Fenerbahçe'nin efsane kadrosu şimdi nerede?

FutbolArena - Fenerbahçe’nin 2000-2001 sezonundaki efsane kadrosunda yer alan futbolcular bakın şimdilerde ne yapıyor.

1 Rüştü Reçber
Rüştü Reçber
Sadece Fenerbahçe’nin değil Türk futbol tarihinin tartışmasız en büyük kalecilerinden biriydi. 2000-2001 sezonunda son derece kritik maçlarda kritik kurtarışlar yaptı. Şimdilerde yorumculuk yapıyor.
2 Samuel Johnson
Samuel Johnson
Fenerbahçe formasını 4 sezon istikrarlı bir şekilde giyen Samuel Johnson, 2000-2001 sezonu şampiyonluğunun önemli yapıtaşlarından biriydi. 2007 yılında futbolu bıraktıktan sonra sessiz sedasız bir şekilde ülkesi Gana’ya döndü.
3 Uche
Uche
Nijeryalı futbolcu, Sarı-Lacivertli taraftarların en sevdiği isimler arasında yer aldı. Türk vatandaşlığına geçerek Deniz Uygar adını alan eski milli oyuncu, kariyerini 2006 yılında İstanbulspor’da noktaladı..
4 Ogün Temizkanoğlu
Ogün Temizkanoğlu
Trabzonspor, Fenerbahçe ve Türk Milli Takımının unutulmaz savunma oyuncusu. 76 defa A milli formayı, 5 defa da Ümit milli formayı giydi. Milli formayla 5 gol attı. Almanyada futbol oynamaya başlayan futbolcu, oradan Trabzonspor`a transfer oldu. O dönem Fenerbahçe’nin kaptanı olan Ogün Temizkanoğlu savunmadaki istikrarının yanında attığı 5 golle de etkili olmuştu. Ogün Temizkanoğlu şimdilerde teknik direktörlük görevi yapıyor.
5 Mirko Mirkovic & Zoran Mirkovic
Mirko Mirkovic & Zoran Mirkovic
Fenerbahçe’nin Sırp savunmacıların beraberce oynadığı ilk sezon 2000-2001 sezonuydu. Mirko Mirkovic o sezon 27 maçta görev almıştı. 29 maçta forma giyen Zoran Mirkovic ise 2003 yılında ülkemizden ayrıldı. Kariyerini 2006 yılında sakatlığı nedeniyle Partizan’da noktalayan eski milli oyuncu, şu anda ülkesi Sırbistan’ın sportif direktörlüğünü yapıyor..
6 Abdullah Ercan
Abdullah Ercan
Ogün ile berabere Fenerbahçe’ye olaylı bir şekilde transfer olan Abdullah Ercan Mustafa Denizli’nin oyun planlarında oldukça önemli bir yer tutuyordu. 2000-2001 sezonunda 29 maçta forma giyen Abdullah Ercan Türkiye U21 takımımızın başında bulunuyor.
7 Nikola Lazetic
Nikola Lazetic
Mustafa Denizli’nin Fenerbahçe’sinde takımın dinamosuydu. Biraz tekniği zayıftı ama hırsı ve mücadelesi her zaman takdir edildi. Devamlı koşan ve topla birlikte driplingleriyle hatırlanacak olan Lazetic, 2007-2008 sezonunda ülkesi Sırbistan’da futbolu bıraktıktan sonra yorumculuk yapmaya başladı.

8 Haim Revivo
Haim Revivo
Taklacı 10 numara Revivo, Fenerbahçe’nin maestrosuydu. Alex’ten önce Fenerbahçe’nin en spektaküler işler yapan 10 numarası desek abartmış olmayız. 33 maçta 14 gol attığı 2000-2001 sezonunda takımın en üretken ismi olan Revivo, Galatasaray’da forma giydikten sonra ortalıkta bir daha hiç gözükmedi.

9 Milan Rapaic
Milan Rapaic
Sahanın her yerine koşan, sürpriz gollerle sivrilen asist abidesi bir futbolcuydu Milan Rapajic. Yaptığı birbirinden güzel ortaları ve gelişine topa vurma tekniğini Fenerbahçelilerin hasretle özlemesine sebep olan bir Hırvat futbolcuydu. Milan Rapajic, 2008 yılında futbolu bıraktıktan sonra ülkesine döndü.
10 Elvir Balic
Elvir Balic
Türk futbolunda Boliç ile birlikte en çok ’bizden’ olan kaliteli sol ayağa sahip bir futbolcuydu Baliç. 2000-2001 sezonunda daha çok sonradan oyuna girdiği maçlar olsa da girdiği her maçta skora katkı yapmayı başardı. Elvir Baliç şu sıralarda teknik direktör olarak Türk futboluna hizmet ediyor.
11 Kennet Andersson
Kennet Andersson
Fenerbahçe’ye Dünya üçüncüsü apoleti sahibi İsveç Milli Takımı’nın baş santfroru olarak gelen Kennet Andersson, 2000-2001 sezonunda çok kritik goller attı. Bir sonraki sezon Diyarbakırspor maçıdna geçirdiği sakatlık Fenerbahçeli taraftarları derinden üzmüş ve bu sakatlık ünlü golcünün Futbol hayatını bitirmesine neden olmuştu. Kennet Andersson şimdilerde ülkesinde emeklilik hayatı sürdürüyor.
12 Serhat Akın
Serhat Akın
Serhat Akın, Fenerbahçe’nin Almanya’dan transfer ettiği gurbetçi bir futbolcuydu. Daha ilk senesinde sonradan Kadıköy boğası lakabının temellerini atıyordu. Mustafa Denizli’nin joker oyuncusuydu. O sezon 9 gol atarak çok önemli katkı verdi. Serhat Akın son olarak Survivor programında yarıştı. Şu anda ise E-Spor ile ilgileniyor.

Futbolarena anasayfasından devam...