Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (25 Aralık 2017)
FutbolArena - Fenerbahçe’den son gelişmeler bu galeride karşınıza geliyor. Fotomaç, Hürriyet, Fanatik, Takvim, Sabah Fenerbahçe Haberleri - Günün Fenerbahçe Haberleri (25 Aralık Pazartesi FB haberleri) Günün Fenerbahçe Haberleri arasında Fotomaç, Fanatik, AMK gazeteleri başta olmak üzere tüm gazeteleri tarayarak en seçkin haberleri bir araya getirdik. AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Sabah TS Haberleri aramalarıyla ulaşmak istediğiniz tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.Takvim FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberlerin derlenmiş hali galerimizde...
1Beşiktaşlılar çelme takıyor

F.Bahçe, Fırat Aydınus’un yönettiği son 14 deplasman maçında 2 galibiyet alabildi. (2’si de G.Saray’a karşı) Kanarya, ilk golü yediği son 42 maçta 5 kez kazandı. Beşiktaşlı hocalar, son 6 maçta F.Bahçe’den 13 puan aldı. Kanarya, son olarak Beşiktaşlı Mehmet Özdilek’in çalıştırdığı Konyaspor’dan darbe yedi.
Fotomaç
2Cruzeiro Fernandao’dan vazgeçti

Fenerbahçe’nin Fernandao’yu Cruzeiro’ya satma hayalleri suya düştü. Fernandao bir süredir Brezilya ekibiyle flörtteydi. Ancak sambacının menajeri Eduardo Uram ile Cruzeiro arasındaki görüşmelerde bir türlü sonuca ulaşılamadı. Bu gelişme üzerine Cruzeiro, 34 yaşındaki Fred’le 3 yıllık sözleşme yaptı.
Fotomaç
3 Giuliano forvetleri katladı

Süper Lig’in ilk devresi tamamlanırken Fenerbahçe kadrosundaki forvet oyuncularından yararlanamadı. Fenerbahçeli forvetler toplamda 5 gol atabilirken Brezilyalı Giuliano 8 gol attı.
Süper Lig 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu’nun ilk devresi tamamlanırken Fenerbahçe’de forvetler ümit vermedi. Vincent Janssen, Süper Lig’de oynadığı 11 karşılaşmada 2 gol 4 asist, Roberto Soldado 13 müsabakada 3 gol 1 asistle takımına katkı sağlarken, Robin van Persie ile Fernandao ise gol katkısında bulunamadı.
4

Fenerbahçe’nin sezon başında Rus ekibi Zenit’ten transfer ettiği Giuliano ise sarı-lacivertli formayla oynadığı 16 müsabakada 8 gol ve 1 asistlik performans göstererek takımını sırtlayan isim oldu.
Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda oynanan Antalyaspor mücadelesinde attığı 1 golle takımını galibiyete taşıyan Brezilyalı 14. haftasında Kasımpaşa müsabakasında 2 gol ve 15. haftada Bursaspor karşısısında 1 gol atarak takımının aldığı kritik puanlarda başrol oynadı. Giuliano geçtiğimiz sezon Zenit formasıyla 28 maçta attığı 8 golü bu sezon sarı-lacivertli formayla 16 müsabakada attı.
Fotomaç
5Topal, Fener’i yarışta tuttu

Dört puan toplanan son iki maçtaki üç golün 2’sini attı, 1’inin ise pasını verdi
Mehmet Topal, bu sezon F.enerbahçeli taraftarların en çok tepki gösterdiği isimlerin başında gelirken, otoritelerce de sık sık eleştirildi. Ancak milli futbolcu, şans bulduğu son 6 maçta önemli işler yaptı. Josef’le orta sahanın yükünü çekerken, skor katkısı ile de öne çıktı. 2-1 kazanılan Karabük maçında 1 gol-1 asistle oynadı, Konya’da takımının tek golünü attı, vazgeçilmez olduğunu yine gösterdi.
Topal, Konya’da golün dışında 4 top çaldı, 3 top uzaklaştırdı. Attığı 6 uzun pasın 4’ü yerini buldu, yüzde 84.4 pas isabeti ile oynadı.
Fotomaç
6 Valbuena şov sürüyor

Fenerbahçe’nin başarılı ismi Mathieu Valbuena adından söz ettirmeye devam ediyor. Fransız yıldız Konya maçında asistlerine devam etti. Fenerbahçe’nin 1-0 geride olduğu en kritik anda sahneye çıkan Valbuena, kornerden Mehmet Topal’a yaptığı asist ile takımına 1 puanı getirdi ve son 6 maçta 3 gol ve 7 asist ile yıldızlaştı.
Fotomaç
7 Van Persie için resmi açıklama

