Fenerbahçe'de Elif Elmas oynayabilecek mi?

Fenerbahçe'nin yenit ransferi Elif Elmas'ın 18 yaşından küçük olması nedeniyle Ocak ayına kadar forma giyemeyeceği iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı.

FutbolArena Özel - Fenerbahçe Transfer çalışmaları kapsamında Elif Elmas ile anlaşma sağladı. İstanbul'a gelen genç oyuncu sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı atacak. Elif Elmas'ın 17 yaşında olması nedeniyle Türkiye'de Ocak ayına kadar futbol oynayamayacağı iddiası ortaya atıldı. Spor Hukukçusu Avukat Emin Özkurt, FutbolArena'ya yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi.

Elif Elmas, Fenerbahçe'de forma giyebilecek mi?


Avukat Emin Özkurt, Elif Elmas'ın daha önce profesyonel olarak sözleşme yapmış olması nedeniyle Türkiye'de ailesinin de onay vermesi halinde 18 yaşını bekleme zorunluluğunun olmadığını ifade ederek şu açıklamaları yaptı:

"Elif Elmas önceden profesyonel oyuncu statüsünde oynadığı için Barcelona ve Real Madrid'deki örneklerden ayrılıyor. Elif, profesyonel bir oyuncu. Daha önce milli takımda da forma giymiş. Bu nedenle ailesinin de onayıyla oynamasının önünde hiçbir engel yok."

Fenerbahçe'nin yeni transferi Elif Elmas'ı yakından tanıyalım?


Futbol kariyerine Rabotnicki'nin alt yapısında başlayan Elif Elmas, 2015 yılında Heerenveen'e transfer oldu fakat burada forma şansı bulamayınca kısa bir süre sonra Rabotnicki'ye 2 yıllığına kiralık olarak geri gönderildi. Rabotnicki ile olan kiralık sözleşmesi sona erdikten sonra Makedon kulübüne veda ederek geri döndü. Bu yıl Rabotnicki'nin UEFA Avrupa Ligi maçlarında oynamayan Elif Elmas, yeni sezonda Fenerbahçe forması giyecek.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Elif Elmas, Aralık 2016'da Makedonya'da en iyi genç futbolcu ödülünü alırken, özellikle bu yaz transfer döneminde son olarak Haziran ayında Borussia Dortmund'un da dikkatini çekmişti. Geçtiğimiz sezon Rabotnicki formasıyla 35 maçta 7 gol atan ve 7 asist yapan Elif Elmas'ı isteyenler arasında 10 gün önce Club Brugge ve Las Palmas'ın olduğu öne sürülmüştü.

Sarı Lacivertli takımla ilgili son dakika gelişmelerine Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri