Fenerbahçe için dikkat çeken sözler! "Fener seni yener, bu fark etmez"

Spor yorumcuları, Fenerbahçe'nin Konyaspor karşısında sergilediği performansı değerlendirdi.

FutbolArena - Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe sahasında Konyaspor'u 5-1 mağlup etti. Spor yorumcuları, sarı lacivertlilerin sergilediği performansla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ERMAN TOROĞLU - SABAH

"Sağından bak, solundan bak hepsinde Fenerbahçe'nin net üstünlüğünü görüyorsun bu maçta. Konuk takım Konyaspor'un oynadığı futbol 'taş devri futbolu'... Böyle bir futbol kalmadı.
Fenerbahçe seni yener bu fark etmez. Ama sen böyle futbol oynama. Bu nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil.

Fenerbahçe istediği gibi oynadı, istediği gibi maçı yönlendirdi, ilk 20 dakika çok mücadele ettiler, sonraki dakikalarda tempoyu düşürdüler. Maçı 5 yaptılar.

Bence maçın kahramanı Luiz Gustavo. Müthiş mücadele ediyor, rakibi bozuyor, rakibiyle futbol kavgası yapıyor. Topu iyi yerlere oyun sokuyor. Etkili yerlere mızrak gibi giriyor. Fenerbahçe takımında dalga geçen yok.

Herkes oyunun içinde. Topu rakibe verdiklerinde hemen kendi kalelerini korumaya kalkıyorlar. Bu büyük avantaj. Top tekniği yüksek oyuncuları var. Topu iyi kullanıyorlar. Daha iyi olurlar mı? Olurlar.

Ozan da geçen dönem Fenerbahçe'deki durgunluğunu atmış durumda. Geniş saha bulduğu zaman iyi driplingler yapıyor. İlk yarı Fenerbahçe, Konyaspor'un sağ kanadını yeni açılan İstanbul Havalimanı'na giden otoban gibi kullandı.

Biz televizyon başında seyrettik.
Aykut Kocaman yedek kulübesinden seyretti."

ŞANSAL BÜYÜKA - MİLLİYET

"Arabistan'dan gelen çöl rüzgarı ikinci yarıda durunca oyun uzun bir süre “al gülüm - ver gülüm“e döndü… Buna rağmen Fenerbahçe hevesli, baskılı oyununa devam etti… Luiz Gustavo‘nun attığı gol böyle bir anlayışın sonucuydu… Golü yoktan var etti… Beşinci golde Vedat Muriç de öyle… Baktım, Fenerbahçe 5-1 önde, Vedat Muriç kendi ceza alanı dışından top çıkartıyor… Bu takımın karakterini gösterir… Bu futbolcunun kimliğini, kişiliğini gösterir…

Kazanırken eksiğini görmek lazım… Serdar bu ülkenin en iyilerinden birisi ama “camdan adam“ gibi… Çabuk kırılıyor, çabuk tuz - buz oluyor… Bu bakımdan Fenerbahçe Sadık‘ı her şartta hazır ve formda tutmak zorunda…

İlk yarıdaki Rodrigues‘i elbette bir tarafa koyuyorum… Ancak özellikle Ozan Tufan'ın tek kelimeyle “muazzam“ oynadığını söyleyip hakkını teslim etmeliyim, ardından da orta alandaki partneri Gustavo…

Fenerbahçe‘nin bu kadrosu elbette 2014‘ün o müthiş kadrosu değil… Buna rağmen maçın çoğu bölümünde Ersun Yanal‘ın ayak seslerini duydum."

GÜRCAN BİLGİÇ - SABAH

"Tabelaya yetişmek için planlar yaparken, birden bire "tabela" Aykut Kocaman'ın ufuk çizgisine taşındı.

İkinci 45, Aykut Hoca önde basmaktan vazgeçmeden, stoperlerin yapacağı pas hatalarının peşine düştü. Uzun toplarda Vedat'a da şans tanımadılar ve karşılıklı bozan oyun başladı.
Fenerbahçe'nin yerden ve ayağa pas ısrarı ile taç çizgileri arasında uzun süre top dolaştı. Aykut Kocaman'ın pas oyunu, bu kez kendisine karşı tekrarlanıyordu eski takımı tarafından. Skor elindeyken gol iştihanı da "fırsat" ataklara saklayarak, tempoyu kontrol etti Fenerbahçe takımı.
Uzun aradan sonra Moses kendini test etti ve forması için savaşacağını gösterdi. Sakatlara rağmen, ne yapacağını daha iyi bilen, doğru kararlar veren bir takım oluyor Fenerbahçe. Son bölümde Gustavo oyun zekası, Vedat da kendi isyanıyla skoru daha da keyifli bir hale getirdi."

GÜNTEKİN ONAY - HