Gazetelerde Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Transfer Haberleri (29 Ekim 2017)

FutbolArena - Fenerbahçe’den son gelişmeler bu galeride karşınıza geliyor. Fotomaç, Hürriyet, Fanatik, Takvim, Sabah Fenerbahçe Haberleri - Günün Fenerbahçe Haberleri (29 Ekim Pazar FB haberleri) Günün Fenerbahçe Haberleri arasında Fotomaç, Fanatik, AMK gazeteleri başta olmak üzere tüm gazeteleri tarayarak en seçkin haberleri bir araya getirdik. AMK Gazetesi Fenerbahçe Haberleri, Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Haberleri Fotomaç Gazetesi Fenerbahçe Haberleri ve Sabah TS Haberleri aramalarıyla ulaşmak istediğiniz tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.Takvim FB haberleri, Habertürk FB Haberleri, Hürriyet Fenerbahçe haberleri, Milliyet Fenerbahçe haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberlerin derlenmiş hali galerimizde...

1 Mehmet Ekici hırs kurbanı!
Mehmet Ekici hırs kurbanı!


Temmuz ayından beri üçüncü kez sakatlanan Mehmet Ekici’nin bu kötü durumu yaşamasındaki en büyük sebebin; aşırı hırsı ve takıma bir an önce katkı vermek istemesi olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde Fenerbahçe’de oynamak istediği için Trabzonspor tarafından kadrodışı bırakılan Mehmet Ekici, Karadeniz ekibiyle sözleşmesinin bitmesinin ardından sarı-lacivertliler’e imzayı atmıştı.
Bu sırada 6 ay futbol oynamayan ve fizik olarak eksiklikleri bulunan Ekici, geçtiğimiz temmuz ayından beri üçüncü kez sakatlanmıştı. Galatasaray derbisi öncesi idmanda sıkıntı yaşayan ve kas yırtığı olduğu öğrenilen Ekici’nin milli aradan sonra takıma katılması bekleniyor. Ancak tecrübeli futbolcunun bu kadar çok sıkıntı yaşamasındaki en büyük sebeplerden biri ise hırsı ve en kısa zamanda takıma katkı vermek istemesi.
2

ARTIK DAHA DİKKATLİ

Gerek maçlarda gerekse antrenmanlarda kendisini normalden daha fazla zorlayan yıldız oyuncu, bu kez daha temkinli davranma kararı aldı. Hoca Aykut Kocaman’ın, "Acele etme. Tam olarak hazır olduğunda dön" mesajını verdiği milli futbolcu, artık çok daha dikkatli şekilde çalışıyor ve kendisine verilen programın dışına çıkmıyor.

Fotomaç
3 Endonezya’ya gel Persie
Endonezya’ya gel Persie

Fenerbahçe’de hayal kırıklığı yaşatan Robin van Persie’ye Endonezya’dan transfer teklif geldi.

Robin’in Feyenoord’da oynadığı dönemden takım arkadaşı olan ve şu anda Endonezya Ligi ekiplerinden Persib Bandung’da forma giyen 33 yaşındaki Maitimo’nun, Van Persie ile konuşarak Endonezya’ya gelmesi yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

Van Persie’yi kadrosuna katmak isteyen Persib Bandung’un kadrosunda eski Chelseali Michael Essien de yer alıyor. Bu sezon yaptığı yatırıma rağmen beklentilerin altında kalan kulüp, ligde 41 puanla 11. sırada yer alıyor.

Fotomaç
4En güzel hediye 3 puan
 En güzel hediye 3 puan

ÖNCEKİ gün 36 yaşına basın Volkan Demirel, kendisi için en güzel hediyenin 3 puan olacağını belirtti. Takım arkadaşlarına hazırladıkları pasta için teşekkür eden kaptanın, Kayserispor maçında galibiyet sözü aldığı öğrenildi. Bu arada Volkan’ın yarın da yedek soyunması bekleniyor. Kalede yine Kameni olacak.

Fotomaç
5 Fernandao ocakta olabilir
Fernandao ocakta olabilir

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, transfer gündemlerinde yer alan Fenerbahçeli Jose Fernandao için ara transferi işaret etti. Fransız hoca, "Takıma katkı verecek oyuncuları görmek isterim. Ancak ocak ayında konuşulması gerekenlerin, ekim ayında konuşulmasını doğru bulmuyorum" dedi. Bursaspor Başkanı Ali Ay, Fernandao için ara transferde Fenerbahçe ile görüşeceklerini söylemişti.

Fotomaç
6Mendes’e dikkat
 Mendes’e dikkat

Fenerbahçe’nin Kayserispor’da en çekindiği isim Ryan Mendes. Teknik heyet, Süper Lig’de geride kalan 9 haftada 3 gol, 2 asist üreten Yeşil Burun Adaları pasaportlu oyuncuya boş alan bırakılmamasını istedi. Geçen sezon devre arasında Lille’den transfer edilen 27 yaşındaki oyuncu, çabukluğu ve gol bölgelerindeki becerisiyle dikkat çekiyor.

Fotomaç
7 Seri başlasın
Seri başlasın

G.Saray ile puan farkını kapatmak için ilk yarının kalan haftalarında 8’de 8 hedefi koyan Kocaman, öğrencilerinden seriye Kayserispor’u yenerek başlamalarını istedi.

Fenerbahçe, Kayserispor maçının hazırlıklarına dün akşam yaptığı idmanla devam etti. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanın sahadaki bölümünde teknik ve taktik çalışmalar gerçekleştirildi. Bu arada teknik direktör Aykut Kocaman, oyuncuları ile yaptığı toplantıda Kayserispor maçı ile ligde önemli bir döneme gireceklerini belirterek, herkesten sorumluluk almasını istedi.
8
Tecrübeli hocanın, "Fikstürde avantajlı bir döneme giriyoruz. Biz derbi niteliğindeki maçlarımızı bitirdik. Rakiplerimiz daha birbirleriyle oynayacaklar. Bu fırsatı iyi değerlendirirsek puan farkını kapatabiliriz. Ancak öncelikle bizim kendi maçlarımızı kazanmamız gerek. Kayserispor’u yenip başlangıcı yapalım. İlk yarıda kalan 8 haftada kayıp yaşamazsak, yarışta avantajlı konuma geçeriz" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Antrenmanın ilk bölümünde oyuncular salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları yaptı. Futbolcuların çalışma sırasında oldukça hırslı ve neşeli olmaları dikkat çekti. Josef de Souza ile Nabil Dirar, objektiflere gülümseyerek poz verirken, Kayserispor’u yeneceklerini belirttiler.

Fotomaç
9 Vedat Olcay vefat etti
Vedat Olcay vefat etti

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu Danışmanı ve eski genel sekreteri Vedat Olcay tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında vefat etti. Olcay için hem kulüp adına hem de Aziz Yıldırım ayrı ayrı başsağlığı mesajı yayınladı. Yıldırım, "Hayatının önemli bir bölümünü Fenerbahçe mesaisiyle geçirmiş, yaptığı hizmetler hiçbir zaman unutulmayacak olan kardeşim Vedat Olcay’a Allah’tan rahmet; kederli ailesi ve tüm camiamıza baş sağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

MERHUM Vedat Olcay’ın cenazesi, yarın Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Fotomaç
10 Yıldırım, üniversite için destek istedi
Yıldırım, üniversite için destek istedi

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Divan’da yaptığı konuşmada yeni kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi için herkesin maddi, manevi desteğini beklediklerini söyledi. Yıldırım, "Kim ne kadar bağış yaparsa hepsi kabuldür" derken, "Bugün fazla konuşmak istemiyorum. Acılarımız var. Her gün bu kulübe hizmet eden kişiler aramızdan ayrılıyor. Hepsini saygıyla anıyorum, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE Üniversitesi’nin Ataşehir’de yapılması planlanan kampüs inşaatı için ilk bağışı 1.2 milyon lira ile Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük gerçekleştirdi. Başkan Aziz Yıldırım’ın da 4 dersliğe bağışta bulunacağı ifade edildi.

DİVAN’da Fenerbahçe’nin borcu 300 milyon 47 bin 719 TL olarak açıklandı. Kulübün alacaklarının ise 30 milyon 58 bin 952 TL olduğu belirtildi. Borç-alacak farkı 269 milyon 988 bin 767 TL oldu.

Fotomaç
11 ’’İnşallah Ali Koç kongrede başkan seçilir’’
’’İnşallah Ali Koç kongrede başkan seçilir’’


Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran, "Fenerbahçe’de artık bir kan değişikliği lazım. Her seferinde de aynı şeyi söylüyorum. İnşallah Ali Koç kongrede başkan seçilir." dedi.

Sadettin Saran, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübünün 2018 Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkan adayı olacağını açıklayan eski yöneticilerden Ali Koç’a destek verdi.
Fenerbahçe’de değişikliğe ihtiyaç olduğunu savunan Saran, "Fenerbahçe’de artık bir kan değişikliği lazım. Her seferinde aynı şeyi söylüyorum. İnşallah Ali Koç kongrede başkan seçilir." ifadelerini kullandı.
12

"KOCAMAN’I ÇOK BAŞARILI BULUYORUM"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ı başarılı bulduğunu anlatan Saran, şunları kaydetti:
"Kocaman’ı çok başarılı buluyorum. Atiker Konyaspor’da yaptıkları da ortada. Takım da oturdu, daha da iyi olacak. Önümüzdeki süreçte bence sezon sonuna kadar Fenerbahçe lideri yakalayacaktır. Bunları Fenerbahçeli olarak değil, objektif biri olarak söylüyorum. Şampiyonluğun en güçlü adayı olarak Fenerbahçe’yi görüyorum. Devre arası iki transfer yapılacak galiba, bence son derece iyi olacak."
13
"A MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ OLMASI GEREKTİĞİ YERDE DEĞİL"

