Fenerbahçe - Monaco yorumları

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco ile karşılaşan temsilcimiz Fenerbahçe sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Spor yazarları bu karşılşmayı değerlendirdi.

1
Erman Toroğlu: 2-1 çok iyi sonuç değil. 1-0 yenilirsen elenirsin. Ama bu Fenerbahçe orada da akıllı oynarsa bu Monaco’ya gol atar. Gol yer mi? Yer. Yani olay fazla atıp az yemesine geliyor.
Bunu da yapabilir. Sarı-lacivertlileri çok zor bir rövanş bekliyor. Devler Ligi’nde oynayacaksan zorluklardan geçmen lazım. Adama kolay kolay o vizeyi vermezler.. (Fotomaç)
2
Gürcan Bilgiç: Eksikleri ve cezalıları olduğu, böylesine önemli bir karşılaşmada, bir de taraftarın tam desteğinden uzak oynamalarına rağmen, bu duruşu ve direnci göstermek önemliydi Fenerbahçe için. Hem Emmanuel Emenike, hem de Salih Uçan için ayrı düşünmek ve konuşmak gerekiyor. Mücadeleyi ön plana alan bir takım artık Fenerbahçe...
Bu tarzın içinde farklı olmayı başarıp, pozisyon ve skor üretmek adına bu iki oyuncu da çok önemli. Birisi takımın hücum aklı oldu, diğeri de bitiren ismi.
Bütün sezon performanslarının üstüne koyarak giderlerse Fenerbahçe’nin çehresini değiştirirler.. (Fotomaç)
3
Feyyaz Uçar: Fenerbahçe geçmiş sezondan çok farklı. Hava hakimiyeti Sarı Kanarya’ya bu sezon büyük avantaj sağlayacak. Duran toplarda daha iyisini yapabilecekleri kuşkusuz. Salih’in Emenike ile uyumu bariz dikkat çekiyor. Ozan, Salih’in varlığından pozitif etkilenmiş. Yanında abileri değil yaşıtı var. Ayakları yere daha sağlam basıyor. Biraz tribün desteği ile daha iyi şeyler yapacak. Fenerbahçe’nin önü açık.. (Fanatik)
4
Metin Tekin: Fenerbahçe dünkü karşılaşmada geçen sezona benzer özellik olarak az pozisyon verdi. Tabii ki deplasman daha farklı olabilir ama turu geçmeye daha yakın bir Fenerbahçe olduğunu söyleyebiliriz. (Sabah)
5
Bağış Erten: İkinci yarı sanırım takımı gaza getirecek hareket noktası ilk yarıdaki iyi oyun olur, ona bağlı kalmak önemli diye düşünüyorduk. Tersi oldu. İlk yarı boyunca bulamadığı pozisyonu ilk beş dakikaya sığdırdı konuk ekip. Neyse ki devamı gelmedi. Tersine Wiel’in güzel ortasına Emenike öyle enfes vurdu ki, mazideki bütün hesabı kapattı. Sahadaki en iyi adam olduğu herkes tarafından teyit edilecekken de oyundan çıktı! O sakatlıktan olabilir, ama Salih de bayağı iyiydi. O da çıktı! Buna rağmen oyun üstünlüğünü hiç bırakmadı Sarı-Lacivertliler. Maçın sonuna dek gol arayışını da.
Aslında bu oyuna daha iyi bir skor layıktı. Gene de galip gelmek önemli. (Cumhuriyet)
6
Şansal Büyüka: Fenerbahçe’ye 2-1 yeter mi? Monaco’yu, Stade Louis II’yi çok iyi bilen biri olarak şunu söylemeliyim... Zaten 18 bin kişilik bir stat... Monaco’nun kadını tuvaletini, erkeği smokinini giyip baloya gider gibi maça gelir... Yani Fenerbahçe’nin üstünde bir baskı oluşturamaz... Ama sorun Monaco’dan önce Fenerbahçe’nin kendi içinde... Fenerbahçe kendi sorunlarını aşabilse, Monaco’yu çok rahat aşar... Ancak sezon başlarken şunu görüyorum; Bu kadro, bu futbol, bu tribünleri doldurmaz... (Milliyet)
7
Serdar Ali Çelikler:Sonuçta bu sonuç tur için yetebilir çünkü Monaco da kötü durumda. Ama F.Bahçe ’oynayan’ bir takım bulunca 3’lü gözüken, aslen 4.5’tan 5’li olan savunması ile Türkiye’de skor üretmede zorlanabilir. Belki de Vitor iç sahada kapanan rakiplere karşı 4-4-2; bu tür maçlarda 3-5-2 gibi bir başlangıç planlıyordu. Bekleyip göreceğiz. Güzel bir galibiyet gecesi için şimdilik tebrik edip önümüzdeki maçlara bakalım biz de. Ama sistem, diziliş bir yana yönetimin 3’e 5’e bakmadan skorer bir oyuncu alması lazım. Ama Ozan’ın dün oynadığı bölgeye ama Şişman’ın yerine.. Her ne kadar dün 2 gol atsa da tüm sezon Emenike-Şişmandao-RvP üçlüsü ile geçmez. (Habertürk)

Futbolarena anasayfasından devam...