Fenerbahçe'nin transferi Slimani için dev iddia; "Ayew ile Valbuena..."

 FutbolArena - Fenerbahçe, uzun süredir peşinde olduğu Cezayirli santrfor İslam Slimani’nin transferini dün bitirdi.  

1
Leicester City’den 1 yıllığına kiralanan Slimani’nin sarı lacivertli takımın bugün Bursaspor ile oynayacağı lig maçını tribünden izlemesi bekleniyor. Cezayirli futbolcunun eşi Yousra Slimani, sosyal medya hesabından flaş bir paylaşımda bulundu. Futbolcu eşinin görüntüsünü paylaşan Yousra Slimani, fotoğrafın üzerine Türk bayrağı ve uçak emojileri koyarak transferin sinyalini verdi.
2
Dripling ve adam geçme gibi özellikleri fazla olmayan Slimani’nin en etkili olduğu yönüyse hava topları.
3
Mathieu Valbuena ve Andre Ayew’le bol kenar ortaları yapılırsa çok kafa golü atabilir. Slimani, bu özelliğini Premier Lig’de de fazlasıyla gösterdi.
4
Bu bakımdan Fenerbahçe, Cezayirli oyuncunun stiline uygun olarak, kanatları iyi kullanıp bol kenar ortası yaparsa, İslam Slimani gol krallığının en güçlü adayı haline gelir.
5
30 yaşında ve 1.88 metre boyundaki İslam Slimani, özellikleri itibariyle klasik bir pivot santrfor. Çok hareketli değil, ancak savaşçı. Bu özelliğiyle Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Fernandao’yu andırıyor, fakat ondan çok daha teknik bir oyuncu.
6
Leicester City’nin 2016 yılında Slimani’yi 30 milyon Euro ödeyerek almasının en önemli sebebi Sporting Lizbon’daki muhteşem performansıydı. Cezayirli, 2015-16 sezonundaki 46 maçta 31 gol kaydetti.

Hürriyet

Futbolarena anasayfasından devam...