Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (10 Mayıs 2017)

FutbolArena - Fenerbahçe’de yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Fenerbahçe Haberleri - Bugünün Fenerbahçe Haberleri (10 Mayıs Çarşamba FB haberleri)Bugünün Fenerbahçe Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz.

1 Harun’a resmi teklif yapılmadı
Harun’a resmi teklif yapılmadı

Bursaspor kalecisi Harun Tekin’in Fenerbahçe’nin transfer listesinde olduğu ileri sürülüyor.

Oyuncunun menajeri Koray Uzun, iddialara açıklık getirdi. Radyospor’a konuşan Uzun, "Harun Tekin’in Fenerbahçe’ye transferi konusunda herhangi bir şey yaşanmadı. Aramızda Bursaspor’dan ayrılma konusunda herhangi bir konuşma geçmedi. Harun’un amacı son 4 maçta en iyisini yapmak" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
2 Şova gerek yok maçı almadık
Şova gerek yok maçı almadık
Daha önce bir Galatasaray maçı sonrası "Allah bize beraberliğe sevinmeyi nasip etmesin" diyen Volkan bu tavrını 1-1 biten Beşiktaş maçı sonrası sürdürdü. Volkan karşılaşma sonrası FB TV’nin takım otobüsünden canlı yayın yapmasını istemedi. Volkan "Ne o öyle maçı kazanmış gibi. Hiç gerek yok" dedi.

Sarı-lacivertliler kötü geçirdikleri sezonda yine de derbilerde hiç yenilmedi. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alan Kanarya bu alanda başarılı. Ancak yine de bu durum futbolcular için bir kutlama sebebi değil. Son olarak Vodafone Arena’da oynanan Beşiktaş-F.Bahçe derbisi santrası dahi olmayan golle 1-1 tamamlanınca sarı-lacivertliler sevinmişti. FB TV de maç sonu takım otobüsünden keyifli bir canlı yayın yapmak istedi.
3

’KAZANINCA KUTLARIZ’

Sarı-lacivertli ekibin basın sorumlusu ve otobüs içinden yayınları yapan spiker Fatih Demirkol, futbolcularla bir araya gelmek istedi. Ancak kaptan Volkan Demirel’in buna karşı çıkarak "Galip gelmiş gibi ne öyle. Hiç gerek yok. Bize yakışmaz. Fenerbahçe derbide beraberliklere sevinmez. Biz ancak kazandığımız zaman kutlarız, eğleniriz" dediği öğrenildi. Volkan’ın bu tercihine takım arkadaşları da katıldı ve gelecek sezon için Fatih Demirkol’a söz verdi: "Rahat ol. Otobüs içinden daha çok yayınlar yapacağız"

Fotomaç
4 Van Persie için kötü haber
Van Persie için kötü haber
Fenerbahçe’de Beşiktaş derbisinde vasat bir performans sergileyen Van Persie’nin, bu hafta oynanacak olan Antalyaspor maçında yedek kalması bekleniyor.

Beşiktaş karşısında son saniyede gelen ve santrası yapılmayan golle 1 puanı kurtaran Fenerbahçe’de yüzler gülerken, Robin van Persie’nin vasat performansı ise Antalyaspor maçı için Hollandalı yıldıza kulübe yolunun gözükmesine sebep oldu.
5
İleri uçta Moussa Sow

Hollanda Milli Takımı’yla anlaşan ancak sezon sonuna kadar Fenerbahçe’de görevine devam edecek olan Dick Advocaat’ın, Van Persie’nin 74 dakikalık performansından hiç memnun kalmadığı ve Antalyaspor maçında ileri uçta Moussa Sow’a görev vereceği öğrenildi.

Sol kanada Aatif

Hatırlanacağı üzere Moussa Sow, son olarak Çaykur Rizespor maçında forvet pozisyonunda oynamış ve iki gol atmıştı. Sol kanattaki Sow’un ileriye geçmesiyle onun bölgesine de Aatif Chahechouhe’nun geçmesi bekleniyor.

Fanatik
6 Volkan Şen’in evlat hasreti
Volkan Şen’in evlat hasreti

Ligde 8 maçtır ilk 11’e hasret kalan, son dört maçta ise sadece Galatasaray karşısında 28 dakika forma şansı bulabilen Volkan Şen’in evlat hasreti ile yanıp tutuştuğu belirlendi.

Volkan’ın ABD’li eşi Viktoria ile çocukları Melek ve Can, İngiltere’de yaşıyor. Çok düşkün olduğu ailesinden uzak kalmanın sarı-lacivertli oyuncunun futbolunu olumsuz yönde etkilediği öğrenildi.

Fotomaç
7 Advocaat’la ilgili Hollanda’dan yeni açıklama
Advocaat’la ilgili Hollanda’dan yeni açıklama
Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) yayınladığı yeni bir açıklama ile Dick Advocaat’ın milli takım teknik direktörlüğündeki görevine 9 Haziran başlayacağını duyurdu.

KNVB yetkilisi Hans van Breukelen, Zeist kentinde yapılan basın toplantısında Hollanda Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü olarak açıklanan Advocaat’ın, Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nda 17 Mayıs’ta Medipol Başakşehir’e elenmesi durumunda milli takımdaki görevine hemen başlayacağını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından KNVB’nin sitesinden bir bildiri yayımlandı. Bu bildiride Advocaat’ın 9 Haziran’da 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda Lüksemburg’la oynayacağı maçla görevine başlayacağı kaydedildi.

AA
8 Fenerbahçe ve Galatasaray’a dev fatura!
Fenerbahçe ve Galatasaray’a dev fatura!
Şampiyonlar Ligi potasından her geçen hafta uzaklaşan Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa’nın bir numaralı kupasının dışında kalması durumunda yalnızca sportif başarısızlık yaşamayacak, mali anlamda da büyük bir fatura ödeyecek.

Galatasaray liderin 13 puan gerisinde, ikinci Başakşehir’in ise 11 puan gerisinde kaldı. Fenerbahçe ise liderden 8, ikinciden 6 puan geride... Şampiyonluğun uzağında kalan ekipler, en azından ikinci olarak Şampiyonlar Ligi’ne kalma umutlarını devam ettirmek istiyordu. Ancak bu beklentilerin uzağında kalan iki kulüp, gelecek sezon daha büyük bir darboğaz ile baş başa kalma riski taşıyor.
9
Ligdeki konuma bağlı olarak oluşacak ekonomik sıkıntı, işleri daha da zorlaştıracak, bir çok handikapa kapı aralayabilecek:

- Şampiyonlar Ligi’nde artan primlerin ardından gruba katılan takıma ayakbastı olarak 12 milyon euro veriliyor. Grup aşamasında hiçbir maç kazanılmasa bile yayın havuzuyla birlikte en az 20 milyon euro gelir garanti...
10
HASILAT DÜŞECEK!

- Galatasaray ve Fenerbahçe ligi ilk iki arasında bitiremediği takdirde bu büyük gelirden mahrum kalacak. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Devler Ligi’ne göre çok daha düşük rakamlar dağıtılıyor. Bu gelişmelere bağlı olarak bilet ve forma satışları da düşük seyredecek.

- UEFA ile Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde başı dertte olan ve Avrupa’dan men cezası alan sarı-kırmızılılar, bu gelir kalemiyle sağlanabilecek mali yönden ferahlama fırsatını da kaçıracak. UEFA tarafından yeni yaptırımların getirilmesi riskiyle karşı karşıya kalacak.

- Kulüpler prestij anlamında da ciddi kayba uğrayacak. Türkiye’yi Avrupa’nın bir numaralı kupasında en çok temsil eden ve en çok puan toplayan ekip olan Galatasaray, son dönem uzağında kaldığı Devler Ligi’nde bir kez daha yer almayacak. İki kulübün de tanınırlık ve marka değeri azalacak.
11
ELLERİ ZAYIFLAYACAK!

- Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteremeyen takımlar olarak uluslararası futbolcu transferinde de eli zayıflayacak. Özellikle yeni yıldız isimlerin ikna edilmesi zorlaşacak.

- Sadece oyuncu transferi zorlaşmayacak, eldekileri tutmak da güçleşecek. Halihazırda kadroda bulunan önemli futbolcuların, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir takımdan teklif almaları durumunda, kulüplerden ayrılmak konusundaki istekleri çoğalacak.

Skorer
12 Milenyumda derbilere Fenerbahçe damgası
Milenyumda derbilere Fenerbahçe damgası
Fenerbahçe, 21. yüzyılda Galatasaray ve Beşiktaş’la Süper Lig’de oynadığı 75 derbinin 57’sini kaybetmedi.

Fenerbahçe Futbol Takımı, milenyumun başında, güçlü rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı derbilerde büyük üstünlük sağladı.

Spor Toto Süper Lig’de sezonu Galatasaray ve Beşiktaş’a yenilmeden tamamlamayı garantileyen sarı-lacivertliler, 21. yüzyılda derbilere damga vurdu.
13
Fenerbahçe, 2000’li yıllarda Süper Lig’de oynadığı 75 derbinin 57’sini kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadığı bu maçlarda 40 galibiyet, 17 beraberlikle sahadan ayrılırken, 18 derbide ise rakiplerine kaybetti.

Sarı-lacivertlilerin derbilerde elde ettiği galibiyet sayısının, Galatasaray ve Beşiktaş’ın toplam galibiyetine yakın olması dikkati çekti. Fenerbahçe derbilerde 40 galibiyet alırken, Galatasaray ve Beşiktaş’ın toplam derbi zaferi 46’da kaldı.

Galatasaray, son 17 yılda oynadığı 74 derbide 24 galibiyet, 17 beraberlik ve 33 yenilgi aldı. Beşiktaş ise 75 derbide 22 galibiyet, 18 beraberlik ve 35 yenilgi elde etti.
14
Fenerbahçe’den derbilerde 137 puan

Fenerbahçe, 21. yüzyılda derbi maçlarda 225 puanın 137’sini kazandı. Sarı-lacivertliler, en büyük rakipleri karşısında 40 galibiyet, 17 beraberlik alarak 137 puanı hanesine yazdırdı. Bu sürede 74 maç yapan Galatasaray ise 222 puandan sadece 89’unu alabildi. Beşiktaş ise 75 maçta 225 puanın 84’ünü elde edebildi.

Kadıköy’de 3 yenilgi

Fenerbahçe, milenyumda kendi sahasında oynadığı 37 derbide sadece 3 kez yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler, Kadıköy’deki 37 derbide 24 galibiyet, 10 beraberlik elde etti. Fenerbahçe özellikle 2000’li yıllarda Galatasaray’a sahasında büyük üstünlük kurdu. Milenyumda sarı-kırmızılı takıma henüz kaybetmeyen Fenerbahçe, rakibi karşısında Kadıköy’deki 18 derbinin 14’ünü kazandı, 4’ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Kadıköy’de 21. yüzyılda Fenerbahçe’yi derbilerde yenen tek takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı takıma karşı Ülker Stadı’nda 19 derbide 3 yenilgi alan sarı-lacivertliler, 10 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.
15
En fazla Galatasaray’ı yendi

Fenerbahçe, 21. yüzyılın derbilerinde en fazla Galatasaray’ı yendi. Sarı-lacivertliler, 2000’li yıllarda sarı-kırmızılı rakibiyle oynadığı 37 maçın 29’unu kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray derbilerinde 21 galibiyet ile 8’er beraberlik ve yenilgi aldı. Fenerbahçe, Beşiktaş’la oynadığı 38 derbi maçın yarısını kazandı. Sarı-lacivertli takım, Beşiktaş karşısında 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı.

18 yıldır derbi galibiyeti almadığı sezon yok

Fenerbahçe, son 18 sezonda derbi galibiyeti almadan Süper Lig’i tamamlamadı. Sarı-lacivertliler, 1999-2000 sezonundan bu yana en az bir derbi galibiyeti elde ederek sezonu bitirdi. Fenerbahçe bu sürede derbilerde en başarılı dönemlerini 2005-2006, 2006-2007 ve 2008-2009 sezonlarında yaşadı. Sarı-lacivertliler söz konusu sezonlarda derbilerde 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Fanatik
16 Gelecek yıl da Fenerbahçe’de!
Gelecek yıl da Fenerbahçe’de!
Danimarkalı stoperin, yıllık 4 milyon Euro olan ücretini duyan kulüpler, bonservisinde indirim istiyor. Sarı-lacivertli yönetimin buna sıcak bakmaması ise görüşmeleri başlamadan bitiriyor

Fenerbahçe’de Simon Kjaer’in pazar gece yarısı İtalya’ya uçması transfer dedikodularını beraberinde getirmişti. Ancak Kjaer, bu ziyaretin düğün hazırlığı olduğunu duyurunca, söylentiler boşa çıktı.

Geçen yazdan beri menajeri aracılığıyla takım arayan Danimarkalı stoper, istediği amaca ulaşamamış, ne Fenerbahçe yönetimini ne de Kjaer’in kendisini memnun edebilecek bir teklife ulaşılamamıştı.
17

Bu durumdaki ana sebebi, Kjaer’in 4 milyon Euro’luk yıllık kazancı. Başta İngiliz kulüpleri olmak üzere, Kjaer’e talip olan tüm takımlar, Fenerbahçe’nin belirlediği 10 milyon Euro’luk bonservisi kabul ediyor ancak iş yıldız stoperin yıllık ücretine gelince transfer çıkmaza giriyor.

Yönetimin Kjaer’in bonservisinde indirimine yanaşmaması yıldız oyuncunun gelecek yıl da kalması anlamına geliyor.

Sabah
18 Fener Balotelli’nin peşinde
Fener Balotelli’nin peşinde

Flaş! Flaş! Yönetici Önder Fırat, İtalyan golcünün menajeriyle Fransa’da bir araya geldi. Sarı-lacivertli yönetici, yıldız futbolcunun menajeri Raiola ile Nice’deki ünlü yat limanı Castle Hill’de yemek yedi. Önder Fırat, Mario Balotelli’nin yanı sıra Botafogo’nun "Maestro" lakaplı 10 numarası Mior için de nabız yokladı.

Gelecek sezon Fenerbahçe’nin başına geçeceğine neredeyse kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman transfer için belirlediği isimleri yönetici Ali Yıldırım’la paylaşıyor. Yıldırım menajerlerle temas kurarken sonraki hamleyi ise yönetici Önder Fırat yapıyor.
19
Fırat’ın son olarak derbi öncesinde Fransa’ya çıkarma yaptığı belirlendi. Fırat, adı Galatasaray’la anılan Mario Balotelli’nin menajeri Mino Raiola ile Nice’in ünlü yat limanı Castle Hill’de beraber yemek yedi.

Fırat görüşmede, Nice kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek İtalyan golcü için Raiola’dan bilgi aldı. Yemekte ayrıca yine Raiola’nın menajerliğini yaptığı Botafogo’lu Joao Paulo Mior da gündeme geldi. Raiola, 26 yaşındaki Brezilyalı 10 numaranın durumunu soran Önder Fırat’a bu transferin kolaylıkla gerçekleşebileceği yanıtını verdi. Görüşmeden yüzü gülerek ayrılan Fırat’ın İstanbul’a dönünce başkan Aziz Yıldırım’a ayrıntılı rapor verdiği belirtildi.

Fotomaç
20 ’’Koca koca adamlar!’’
’’Koca koca adamlar!’’
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli yöneticiler, önceki uygulamalarının tersine, G.Saray ve Beşiktaş’la oynanan son iki derbi öncesi Samandıra’ya adım dahi atmadı.

Bu, Dick Advocaat’ın ricasıyla oldu. Hollandalı teknik direktör, bizzat başkan Yıldırım’la görüşüp, "Oyuncular sizden çekiniyor, hatta korkuyor. Siz onları karşınıza alıp yapmaları gerekeni söylediğinizde elleri ayaklarına dolanıyor. Bir şey deneyelim; bu kez gelmeyin. Zaten koca koca adamlar, ne yapacaklarını biliyorlar" demiş. Başkan da bu ricayı kırmamış...

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...