Feyenoord Kulübü’nde Robin van Persie ile ilgili resmi bir açıklama geldi.
Kulübün futbol direktörü Van Geel, Hollandalı yıldızın kendileri için efsane bir isim olduğunu söyledi. Fenerbahçe’de bu sezon forma yüzü göremeyen Robin van Persie için ülkesinden flaş bir transfer mesajı geldi. Transfer dönemlerinde adı sürekli Feyenoord ile anılan golcü futbolcu için futbol direktörü Van Geel, Van Persie’nin çok özel bir isim olduğunu aktararak, "Van Persie embol bir oyuncu. Kariyerini Feyenoord’da tamamlama durumu olursa bu güzel olur. Ancak bu durum ile ilgili şu anda arka planda bir çalışmamız var" dedi.
Fotomaç
8 5 isim!.. Fener düğmeye basıyor 2. yarıya güçlü girmek isteyen F.Bahçe, Gaitan, Zeca, Baba Rahman, Taider ve Grujic’i transfer listesine almıştı. Aykut Kocaman ile yapılacak toplantının ardından 1 veya 2 isim kadroya dahil edilecekLigin ilk yarısı
5 isim!.. Fener düğmeye basıyor
2. yarıya güçlü girmek isteyen F.Bahçe, Gaitan, Zeca, Baba Rahman, Taider ve Grujic’i transfer listesine almıştı. Aykut Kocaman ile yapılacak toplantının ardından 1 veya 2 isim kadroya dahil edilecek
Ligin ilk yarısının son bölümüde topladığı puanlarla şampiyonluğun güçlü adaylarından birisi haline gelen Fenerbahçe, devre arasında hem çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmek hem de yapacağı takviyelerle daha geniş ve güçlü bir kadroya sahip olmayı hedefliyor. Ara transfer döneminde 5 aday futbolcudan 1 ya da 2’si alınacak.
9

SON KARARI KOCAMAN VERECEK
Sol bek için Zeca ve Baba Rahman, sağ kanat için Gaitan, orta saha için de Taider ve Grujic’in ismi ön palana çıkıyor. Teknik direktör Kocaman ile yapılacak son toplantının ardından alınacak isimler belli olacak.
10

3 FUTBOLCUNUN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR
Aday futbolcular arasında en çok öne çıkanların ise Gaitan, Zeca ve Taider olduğunu belirtiliyor. Gaitan’ın geçtiğimiz ay yaşadığı adale sakatlığının da geçtiği ve idmanlara başladığı gelen haberler arasında.
Takvim
11 Janssen+Soldado=Maicon
Brezilyalı stoper, toplamda beş kez fileleri havalandırarak, Fenerbahçe’nin iki forvetinin ligde attığı gol sayısına ulaştı
Galatasaray’ın başarılı stoperi Maicon, frikikten ağları sarsarak 5. lig golünü kaydetti. Sambacı, böylece Fenerbahçe’nin forvetleri Janssen (2) ve Soldado’nun (3) ligdeki gol sayısını yakaladı. Daha önce formasını giydiği Sao Paulo’da 72 karşılaşmada 5 kez ağları sarsan Maicon, Galatasaray’da ise bu rakama 17 maçta ulaştı. Brezilyalı savunmacı, Bursasporlu Aziz Behic’lebirlikte, Avrupa’nın 5 önemli liginde en skorer stoper konumunda bulunuyor. Öte yandan gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Maicon, ikinci yarının ilk haftasında Kayserispor deplasmanında forma giyemeyecek.
Sabah
12 Fenerbahçe’de bavullar toplanıyor

Süper Lig’in ilk yarısını 33 puanla 3’üncü tamamlayan Fenerbahçe’de şimdi gündem yapılacak transferler ve takımdan ayrılacak isimlerin belirlenmesi. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın yapılacak transferlerden önce gönderilecek futbolcuların listesini kafasında yaptığı konuşuluyor.
Sezona kötü bir giriş yaptıktan sonra toparlanan, 10 maçlık yenilmezlik serisi ile ligde üçüncü konuma yükselen Fenerbahçe ligin ikinci yarısına kadrosunda değişiklikler yaparak girecek. Kadroda büyük eksikliği hissedilen sol bek ve orta sahada yaratıcı oyuncu pozisyonuna transfer yapmak isteyen Aykut Kocaman ligin ilk yarısı biter bitmez çalışmalara başladı. Sol kanatta Hasan Ali Kaldırım ve İsmail Köybaşı’nın göstermiş oldukları performansı yetersiz bulan Kocaman ilk önceliği bu mevkiye verdiği öğrenildi. Acil ihtiyaç sol bek ve orta saha mevkilerinden sonra forvet pozisyonuna da takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, devre arası ucuz maliyetli, kadroyu derinleştirecek bir golcü takıma katmayı planlıyor.
13

YOLCU LİSTESİ KABARIK
Teknik direktör Aykut Kocaman geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Atiker Konyaspor karşılaşmasından sonra basın mensupları ile yaptığı sohbette "Esas transfer takımdan ayrılacak isimler" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Kocaman’ın kast ettiği isimlerin başında Ozan Tufan’ın olduğu, bu futbolcunun oynamadığı dönemlerde takım içinde huzursuzluk yarattığı belirtiliyor. Özellikle son Konyaspor maçında orta sahada ihtiyaç olmasına rağmen teknik direktör Aykut Kocaman’ın tercihini Ozan’dan yana değil de genç futbolcu Oğuz Kağan olarak kullanması Ozan Tufan’ın biletinin kesildiği yönünde yorumlanıyor. Tecrübeli hoca uzun süredir forma şansı vermediği Ozan Tufan ile ilgili "Bir takım şeyleri bir araya getirerek kararlar veriliyor. Ozan Tufan bir anlamda iç meselemiz. Tabi ki söyleyeceğimiz şeyler var, ama bunların açıklanması da gerekmiyor" sözleri Ozan’ın ayrılığını kesinleştiren ifadeler olarak görülüyor.
Teknik direktör Aykut Kocaman geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Atiker Konyaspor karşılaşmasından sonra basın mensupları ile yaptığı sohbette "Esas transfer takımdan ayrılacak isimler" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Kocaman’ın kast ettiği isimlerin başında Ozan Tufan’ın olduğu, bu futbolcunun oynamadığı dönemlerde takım içinde huzursuzluk yarattığı belirtiliyor. Özellikle son Konyaspor maçında orta sahada ihtiyaç olmasına rağmen teknik direktör Aykut Kocaman’ın tercihini Ozan’dan yana değil de genç futbolcu Oğuz Kağan olarak kullanması Ozan Tufan’ın biletinin kesildiği yönünde yorumlanıyor. Tecrübeli hoca uzun süredir forma şansı vermediği Ozan Tufan ile ilgili "Bir takım şeyleri bir araya getirerek kararlar veriliyor. Ozan Tufan bir anlamda iç meselemiz. Tabi ki söyleyeceğimiz şeyler var, ama bunların açıklanması da gerekmiyor" sözleri Ozan’ın ayrılığını kesinleştiren ifadeler olarak görülüyor.
14

Ozan Tufan’ın yanı sıra Fenerbahçe kariyerini sakatlıklarla geçiren Hollandalı yıldız Robin van Persie de devre arası gönderilecek. Transfer olduğu günden beri kendisinden verim alınamayan, bu sezon sadece 2 lig maçında forma giyen ve golü bulunmayan Hollandalı forvet devre arasında talip olan Amerikan ya da Çin takımlarından birine bedelsiz de olsa verilecek.
Verim alınamayan ve sık sık sakatlık geçiren bir diğer forvet Fernandao’nun da takımdan ayrılası yakın bir ihtimal. Brezilyalı futbolcunun ülkesinden gelen teklifleri değerlendireceği, Fenerbahçe’nin de bu ayrılığa sorun çıkarmayacağı öğrenildi.
Fotomaç
Verim alınamayan ve sık sık sakatlık geçiren bir diğer forvet Fernandao’nun da takımdan ayrılası yakın bir ihtimal. Brezilyalı futbolcunun ülkesinden gelen teklifleri değerlendireceği, Fenerbahçe’nin de bu ayrılığa sorun çıkarmayacağı öğrenildi.
Fotomaç
15 Bileğimiz bükülmeyecek

Bir plan dahilinde ilerlediklerini ifade eden başarılı çalıştırıcı, "Tabii ki istemediğimiz durumlar oluyor ama devre arasında bu açığı kapatacağız ve liderliği kalıcı olarak alacağız" diye konuştu
Son haftalarda büyük bir çıkışa imza atan Fenerbahçe, Konya’dan 1 puanla döndü ama bu moralleri bozmadı. Karşılaşma sonunda sorularımızı yanıtlayan teknik direktör Aykut Kocaman, plan dahilinde ilerlediklerini bu süreç içinde kayıplar olabileceğini ifade etti. Toplam performansa bakmanın yararlı olacağını kaydeden Kocaman, ara transferden, lig sonundaki hedeflerine kadar özel açıklamalar yaptı. İşte Atiker Konyaspor maçı sonrası Kocaman’ın açıklamaları:
16

