Ali Palabıyık'a olay öneri! "Sakın aynaya bakma"

  FutbolArena - Spor yazarları Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini değerlendirdi. 

1Beşiktaş taraftarı yas tutmaz - Serdar Sarıdağ (Milliyet)
 Beşiktaş taraftarı yas tutmaz - Serdar Sarıdağ (Milliyet)
Beşiktaş tamamen haklı... Ali Palabıyık Türk futbol tarihinin en kötü maç yönetimlerinden birini gösterdi. Beşiktaş adına verilmeyen penaltılar ile verilmeyen bir gol var. Maçta eşitlik sağlansa belki Beşiktaş sahadan üç puanla ayrılır belki ayrılamaz. Derbide bariz bir şekilde Beşiktaş’ın hakkının yenildiğini artık herkes kabul ediyor. Ama gelin, kimsenin konuşmadığı konulara girelim.
2
Önce Şenol Güneş’in tribüne gönderilmesinden başlayalım. Hak yenildiği zaman, Şenol hocanın isyanını hiç kimse bastıramaz. Hele Karadeniz dalgalarının o sert kayaları un ufak ettiği bir coğrafyanın çocuğu iseniz, gözünüzün önündeki haksızlık karşısında, eski Türk filmlerindeki başrol oyuncularının, güzel Türkçe’sini beklemek hayalcilik olur. Fakat ne derece haklı olursanız olsun, böyle bir gecede çelik gibi sinirleriniz olmalı. Evet Valbuena için çalınan faulü ben de gördüm. Mesleğe yeni başlayan bir hakem bile o pozisyona devam kararı verirdi.
3
Şimdi geçelim Quaresma’ya... Kusura bakma ama Beşiktaş senin oyuncağın değil. Fenerbahçe’yi yenmeyi ne kadar çok istediğini biliyoruz. Kaybetmeyi sevmediğini de biliyoruz. Ama artık yeteneğini, yaşının verdiği olgunlukla birleştirmen gerek. Bunu başarabilirsen, Beşiktaş’ı daha güçlü hale getirirsin. Tribünlerde kredin var. Kötü oynadığın dönemlerde bile alkışlandın. Senin dağlara taşlara gönderdiğin topları başka oyuncular gönderse, topun ağzına çoktan konulmuştu. Artık tribünlerin bu sevgisini, kişisel şovların için değil, takımın menfaati için kullanmalısın.
4
Peki ya Talisca... Dünkü futboluyla, değil Manchester United, İngiltere lig sonuncusunun kapısından bile sokmazlar. Dün gece pas oyununda yoktun. Seni oynatmak için Şenol Güneş, Tolgay Arslan’ı yedek soyunduruyor. Ayrıca bu durumu da anlamış değilim. Geçen hafta çok iyi oynayan Tolgay niye yedek soyunur. Orta sahada pas varyasyonlarını çok daha iyi yapan bir Beşiktaş, ezeli rakibine daha fazla zorluk çıkartırdı. Ayrıca sahanın en iyilerinden Cenk Tosun’un çıkartılması da çok anlamsızdı. Cenk bir oyuncuyu attırmış hakem vermese bile bir de penaltı kazandırabilmiş. Böyle bir Cenk çıkmazdı.
5
Fenerbahçe tarafına bakacak olursak, kesinlikle geçmiş haftalara göre daha diri ve istekliydi. Negredo’nun golü sayılsa bile sarı - lacivertli takım belki bir gol daha atabilirdi. Başarılı bir hakem yönetimi olsa, maçın hakkı sanki beraberlikmiş gibi gözükecekti.
Mahmut Uslu’nun açıklamaları ise tam bir talihsizlik. Hem bilime ters hem de örf ve geleneklerimize. Maç sonrası uzatılan mikrofonlara, hiç kimsenin ailesi hakkında bu şekilde konuşamazsınız. Ofsayt hakkında yaptığı açıklamalar fizik kurallarına aykırı. Fikret Orman’a, Arsen Orman açıklamasıyla hırsız demeye çalışıyorsanız o an elinizde belgeleri kameralara sallamanız gerekiyor. Madem o an elinizde belgeler yok, niye böyle bir açıklama yaparsınız.
6
Yazıyı bitirecek olursak, dün gece Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamadı. Allah gani gani rahmet eylesin. Güzel insan Vedat Okyar ağabeyimiz gerekirse hakemi de yeneceksin demişti. Çok doğru. Beşiktaş öyle bir oynamalı ki gerekirse hakemi de kaleye goy olarak göndereceksin. Çünkü bu topraklarda Beşiktaşlı olmak çok zordur. Karadeniz’den çıkan usta yazar Nihat Genç’in güzel bir cümlesiyle yazıya nokta koyalım: Kimse Beşiktaş taraftarına yas tutturamaz.
7 Palabıyık rekor kırdı! - Bilal Meşe (Milliyet)
Palabıyık rekor kırdı! - Bilal Meşe (Milliyet)
Yahu arkadaşlar ligin daha altıncı haftası, yol uzun, bu köprünün altından daha çok sular akar! Dememiz o ki bu neyin gerginliği? Bu oyunun güzelliklerine hasret kaldık, neredeyse gözümüz açık gideceğiz! Son yıllarda futbolumuzda bir gerginlik aldı başını gidiyor, futbolcular topla haşır-neşir olacaklarına ya birbirlerine, ya da hakeme gider yapıyorlar! Bu güzelim oyunu çirkinleştirme adına elimizden geleni yapıyoruz valla! Efendim, neymiş 13 yıldır Beşiktaş Fenerbahçe’yi sahasında yenemiyormuş? Olsun ne çıkar, son iki yıldır Lig’in şampiyonu kim Beşiktaş.
8
Koca bir ilk yarıda aklımızda ne kaldı futbol adına, hiç bir şey! Beş SARI, iki KIRMIZI kartı anımsıyoruz! Evet Ali Palabıyık. Bu yarıda hep gördüğünü çaldı, çıkardığı sarılara asla itirazımız yok. Neto’nun direkt kırmızısı doğru, Cenk bize göre kurtulsa, net gol pozisyonu... Quaresma’nın ikinci sarısı tartışılır... Ekici’ye kontrolsüz giriyor, faul kararı doğru, ama ikinci sarı bizce çok ağır... Palabıyık, gerginliği düşürme adına sarılarda taviz vermedi, doğru da yaptı.
9
Ne var ki Palabıyık’ın ikinci yarıdaki yönetimi skandal ötesiydi, bu yarıda da toplam 3 kırmızı kart çıkarırken, müthiş gözle görülür hatalar yaptı. İşin özeti maçın önüne geçti Palabıyık! Hangisini saysak? Güneş’i kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle tribüne gönderdi ! Bitmedi, 70’de Hasan Ali Kaldırım’ın Cenk’in tendonuna basması hem penaltı hem de kırmızı ötesiydi, onu da süzemedi, yani gördüğünü çalamadı Palabıyık. Negredo’nun sayılmayan golünde ofsayt göremedik. Maalesef bu derbiye de gölge düşürdü, Başkan Fikret Orman’ı haklı çıkardı bizce. Eeee böylesi kamuoyu baskısını ne Palabıyık, ne de başka hakem kaldırabilir!
10
Elbette bu yarıda Fenerbahçe daha baskılı gibi gözüktü... Bunun da temelinde Beşiktaş’ın, orta sahada gerekli direnci gösterememesi vardı. Yani Babel ve Talisca bu alana gerekli desteği bir türlü veremediler. Bu da Fenerbahçe’nin işine geldi, bir gol bulurken, pozisyon ürettiler... Medel’in Jannsen’e cezaalanı içinde kontrolsüz yüklenmesi ve penaltıya neden olması inanılır gibi değildi! Bu yarıda Beşiktaş’ın tek net pozisyonu Atiba’nın kafa şutu, hepsi o kadar.
11
Güneş hocanın Tolgay, Negrado ve Lens hamleleri oyunun şeklini doksan derece değiştirdi... Beşiktaş tüm riskleri göze aldı, oyunu rakip alana yıktı, hatta Kartal tek kale oynadı dersek abartmış olmayız... Öyle bir baskı kurdu ki Kartal, Fenerbahçe’ye nefes aldırmadı, aldırmasına da golü yine penaltıdan kalesinde görürken, Babel, 87’de kafayla farkı bire indirirken takımını da puan için umutlandırdı. Ne var ki, Kartal’ın beraberlik çırpınışları yarar getirmedi... Valla, Beşiktaş yenildi, yenilmesine de, bu yenilgi onun kalitesinden asla bir şey alıp götürmez, sadece üç puan kaybetti, hepsi o kadar. Fenerbahçe’de bu derbi galibiyeti olası tehlikeli çanlarını da şimdilik ortadan kaldırdı.
12 Kocaman kazandı - Ercan Güven (Milliyet)
Kocaman kazandı - Ercan Güven (Milliyet)
Kadıköy’de maç olarak başlayıp "hercümerç" şeklinde sona eren derbiden çıkarılacak bir tek net sonuç var:
"Fenerbahçe dönüşümü" !

