Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (30 Nisan 2017)

FutbolArena - Fenerbahçe’de yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Fenerbahçe Haberleri - Bugünün Fenerbahçe Haberleri (30 Nisan Pazar FB haberleri)Bugünün Fenerbahçe Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz.

1 Seneye şampiyonuz
Seneye şampiyonuz
Divan Kurulu toplantısında yine ’Yıldırım’ çaktı... Kanarya’nın başkanı "Seneye mali kongrede şampiyon Fenerbahçe’nin başkanı olarak huzurunuza geleceğim. Bunu da bazı yüzsüzlere karşı yapacağım" dedi.

Fenerbahçe’de Olağan Yüksek Divan Kurulu dün gerçekleştirildi. Başkan Aziz Yıldırım kısa konuştu ancak yine de gündemi sarstı. Trafik nedeniyle Divan’a geç gelen Yıldırım, konuşma yapmayacağını söyledi ancak üyelerin ısrarı üzerine kürsüye geldi. Yıldırım "Seneye mali kongrede şampiyon F.Bahçe’nin başkanı olarak huzurlarınıza geleceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bunu bazı yüzsüzlere karşı yapacağım" ifadelerini kullandı. Aziz Yıldırım, "Futbolda kötü bir sezon geçirdik. Uyum olmadı. Hocamız Hollanda Milli Takımı’ndan bir teklif aldı. 1 yıl orada çalışacak" diye konuştu.
2
’FİKİRLERİ ALIYORUZ’

Aziz Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: Dick Advocaat ayrılık kararını açıklayınca biz de yeni teknik direktör için çalışmalara başladık. 2-3 hoca adayı ile görüşme halindeyiz. Görüştüğümüz hocaların fikirleri doğrultusunda futbolcularla ilgili çalışmalar da yapıyoruz. Mayıs ayında transferlerin hepsini bitirmeyi düşünüyoruz.

FENERBAHÇE’DEN BÜYÜĞÜ YOK AMA!

Aziz Yıldırım, THY Euroleague’de Final- Four’a kalan Fenerbahçe’nin sponsoru olmadığını hatırlattı. Yıldırım "26 milyon euro bütçemiz var. Gelecek yıl için Doğuş ile görüşüyoruz. Avrupa’da basketbolda Fenerbahçe’den büyüğü yok ama Fenerbahçe’nin de sponsoru yok. Kendi kaynaklaımızla mücadele ediyoruz. Bütçede 3 yılda 40 milyon euro açık var" bilgilerini paylaştı.
3
’AVRUPA’DA SADECE KENDİMİZİ ALDATIYORUZ’

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda uluslararası başarının mevcut mali koşullarda zor olduğunu söyledi. Yıldırım "40-50 milyon euro bütçemiz var, karşı takımlar 1 futbolcuya 100 milyon euro veriyor. Kendimizi aldatıyoruz. ’Avrupa’da şampiyon olacağız’ diyoruz. Bunlarla olmaz. Öncelikle bütçelerin yükselmesi gerek. Türkiye’de sponsorluk yurt dışına açılma diye anlaşılmaya başladı. Türk takımlarını desteklemek yerine Avrupa’daki takımlara sponsor oluyorlar" dedi.

’LİDER TAKIM 25 BİN TARAFTARA OYNUYOR’

Aziz Yıldırım, statların dolu olmamasını futbol dışı şartlara bağladı. Yıldırım "Türkiye’deki şartlar zorlu. Lider takım 25 bin seyirciye oynuyor. 2011’de 3 Temmuz’dan sonra Fenerbahçe’nin stadı yalnız 50 bin kadın ve çocukla doluydu. Kimse kendini kandırmasın. İyi futbol oynanmaması da bir etkendir ama ana etken değildir. Seyircilerin bir kısmı bana küsmüş, geçin bunları" diye konuştu.
4
TOPLAM BORÇ 270 MİLYON $

Aziz Yıldırım kulübün borcuyla alakalı bilgi de verdi. Yıldırım "Fenerbahçe’nin toplam borcu 270 milyon dolar. Bu hem Futbol AŞ hem de derneğin borcu. Bankalarla görüşüyoruz. Bunları 10 yıla yaymak için uğraşıyoruz. Diğer kulüplerin 500 milyon doların üstünde borçları var" diye konuştu.

’ÇELİK-ÇOMAKTA BİLE ŞAMPİYONLUĞA OYNARIZ’

Aziz Yıldırım bu sezon futbolda başarısız olduklarını kabul etti ancak diğer branşlarda önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledi. Yıldırım "Futbol şubesi olarak başarısızız. Bunun da sorumlusu benim ve yönetim kurulumdur. Eskiden bir tek futbolda başarıya bakıyorduk. Şimdi neredeyse her gün bir finale çıkıyoruz. Çelik çomakta bile şampiyonluğa oynarız" dedi.
5
’LİSE ARASİZİNİ YAKINDA ALIRIZ’

Aziz Yıldırım, Ülker Stadı’nın yanındaki Kenan Evren Lisesi’nin arazisiyle ilgili de bilgi paylaştı. Yıldırım "Bu araziyle ilgili hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüm. Buranın bize verilmesini istedim. Devlet bize arazi için ya para verecek ya da araziyi. Keşke parayı verseler ama büyük ihtimalle araziyi verecekler" diye konuştu.

’ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN BAŞKANIM’

Divan Kurulu’nda ilginç bir an yaşandı. Aziz Yıldırım kürsüde konuşmasını sürdürürken bir kişi "Allah sizi başımızdan eksik etmesin başkanım" diye bağırdı. Yıldırım bu söze "Estağfurullah, teşekkür ederim" diye cevap verdi.

Fotomaç
6 Kocaman karmaşa
Kocaman karmaşa
Herkes gelecek sezon Kocaman’ın takımı devralacağını düşünüyordu. Ancak Yıldırım "Başka adaylar var" dedi. Yönetimin Schimidt ile temas kurduğu biliniyor. 3. ismin ise Leverkusen’in hocası Tayfun Korkut olduğu söyleniyor.

Kanarya’da başkan Aziz Yıldırım’ın Divan’da "2-3 hocayla görüşüyoruz." sözleri gündeme damgasını vurdu. Herkes Aykut Kocaman’ın önümüzdeki sezon takımı devralmasına kesin gözle bakıyordu. Yıldırım’ın bu ifadeleri Kocaman dışındaki adaylarla da ciddi görüşmeler yapıldığı şeklinde algılandı. Kocaman ismi camiayı da 2’ye bölmüş durumda. "Bizim evladımız" diyerek takımın başında görmek isteyen de var, oynattığı futbolu eleştirip gelmesini istemeyen de...
7

SCHMİDT SESLERİ

Aziz Yıldırım’ın bu sözleri üzerine gözler ilk olarak Roger Schmidt’e çevrildi. Aykut Kocaman ile bir anlaşma olmazsa Alman hoca ile temaslar sıklaşacak. Yönetimin 1’i Galatasaray derbisi öncesi olmak üzere 51 yaşındaki hocayla 3 kez buluştuğu biliniyor. Yıldırım’ın bahsettiği 1. isim Kocaman, 2’si Schmidt, peki 3. kim? O da takımın eski oyuncusu Tayfun Korkut’dan başkası değil. Gelecek vaad eden genç teknik adam da listeye girmiş durumda.

Fotomaç
8 Shakhtar servet istedi
Shakhtar servet istedi
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk’ten Taison için uzun süredir bastırıyordu. Ancak football. ua sitesinin haberine göre Ukrayna ekibi Kanarya’dan 15 milyon euro istedi. UEFA ile mali anlaşması olan sarı-lacivertlilerin bonservis bedelinde bu rakamlar çıkması imkansız. Yönetim bu transferi kapattı.

Fotomaç
9 Football Leaks, Kjaer ve Chedjou’yla ilgili belgeler yayınladı
Football Leaks, Kjaer ve Chedjou’yla ilgili belgeler yayınladı
Football Leaks, Kjaer için iki kulüp arasında yapılan sözleşmeyi açıkladı. Lille cephesinin ’banka teminatlı’ tedbiri ortaya çıkarken, Fenerbahçe’nin kalan iki taksit için 5 milyon euroluk teminatı zorunlu olarak verdiği belirtildi. Chedjou içinse Galatasaray’ın bonus olarak 600 bin Euro ödediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe’de 2015-16 sezonu başında kadroya katılan Simon Kjaer, son dönemin en başarılı transferlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Futbolda gizli anlaşmaları ve özel detayları ortaya çıkarmasıyla bilinen Football Leaks, Lille’in son dönemki oyuncu satışlarını gündemine aldı. Bu dosyalar arasında Kjaer’in Fenerbahçe’yi satılış süreci de yer buldu. Tecrübeli stoperin sözleşmesinin ve transferinin bütün detayları incelendi.
10
Buna göre oldukça tedbirli davranan Lille’in Fenerbahçe’ye koyduğu kurallar dikkat çekti. Fransız kulübü, ’banka teminatını’ mecbur bıraktığı transferde Fenerbahçe’ye bazı şartlar getirdi. 7.65 milyon euro tutarındaki transferin 17 Ağustos 2015, 26 Temmuz 2016 ve 25 Temmuz 2017’de olmak üzere 3 takside ayrıldığı belirtildi.

Ancak Lille, 2. ve 3. taksitler için ’banka teminatı’ kuralı koydurdu. Eğer istenen bu teminat 2 Eylül 2015’e kadar sağlanmasaydı, geri kalan 2 taksidin 5 milyon euroluk tutarını bir anda ödemek zorunda kalacaktı. 5 milyon euroluk bu sert kural sayesinde Lille transferde sorun yaşama ihtimalini ortadan kaldırdı.

Fransız kulübü Lille, 2013-15 yılları arasında Fenerbahçe ve Galatasaray’a sattığı iki stoperi; Aurelien Chedjou ve Simon Kjaer sayesinde 14.75 milyon euro para kazandı.

Milliyet
11 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı!
Fenerbahçe’nin borcu açıklandı!
Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin net borcunun 403 milyon 326 bin 750 lira olduğu bildirildi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen nisan ayı olağan yüksek divan kurulu toplantısında derneğin borcu açıklandı.

Toplantıda mali durumla ilgili üyelere açıklamada bulunan Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi İlhan Aydoğdu, derneğin net borcunun 403 milyon 326 bin 750 lira olduğunu belirtti.
12
Mevcut ve alacakların 15 milyon 552 bin 118 lira olduğunu kaydeden Aydoğdu, toplam borcun ise 418 milyon 878 bin 868 lira olarak gerçekleştiğini aktardı.

İlhan Aydoğdu, mevcut ve alacakların düşülmesi sonrasında net borcun 403 milyon 326 bin 750 lira (110 milyon 846 bin 685 dolar) kaldığını vurguladı.

AA
13 Jeremain Lens transfer ile ilgili konuştu
Jeremain Lens transfer ile ilgili konuştu
Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Jeremain Lens, katıldığı bir spor programında gelecek sezon da Fenerbahçe’de kalmak istediğini açıkladı.

TRT Spor’da yayınlanan Stadyum programına konuştu. Hollandalı yıldız, sarı lacivertli takımdaki geleceğinden, İstanbul’daki yaşamına kadar her şeyi açıkladı.

İşte Lens’in Stadyum’daki röportajından öne çıkanlar….
14
"Advocaat, Fenerbahçe’ye gelince beni aradı. Sunderland’de uzun süredir oynamıyordum. Başka teklifler de vardı. Kariyerim için doğru kararı vermeliydim. Fenerbahçe ile transfer görüşmemiz 2-3 gün sürdü ve kiralık olarak geldim."

’Öncelik Türkiye Kupası’

Şu an öncelikli hedefimiz Türkiye Kupası. Çünkü, sezonu kupayla bitirmenin en kısa yolu. Başakşehir maçına iyi başlamadık ama daha sonraki dakikalarda kalitemizi ve seviyemizi gösterdik. Deplasmanda 2-2 bizim için güzel skor oldu. Rövanşta, 0-0 veya 1-1 bize yetiyor ama kendi sahamızda kazanacağımıza inanıyorum.
15
"Keşke dediğim şu; kendime daha fazla yatırım yapsaydım daha yüksek seviyelerde oynayan biri olabilirdim. İyi ki yapmışım dediğim ise; iyi ki Fenerbahçe’ye imza atmışım. Kariyerimde ikinci defa kiralık olarak bir kulüpte oynuyorum. Kiralık oynamak kolay değil, çünkü geri döndüğünüzde her şeyi daha iyi yapmanız gerekiyor ama genellikle sizi pek düşünmezler, satmak isterler ya da B takıma yollarlar. Umarım benim durumum bundan daha farklı olur."

’Bekleyip göreceğiz’

"Hollanda bir futbol ülkesi ve şu an Hollanda milli takımında hocamız yok ve yeni bir hocaya ihtiyacımız var. Dirk Advocaat konuşulan seçeneklerden biri. Bekleyip hep birlikte göreceğiz."
16
"Hollanda’dan gelen misafirlerime İstanbul’u gezdiriyorum. Bildiğim bazı yerlere götürüyorum. Burada mutluyum. Kebapları ve et yemeklerini çok seviyorum. Hollanda’da çok fazla Türk restaurantı var, bu yüzden Türk yemeklerine alışkınım. Buraya geldiğimden beri döner, kebap ve lahmacun yiyorum. Geleneksel Türk yemeklerini de seviyorum."