Serkan çok formdaydı, eski öğrencinizin performansıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? - Maşallah kedi gibiydi.
5 maçın sonunda gelen bu beraberliğe kötü diyor musunuz? - Pozisyon olarak istediğim yerdeyiz. Hele ki 6 hafta evveline baktığımız zaman... Öbür taraftan elimizdeydi maç. Aslında pek çok şeyi konuşmuyoruz ama her şey planlandığı gibi gidiyordu. Tam anlamıyla talihsiz bir gol her şeyi böyle yaptı. Sonuçta Konyaspor iyi bir takım.
17

BÜTÜNE BAKMAK GEREKİYOR
Defansif oyun eleştirisine rağmen, maçı bitiren 11’deki 8 kişi orta saha ve ilerisinde oynayan isimler... Bu eleştirilere katılıyor musunuz? - Maçın rakamlarına bakarsanız, böyle bir şeyin olmadığını görürsünüz. Maçın başında bu kadroyla başlasaydık, yine benzer şeyler olacaktı. Ama bu kez hamlede sıkıntı yaşayacaktık. Amacımız 60’tan sonra güçlü hamlelerle maçı koparmaktı. Konyaspor saha yerleşiminde son derece iyi bir takım ve bu maçı kurtuluş maçı olarak görüyorlardı. Bu nedenle hamleleri çok iyi yaptılar, biz de o baskıyı yaratamadık. Baskıyı yaratamayınca, hep topu arkadan taşımak zorunda kaldık. Problem buydu. Her şey oyuncu tercihiyle anlamlandırılıyor. Oyunun bütününe bakıldığı zaman başka bir hikaye vardı.
Defansif oyun eleştirisine rağmen, maçı bitiren 11’deki 8 kişi orta saha ve ilerisinde oynayan isimler... Bu eleştirilere katılıyor musunuz? - Maçın rakamlarına bakarsanız, böyle bir şeyin olmadığını görürsünüz. Maçın başında bu kadroyla başlasaydık, yine benzer şeyler olacaktı. Ama bu kez hamlede sıkıntı yaşayacaktık. Amacımız 60’tan sonra güçlü hamlelerle maçı koparmaktı. Konyaspor saha yerleşiminde son derece iyi bir takım ve bu maçı kurtuluş maçı olarak görüyorlardı. Bu nedenle hamleleri çok iyi yaptılar, biz de o baskıyı yaratamadık. Baskıyı yaratamayınca, hep topu arkadan taşımak zorunda kaldık. Problem buydu. Her şey oyuncu tercihiyle anlamlandırılıyor. Oyunun bütününe bakıldığı zaman başka bir hikaye vardı.
18

GİDECEKLER DAHA ÖNEMLİ
Aslında siz, başlayan 11 kadar bitiren 11’i de çok önemsiyorsunuz. Defansif oyun eleştirilerinin ana kaynağı bunu görmemek olabilir mi?
- Konya maçını da ekleyerek söylüyorum; biz 60. dakikalardan sonra rakiplerimizi bükmeye başladık. İkinci yarıda tamamen bükmeye başlayacağız. Ama bu oyun bir plan dahilinde gidiyor. Tabii ki istemediğimiz durumlar oluyor ama devre arasında bu açığı kapatacağız ve liderliği kalıcı olarak alacağız.
İlk haftalara göre deplasmanda da olsa sakin pas yaptığınız gözüküyor... - Panik oynamak yerine son pası zorlamak daha mantıklı... Çok daha iyi pozisyonlar getiriyor bu durum...
Transferde herkes gelecekleri konuşuyor ancak gideceklerin durumu nedir? - Esas transfer zaten o olacak.
Fotomaç
Aslında siz, başlayan 11 kadar bitiren 11’i de çok önemsiyorsunuz. Defansif oyun eleştirilerinin ana kaynağı bunu görmemek olabilir mi?
- Konya maçını da ekleyerek söylüyorum; biz 60. dakikalardan sonra rakiplerimizi bükmeye başladık. İkinci yarıda tamamen bükmeye başlayacağız. Ama bu oyun bir plan dahilinde gidiyor. Tabii ki istemediğimiz durumlar oluyor ama devre arasında bu açığı kapatacağız ve liderliği kalıcı olarak alacağız.
İlk haftalara göre deplasmanda da olsa sakin pas yaptığınız gözüküyor... - Panik oynamak yerine son pası zorlamak daha mantıklı... Çok daha iyi pozisyonlar getiriyor bu durum...
Transferde herkes gelecekleri konuşuyor ancak gideceklerin durumu nedir? - Esas transfer zaten o olacak.
Fotomaç