Evet, Fenerbahçe kazanarak sadece lige dönmedi, (ilk yarı itibarıyla) oyun anlamında dönüştü, evrildi, lige uygun hale geldi.
Özetle bu maçı Aykut Kocaman kazandı, Şenol Güneş kaybetti demek de mümkün...
Şenol Güneş’in hatası, penaltı dahil ilk yarıdaki üç Fenerbahçe pozisyonunun tek sorumlusu "Medel" ile sınırlı ama Aykut Kocaman’ın sevabı, tercih ve hamle ötesinde.
Topyekun değişim gibi.
Bir kere Beşiktaş’ın o bilinen hızlı, öne doğru futbolunu tamamen ortadan kaldıracak bir taktik yaratmış Kocaman.
Ve bunu oynamaya ikna etmiş futbolcularını.
Sadece bir devre devam etti ama o bile yetti Beşiktaş’ı mağlup etmeye.
Zaten maçın ikinci yarısı "defteri okunmayacak hale geldi" kartlar, duraklamalar, kavgalarla. Futbol, taktik, sadece ilk yarıda. Gerisi curcuna.
13
Ne yaptı Fenerbahçe?.. Rakip hızlı gelirse, gerekirse sertlikle rakibi durdurdu... Bezdiren ve kızdıran bir sertlik ki, hem Quaresma ile meyvesini yedi hem de Neto ile bedelini ödedi ilk yarı biterken.
Beşiktaş set oyunu ile hücum ederse, bu kez ileride bir tek Janssen’i bırakıp tüm hücumcularına savunma blokları yaptırarak pas yollarını kapattı ev sahibi.
Topa Fenerbahçe sahipse bu kez geride iki stoper bırakıp kalabalık bir orta saha ile hücum etti.
Kocaman, Beşiktaş’ın kanat ortalarını yapan iki adamdan Quaresma’yı Hasan Ali dışında gerektiğinde Valbuena, gerektiğinde Mehmet Ekici ile o kadar engelledi ki, ilk yarı bitmeden çıldıran Quaresma kırmızı kartı gördü...
14
Yandan gelen tehlikeli ortaların diğer yaratıcısı Caner’i ise Isla ile adeta kilitledi. Elbette top Caner’in ayağına değdiğinde yüklenen seyircinin de katkısı vardı Caner’in kötü oynamasında.
Aslında maçın sadece ilk yarısı maçtı, ikinci yarı olay!
Kırmızı kartlar, penaltı, muhtemel penaltı, sarılar, fauller, sertlik, gerilim her şeyin önüne geçti.
15
İkinci yarıya iki takım da onar kişi başladı ama Fenerbahçe’de 45 dakikada her şeyini ortaya koyan Mehmet Ekici yerine Mehmet Topal vardı. Yani Orta saha güvenliği. Aykut Hoca eski alışkanlıklarına döndükçe Beşiktaş da eski hızını bulmaya başladı.
Eksik takımlar ilk yarıdaki taktik disiplinleri gevşetmişti ve bundan asıl etkilenen Fenerbahçe’ydi. Sanki bir değil iki futbolcu eksilmişti ev sahibi. Çünkü oyun planı rafa kalkmıştı.
Artık defansın önüne set olan orta saha kalmamış, kanatlara basacak olanlar eksilmişti Fenerbahçe’de. Öncelik güvenlikti.
16
Genişleyen oyun Beşiktaş’a unutturduğu paslaşmaların ve defans arkasına koşuların, çalışan kanatların yeniden canlanmasını sağladı.
Şenol Güneş’in 58. dakikada Talisca yerine aldığı Negredo ile bu tehlikeler arttı.
Bu dakikadan sonra baskı yapan, dönen topları alan ve alıştığı gibi oynayan Beşiktaş’tı.
Beşiktaş gole yaklaştıkça heyecanlanan Şenol Güneş hakem tarafından tribüne yollanırken, Aykut Kocaman Valbuena yerine Alper’i alarak reaksiyon vermek istedi ve başardı.
Güneş’in yanıtı Lens oldu ki iyi gününde bir Lens o koşullarda çok iş yapardı... Ama çıkan Cenk’ti... Yani golü atacak adam.
Maç Fenerbahçe’nin ikinci penaltısı ve ikinci golüyle bitecek derken Babel’in kafası ve iki takımın da 9’ar kişi kalmasıyla sona erdi ama bu derbinin tartışmaları kolay kolay sona ermez.
17 Keşke yanılsaydım! - Ersin Düzen (Vatan)
Keşke yanılsaydım! - Ersin Düzen (Vatan)
DÜN gazetemizde, bizi gergin bir derbi beklediğini, kaliteli bir oyunun hayâl olduğunu ifade etmiş, Ali Palabıyık’ın işinin çok zor olduğunu vurgulamıştım. Yanılmayı isterdim! Sahada, teknik kapasitesi yüksek birçok yıldız olmasına rağmen kötü ama heyecanlı, aksiyonu bol bir derbi izledik.

DERBİNİN hikayesini, penaltılar ve kırmızı kartlar belirledi. Palabıyık, 4 kararında da haklıydı. Ancak çıkması gereken kartlar, verilmesi gereken Beşiktaş’ın 71’deki penaltısını da unutmamak gerek.
18
İLK yarıda futbolun konuşulabileceği sadece 30-35 arasında iki takımın girdiği pozisyonlar. Bunun yanı sıra M.Ekici’nin F.Bahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olabileceği gerçeği. Orta sahadaki köprü vazifesini eksiksiz yerine getirdi. Ozan’ın üzerindeki sorumluluğu aldı. Topu çıkarttı, pas dağıttı. Janssen’in etkili oyununu unutmamak lazım. Bir yıldız değil belki ama savaşan, pes etmeyen ve çok faydalı bir genç...

19
NETO’NUN atılması, Kocaman’ın planlarını direkt etkilemiştir. Ekici’nin çıkışı, hazır olmayan M.Topal’ın girişi, orta alandaki zaafiyeti ortaya çıkardı. Beşiktaş’ın presi, sarı-lacivertlileri hataya zorladı ve mahkum oynattı. Oğuzhan ortaya çıktı, Şenol Güneş’in Negredo hamlesi ile Cenk, Babel ve Caner rakip kalede daha fazla göründü. Ancak başta De Souza’nın performansı ile defans hattının disiplini skor fırsatı vermedi.

20
KARTAL AĞIR HASARLI

KOCAMAN, tehlikeyi fark ederek, Alper’i alıp doğru bir müdahale yaptı; belki Valbuena tercihini eleştirebiliriz. Giuliano olabilirdi. Alper ile geniş alanı daha etkili kullanmaya başlayan F.Bahçe, biri Ozan’la net olmak üzere fırsatlar buldu.

21
BEŞİKTAŞ için her şey bitti dendiği anda, Babel’in golü, İsmail’in atılması son saniyeye kadar heyecanın sürmesini sağladı. Skoru, takımların oyunu değil, bireysel hatalar belirledi. Sinirlerine hakim olmak, bu maçlarda belirleyici oluyor. Quaresma, ilk sarıyı gördüğü pozisyonda atılmalıydı. Sarısı varken, yaptığı ise iş değil!

BU galibiyet F.Bahçe’nin lige yeniden başlamasını sağlayacak. Beşiktaş ise ağır hasarla çıktı. Önce Leipzig maçı var ama Trabzon mücadelesi için daha kötüsü olamazdı. Quaresma, Oğuzhan, Atiba yok!
22 Kırmızı gece - Güntekin Onay (Vatan)
Kırmızı gece - Güntekin Onay (Vatan)

BEŞİKTAŞ’IN özellikle ilk yarıda oynadığı futbol siyah-beyazlıların kalitesinin çok altında kaldı. F.Bahçe sadece daha istekli ve dirençli gözükerek Beşiktaş karşısında penaltıyla da olsa golü buldu ve disiplinli oyunuyla da siyah-beyaslılar pozisyon vermedi. Quaresma’nın atılmasıyla 10 kişi kalan siyah-beyazlılar için her şey çok zor gözüküyordu. Hem 11’e 10 dezavantajı hem de skor olarak yenik durumda olmak büyük bir felaketti. Ancak Neto’nun büyük hatası ve bariz gol şansı olan Cenk’i düşürmesiyle birlikte karşılaşmanın 10’a 10 noktasına gelmesi Beşiktaş için avantaj oldu.
23
TARTIŞILACAK ÇOK ŞEY VAR

