Eljif Elmas geliyor, gidecek isim belli oldu

FutbolArena - FIFA, 18 yaşından önce lisans çıkarmak isteyen Eljif Elmas için Fenerbahçe’ye izin verdi ancak genç oyuncu A Takım’a Ocak ayına kadar forma giyemeyecek. (Akşam)

1
TFF, Ulusal lisans sistemine göre kulüplere 2017-18 sezonu ilk yarısı için takım listelerini 10 Eylül 2017 günü saat 24:00’e kadar teslim etme zorunluluğu getiriyor.
2
Bu kural, 17 yaşındaki oyuncu için FIFA’nın dün verdiği kararı taca atıyor. FIFA kararını 9 gün önce vermiş olsaydı Elmas, A Takım’da oynama şansını yakalayacaktı. Genç oyuncu, Ocak ayına kadar U21 takımında forma giyerek maç eksiğini gidermiş olacak.
3
Eljif Elmas’ın Ocak ayında Fenerbahçe forması giymesi kesinleşti. Fakat Makedon futbolcunun oynayabilmesi için kadrodan 1 yabancının gitmesi gerekiyor.
4
Şu anda 14 yabancı futbolcusu bulunan Fenerbahçe’nin genç yıldız adayını oynatabilmesi için bir yabancı futbolcusunun lisansını iptal ettirmesi gerekiyordu ve topun ağzındaki ilk isim Van Persie.
5
Eljif Elmas’a lisans çıkmasının ardından hemen harekete geçen Fenerbahçe yönetimi yıldız futbolcunun menajerini İstanbul’a çağırdı.
6
Yapılacak görüşmelerde Hollandalı futbolcunun devre arasında takımdan ayrılması istenecek.

Futbolarena anasayfasından devam...