"Bir gün arkadaşımın oğlunu okuldan aldık. Eve döndüğümüzde bazı çocukların futbol oynadığını gördüm. Onları izlerken, çocuklardan biri yanıma geldi. ’Bizimle oynamak ister misin’ dedi. Ben de ’niye olmasın’ dedim ve otoparkta kaleler kurduk, yediye yedi maç yaptık. Çocuklarla beraber keyif aldık, eğlendik. Sadece beş dakikaydı ama çocuklar için bir futbolcuyla oynama fırsatıydı ve onlar için unutulmaz bir andı. Çocukları mutlu ettiğim için ben de mutlu oldum."

Fanatik
17 Fenerbahçe kampa girdi
Fenerbahçe kampa girdi
Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında 30 Nisan Pazar günü Çaykur Rizespor ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını dün akşam saatlerinde Can Bartu Tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik Direktör Dirk Advocaat yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, saat 18.00’de başladı ve 1 saat 10 dakika sürdü. Isınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından 2 gruba ayrılan oyuncular 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Antrenman; taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.

Bu antrenmanla Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe, Can Bartu Tesislerinde kampa girdi.

Fanatik
18 Fenerbahçe’ye Kjaer’den kötü haber
Fenerbahçe’ye Kjaer’den kötü haber
Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe’de başarılı savunmacı Simon Kjaer sakatlığı nedeniyle mücadele forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

Mücadele öncesi son idmanını gerçekleşltiren Sarı Lacivertliler’de Simon Kjaer şoku yaşanıyor. Danimarkalı savunmacının arka adelesindeki ağrının devam ettiği öğrenilirken Rizespor mücadelesinde takımdaki yerini alamayacağı bildirildi.
19
Dick Advocaat’ın bu mücadele Kjaer’in Neustadter’i sahaya sürmesi bekleniyor.

Fenerbahçe’de ayrıca Volkan Demirel ve Van Persie cezalı oldukları için yarınki mücadelede yer alamayacaklar.

Sarı Lacivertli ekibe müjdeli haber olarak ise Mehmet Topal ile Hasan Ali Kaldırım’dan geldi. İki oyuncunun da Rizespor karşılaşmasında ilk 11’de görev alabilecekleri belirtildi.

Fanatik
20 Fenerbahçe’de van der Wiel sorunu!
Fenerbahçe’de van der Wiel sorunu!
Geçen sezon başında Gökhan Gönül’ün yerine takıma katılan ancak büyük hayal kırıklığı yaratan Van der Wiel sorun çıkarmaya devam ediyor.

Fenerbahçe’de yaptığı disiplinsizlikler nedeniyle devre arasında kadro dışı bırakılan, takım bulamayınca affedilen Gregory van der Wiel, Dick Advocaat’ın kendisini derbide oynatmayacağını anlayınca, ağrıları olduğu bahanesiyle antrenmanlara çıkmamıştı.

Geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana çalışmalara katılmayan Hollandalı’nınnın yedek kaldığı için sorun çıkardığı ve sakatlık bahanesini öne sürdüğü öğrenildi. 3 yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncu konusunda yönetim çaresiz. Çünkü Van der Wiel, sözleşmesi devam ettiği için gitmeyi düşünmüyor. Kendisine Fenerbahçe’nin verdiği ücreti hiçbir yerde bulamayan Hollandalı, daha uzun süre baş ağrıtacağa benziyor.

Fanatik
21 Sunderland küme düştü! Jeremain Lens adım adım...
Sunderland küme düştü! Jeremain Lens adım adım...
Hollandalı yıldız daha önce yaptığı açıklamada, "Sözleşmem hakkında fazla konuşmak istemiyorum ama Sunderland küme düşerse birçok şey daha kolay olacaktır" demişti.

Fenerbahçe’ye İngiltere’den müjdeli haber geldi. Sarı-lacivertli ekipte kiralık forma giyen Jeremain Lens’in takımı Sunderland, Premier Lig’de bitime 4 hafta kala küme düştü.

Kendi sahasında Bournemouth’a 1-0’a yenilen kırmızı-beyazlı ekip Premier Lig’e veda etti. Bu durumda Lens’in Fenerbahçe’ye transferinin yolu iyice açıldı.

Hollandalı yıldız daha önce yaptığı açıklamada, "Sözleşmem hakkında fazla konuşmak istemiyorum ama Sunderland küme düşerse birçok şey daha kolay olacaktır" demişti.

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...