F.BAHÇE stoperde Josef-Neustadter ikilisiyle oynamasına rağmen iyi bir savunma yaptı, özellikle de kaleci Kameni bence takımın en iyisiydi. Beşiktaş’ta derbi performanısını eleştirdiğimiz Quaresma sarı kartı olmasına rağmen yaptığı kontrolsüz hareket sonrası oyundan atılarak mağlubiyette en önemli etkendi. Talisca kötü oyunuyla hayal kırıklığı yaratan bir isimdi. Dünkü yazımda da bahsettim daha çok savaşan ve ev sahibi olan İstanbul derbilerinde avantajlı oluyor. F.Bahçe daha çok isteyerek ve savunmada dikkatli oynayarak kazanmaya başardı.
24
BEŞİKTAŞ 9 kişi bile 2-1’i buldu ancak bu gol için çok gecikti. 5 kırmızı kart, penaltılar, tartışılacak çok fazla pozisyon var. Bana göre kırmızı kartlarda Atiba’nın 2. sarısı belki biraz ağırdı. Beşiktaş’ın iptal edilen golünde de Palabıyık yanlış karar verdi.
25 Nefes kestiler - Ömer Güvenç (Vatan)
Nefes kestiler - Ömer Güvenç (Vatan)
DERBİ gibi bir derbi izledik. Hani ortaya karışık derler ya her şey vardı maçta. Kırmızı kartlar, penaltılar, sinir harpleri...Hem futbol hem de mücadele en üst düzeydeydi. Her 2 takım futbolcuları da her şeylerini ortaya koyarak kazanmak için ellerinden geleni yaptılar.

26
F.BAHÇE maçın başında kendi saha ve seyircisi önünde oynaması nedeniyle daha çok hücumda göründü. Beşiktaş ise sadece karşılıyordu. Beşiktaş’ın iyi oynadığı maçlarda oynanan futbola bakın. Ön plana hep orta sahasıyla çıkmıştır. Dün Oğuzhan’ın biraz gayreti dışında, özellikle Talisca ve Atiba kendilerinden beklenmedik şekilde düşük bir performans gösterdi. Şenol Güneş oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Atiba veya Talisca ikilisinden birini çıkarıp kesinlikle Tolgay’ı oyuna almalıydı. Beşiktaş orta sahası maç sonuna kadar bir türlü istenen performansı gösteremedi. 2. yarıda daha atak, daha çok oyuncuyla golü arayan bir role büründü siyah-beyazlılar. Pozisyon da buldular ama gole çeviremediler.

27
HAKEM İYİ YÖNETTİ

CANER beklenenden çok uzak bir performans sergiledi. Ne hareketli ne de duran toplarda bir tek olumlu ortası yoktu. F.Bahçe ise bu maça çok iyi hazırlanmış. İstekli ve arzuluydular. Janssen’i çok başarılı buldum.

ALİ Palabıyık’a gelince... Böylesine temposu ve tansiyonu yüksek bir maçı iyi yönetti. Yanlış veya doğru gördüklerini çaldı. Ve verdiği çoğu karar doğruydu. Ama yine bana göre Cenk’e yapılan penaltıyı es geçti.
28 Oyun Beşiktaş’ın maç F.Bahçe’nin - Mehmet Ayan (Vatan)
Oyun Beşiktaş’ın maç F.Bahçe’nin - Mehmet Ayan (Vatan)
F.BAHÇE’NİN penaltısı: Doğru…
Q7 kırmızı kart: Doğru…
Neto kırmızı kart: Doğru…
İlk 45 dakika harika bir Ali Palabıyık performansı…
29
2. yarı…
Negredo golünün iptali (Cem Satman kararı): Yanlış…
Hasan Ali’nin Cenk’e basması, net penaltı: Yanlış karar!
Atiba’nın sarı kartı ve sonrasında verilen penaltı: Doğru…
İsmail’in atılması: Doğru…
Şenol Güneş’in atılması: Doğru..
(Ekrandan gördük, hakeme küfür var)
30

22 kişi başlayan ve 18 kişi biten maçta heyecan, tempo, adrenalin, gerginlik, çirkinlik.. Tonla hatanın yanında birçok da güzellik görmek mümkündü. İyiliklerine sağlık, kötülüklerine bir son artık diyelim…

31
BEŞİKTAŞ maça beklediğimden hücumcu, F.Bahçe olması gerekenden etkili başladı. Penaltıya kadar Beşiktaş bir tık önde bile olsa, F.Bahçe ’klasik Kocaman futbolu’ oynamıyordu. Ekici ile hareketlendirdiği orta alanından kanatların desteğiyle doğru çıkışlar yapabiliyordu. Beşiktaş’ın da derdi, kendi topunu oynayabilmekti.

32
GOLE kadar başabaş, golden sonra (Ozan’ın bir pozisyonu dışında) Beşiktaş’ın iki net pozisyonuyla birlikte tamamen Beşiktaş’ın oyunu vardı sahada. Q7 atılınca avantaj F.Bahçe’ye geçti dedikten kısa bir süre sonra sayısal beraberlik çıktı ortaya.

33
UNUTULMAYACAK BİR MAÇ

İKİNCİ yarı oyun tamamen Beşiktaş’ındı. Rakip sahaya yıktı da yıktı maçı… F.Bahçe hem geri çekildi, hem de Beşiktaş onu arkaya itti. Pozisyonlar da buldu siyah-beyazlılar. Ozan’ın akıllardan çıkmayacak pozisyonu hariç, F.Bahçe nadiren kaleye gittiği ataklardan birinde penaltı geldi; maç da orada koptu. Sonrası 2-1ve yine sonlara doğru bol heyecan…

HER şeyiyle hatırlanacak, futbol dışı konuşması bol bir haftaya bizi hazırlayan bu derbi sonrasında lig F.Bahçe için yine yeniden başladı.
34 Hakem böyle istedi - Gökhan Dinç (Vatan)
Hakem böyle istedi - Gökhan Dinç (Vatan)
GÜZEL derbi izledik dün gece. Kadrolarda sürprizler, penaltı, kırmızı kartlar, yüksek tansiyon. Hemen hemen her şey vardı. Sahtekar futbolcular da vardı, bir hafta önce sağ bek olduğunu yazan, söyleyen bizlere futbol dersi vermeye çalışan hoca da vardı.

10 gün önce "Medel sağ bek değil, çok anlamsızca birileri sağ bek oynar filan yazıyor inanamıyorum" diyeceksin, derbi maçta adamı sağ bek oynatacaksın! Üstelik F.Bahçe de ilk yarıda tüm pozisyonları da Medel’in kanadından bulacak. Yani bizlere mi ders veriyorsun Beşiktaş üzerinden?
35
CANER’İ TARAFTAR BİTİRDİ

TARAFTARIN ne kadar güçlü olduğunu görmek isteyen dün geceki maçı sadece Caner’i takip ederek izlesin. Sezona harika başlayan Caner tribünlerin baskısı yüzünden ne olumlu iki pas ne de istediği gibi orta yapabildi.

36
F.BAHÇE’NİN zamana ihtiyacı olduğu söylerken bunu içinde Ekici’nin takıma vereceği katkı da vardı. Dün gece Ozan’ın da inanılmaz isteği ile şahlanan Ekici ilk 45’te takımın yıldızı oldu. Bunun yanı sıra ilk 45 dakikada Beşiktaş adına ön plana çıkaracak bir tek kişi bile yoktu.

MAÇIN geneline baktığımızda Ekici varken F.Bahçe oynadı, çıktıktan sonra ise gidemeyince oyunu tuttu. Porto maçındaki görüntüsünden bir hayli uzak gözüken Beşiktaş maçın son anına kadar baskı kurmaya çalışmış olsa da sonucu değiştiremedi.

37
PALABIYIK’IN SON DERBİSİ

İLK yarıda iki takımdan da birer oyuncunun atılması ile sonrasında maç teknik direktörlerin maçı olacaktı. Ancak kariyerinin son derbisinde görev yapan Ali Palabıyık ve ekibi maçı izleyen herkesi zaman zaman güldürdü zaman zaman da çıldırttı.
38


QUARESMA’NIN ikinci sarı kartı, Beşiktaş’ın attığı gol için kalkan ofsayt bayrağı, Cenk Tosun’a verilmeyen penaltı, Atiba’ya verilen ikinci sarı kart kararları gibi, bir hakemin daha maçın skorunu belirlediği bir maçı geride bıraktık.
39
40
41

Futbolarena anasayfasından devam...