Sadettin Saran, A Milli Futbol Takımı’na ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şöyle konuştu:
"Ampute Milli Takımı bizim için son derecede büyük bir gurur, ama bugün A Milli Futbol Takımımız olması gerektiği yerde değil. Altyapıda büyük sıkıntılarımız var. Bir de milli takımın büyük turnuvalara katılmış olması lazım. Artık önümüzdeki sene büyük turnuvayalara bakacağız."
Saran, Mircea Lucescu’nun A Milli Futbol Takımı teknik direktörlük görevine getirilmesine ilişkin soruya ise "Bizim tercihimiz başkası olurdu." yanıtını verdi.

Fotomaç
14 Böyle gitmez
Böyle gitmez

Ligde 3 gol atan oyuncusu bulunmayan sarı-lacivertliler, ceza alanına top atmada 9’uncu, isabetli şutta 4.6 ortalama ile 13. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de yarın akşam Kayserispor’u konuk edecek Fenerbahçe’nin hücum istatistikleri endişe veriyor... Sarı-lacivertliler geride kalan 9 haftada 17 gol atmasına rağmen, gole gitme konusunda sıkıntı yaşıyor. 3 gol atan oyuncusu bulunmayan Kanarya’nın hücumda en etkili ismi Valbuena. Maç başına 1 isabetli şutla oynayan yıldız da ligde kendisine ancak 22’nci sırada yer bulabildi. Fransız oyuncu şut istatistiğinde de ilk 25’e giren tek isim. Maç başına 2.1 şut ile 19. sırada. Valbuena en iyi asistçiler arasında da 20’nci sırada. Yine rakipten karşılanan topta, Fenerbahçe’den hiçbir oyuncu ilk 25 içinde yer almıyor. Fenerbahçe’nin ceza sahasından uzakta oynadığının bir göstergesi de ceza alanına atılan toplar.
15

G.BİRLİĞİ’NİN BİLE GERİSİNDE

Aykut Kocaman’ın ekibi maç başına 38 ile bu alanda da ligde ancak 9. olabildi. İç sahada bu oranı 41.5’a çıkaran Kanarya buna rağmen 9 puanlı Trabzonspor’un (43.5) bile gerisinde yer alıyor. Deplasmanda ise bu oran 35.2’ye iniyor ki bu Gençlerbirliği’nden daha düşük. Ceza alanına topla fazla giremeyen Fenerbahçe doğal olarak şut konusunda da oldukça cimri. Geride kalan 9 haftada 11.7 şut ortalaması ile oynayan sarı-lacivertliler bu kategoride de 8’nci sırada kaldı. İsabetli şutta ise durum daha da vahim. Maç başına 4.6 şut atan F.Bahçe ancak 13’üncü sırada.

Fotomaç
16Fenerbahçe ile Kayserispor 43. randevuda
 Fenerbahçe ile Kayserispor 43. randevuda

Fenerbahçe ile Kayserispor, lig tarihinde yarın 43. kez karşılaşacak.

İki takım arasında geride kalan 42 maçta Fenerbahçe 27, Kayserispor 6 galibiyet aldı, 9 maç da berabere sonuçlandı.
Sarı-lacivertlilerin 93 golüne, sarı-kırmızılılar 41 golle karşılık verdi.
Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan müsabaka 3-3 bitti, Kayseri’de ev sahibi ekip 4-1 galip geldi.
17
İSTANBUL’DAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Kayserispor arasında İstanbul’da yapılan lig maçlarında sarı-lacivertliler 16, sarı-kırmızılılar 2 galibiyet aldı, 2 maç da berabere sonuçlandı.
İstanbul’da Fenerbahçe’nin 53 golüne, Kayserispor 21 golle yanıt verdi.

Kayserispor, ligde şimdiye dek Fenerbahçe karşısında İstanbul’daki iki galibiyetini 1997-1998 sezonunda 2-1, 2008-2009’da da 4-1’lik skorlarla aldı.

Bu arada, iki takım arasında 20 Kasım 1994 tarihinde İstanbul’da yapılması gereken maç, sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle İzmir’de oynanmış ve Fenerbahçe sahadan 8-1 galip ayrılmıştı.
18

TARİHİ SONUÇLAR

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisini Kayserispor karşısında elde etti.
Sarı-lacivertli takım, 1994-1995 sezonunda, 20 Kasım 1994 tarihinde, cezası nedeniyle İzmir’de yaptığı maçta 8-1, 2004-2005’te, 20 Şubat 2005 tarihinde İstanbul’da yapılan maçta da 7-0 galip gelerek, 60. sezonunu yaşayan lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine imza koydu.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...