Fenerbahçe'de transferde devrim! Tam 22 yıl sonra...

FutbolArena - Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de 22 yıl sonra bir ilk yaşandı.

1
Genç futbolcu transferleriyle dikkati çeken Fenerbahçe, uzun yıllar sonra değişik bir transfer stratejisi izliyor.

2
Transfer döneminin başında "sessiz" kalan sarı-lacivertliler, son 1 haftada 21 yaş ve altı 3 transfere imza attı.

3
Fenerbahçe, Altınordu’dan 21 yaşındaki Barış Alıcı ve 18 yaşındaki Berke Özer’den sonra son olarak Hollanda’dan NEC Nijmegen takımından 18 yaşındaki Ferdi Kadıoğlu’nu renklerine kattı.
4

Başkanlığa Ali Koç’un seçilmesiyle transferde gençlere yönelen sarı-lacivertliler, tam 22 yıl sonra ilk kez bir yaz transfer döneminde 21 yaş ve altı 3 ismi kadrosuna dahil etti.
5
Fenerbahçe, bu sezon olduğu gibi genç oyunculara bu kadar önem verdiği transfer dönemini 22 yıl önce yaşamıştı Sarı-lacivertliler, 1996-1997 sezonunun yaz transfer döneminde 21 yaş ve altı 4 ismi transfer etti.

6
O zaman 20 yaşındaki Mustafa Doğan ile Müjdat Karagöz, 21 yaşındaki Selahattin Özbir ve Özkan Koçtürk’ün transferi gerçekleşmişti.

7
O sezon sonunda ligi 3. sırada bitiren Fenerbahçe’de genç oyunculardan sadece Mustafa Doğan yeterli forma şansını bulabilmişti.
8
Fenerbahçe, Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlığı döneminde genç futbolculara çok fazla yatırım yapmadı. Sarı-lacivertliler, söz konusu 20 yılda bir yaz transfer döneminde 21 yaş ve altı en fazla 2 oyuncuya imza attırdı. Ali Koç’un başkanlığa gelmesiyle transfer politikasında büyük bir değişikliğegidilirken, transfer döneminin bitmesine uzun bir süre varken 3 genç yıldız adayı kadroya dahil edildi. (AA)

Futbolarena anasayfasından devam...