Fenerbahçe Jorge Sampaoli'ye teklif yaptı mı?

Fenerbahçe'de Jorge Sampaoli iddiaları gündemde yer alırken Sözcü gazetesi Fenerbahçe muhabirinden konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

FutbolArena - Fenerbahçe, Phillip Cocu'nun gönderilmesinin ardından teknik direktör arayışlarına devam ediyor. Son olarak Arjantin Milli Takımını çalıştıran Jorge Sampaoli ismi gündeme gelmişti.

Fenerbahçe'nin Jorge Sampaoli'ye teklif götürdüğü yazılmıştı. Buna karşın Sözcü gazetesi Fenerbahçe muhabiri Sercan Hamzaoğlu, "Fenerbahçe'nin gündeminde Sampaoli yok. Bugün bazı güvenilir kaynaklardan aldığım haber bu yönde. Ne bir girişim ne de bir görüşme var." yazdı.

Jorge Sampaoli kimdir? Sampaoli kaç yaşında?


2015 yılında Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından dünyanın en iyi teknik direktörü seçilen Jorge Sampaoli, son dönemde iyi sonuçlar alamamıştı. Arjantin Milli Takımı ile hem 2018 Dünya Kupası elemelerinde hem de Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan Sampaoli daha önceki takımlarında başarıları ile gündeme geliyordu.

2012 yılına kadar Peru, Şili ve Ekvator'da çeşitli takımlarda teknik direktörlük yapan Sampaoli, 2012-2016 yılları arasında Şili Milli Takımını çalıştırmış ve bu süreçte Copa Amerika'yı kazanmıştı.

Güney Amerika'da 2011-2012 sezonunda Club Universidad de Chile ile Copa Sudamericana şampiyonu da olan Sampaoli, 2016-2017 sezonunda ilk kez Avrupa'ya çıktı ve Sevilla'nın başına geçti. Sevilla'da iyi bir sezon geçiren Sampaoli, Real Madrid'in 40 maçlık galibiyet rekorunu sona erdiren teknik direktör olmuştu.

Sezon sonunda ülkesi Arjantin'ten Milli Takımına başına geçmesi teklifi gelince Sevilla'dan ayrılan Sampaoli, Arjantin Milli Takımında yaklaşık 1 yıl görev yaptı ve hayal kırıklığı yaşadı. Sampaoli, Marcelo Bielsa'nın veliahtı olarak gösteriliyor ve çeşitli, farklı dizilişlerle takımını oynatmayı seviyor.

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri