSG ve ardından da9'da 9 yaparak, kulüp rekoruna sahip olduğu 2005-2006'dan sonra en iyi başlangıcını gerçekleştirerek, ilk 8 lig maçını kazanan Juventus var.

LUCESCU'NUN OĞLU ŞOV YAPIYOR

Hollanda'da PSV yine ligdeki 8 maçını da kayıpsız geçen bir başka ekip. Sıralamadaki dikkat çeken takımlardan biri de Mircea Lucescu'nun oğlu Razvan Lucescu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı PAOK var. Yunan temsilcisi ligdeki ilk 6 maçını da kazanıp, kendi tarihinin en iyi lige giriş performansını sergiledi. Öte yandan PAOK toplamda ligde 11 maçtır üst üste kazanırken, 1959'dan beri profesyonel olarak oynanan ligde en iyi serisini yakalamış durumda.

Kıbrıs Ligi'nde AEL Limassol 5'de 5, Apollon 4'de 4, Cebelitarık Ligi'nde Lincoln Red Imps 4'de 4, San Marino Ligi'nde de Tre Fori, Folgore ile Pennarossa ligdeki ilk 3 maçlarını galibiyetle kapatmayı başardılar.


Avrupa'nın yenilgisiz takımları


Avrupa'da 1.Ligler bazında bu sezon yerel lig ve kupaların yanı sıra Avrupa Kupaları performansına göre kısaca tüm kulvarlarda hiç mağlubiyet yaşamayan 9 ekip var. Bunlardan ilki 10 maçın tamamını kazanan Juventus. Ayrıca oynadığı 18 maçı kaybetmeyen Salzburg, 10 maçta mağlup olmayan Borussia Dortmund, Braga ve Kuzey İrlanda'dan Linfield takımları sıralandı.

Yine 8 maçında da yenilmeyen Lüksemburg'dan Jeunesse Esch, 7 maçında kaybetmeyen Panathinaikos,6 maçta bileği bükülmeyen İsrail'den Hapoel Hadera ve 5 maçta sahadan boynu bükük ayrılmayan AEL Limassol var.

GOL YÜZDESİ EN YÜKSEK TAKIM PSV

Avrupa'da tüm 1.Ligler düzeyinde değerlendirdiğimizde gol performansıyla PSV, zirveye çıktı. PSV, 8 maçta attığı 30 golle, maç başına 3.75'lik gol ortalaması tutturdu. Bu alanda en yakın rakibi olan Fransa'dan PSG, 9 maçta 32 golle, maç başına 3.56 gol ortalaması yakaladı.

PSV'nin bu performansında 4 futbolcu etkili oldu. PSV'de Steven Bergwijn, 8 maçta 4 gol – 4 asist, Hirving Lozano, 8 maçta 7 gol – 1 asist, Luuk de Jong, 8 maçta 6 gol – 1 asist ve Gaston Pereiro 8 maçta 5 gol – 3 asistlik katkı verdiler.

PSV ve PSG'den sonra bu alanda üçüncü sırada maç başına 3.4 gol ortalamasıyla Young Boys, 3.1 gol ortalamasıyla Genk, 2.89 gol ortalamasıyla Galler'den TNS takımı, 2.83 gol ortalamasıyla Slovakya'dan Maribor, 2.8 gol ortalamasıyla Club Brugge, 2.73 gol ortalamasıyla Shakhtar, 33 resmi maçlık yenilmezlik serisi Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG mağlubiyetiyle son bulan 2.72 gol ortalamasıyla Kızılyıldız ve 2.64 maç başı gol ortalamasıyla Slovakya'dan DAC ekibi sıralandı.

Son dakika Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri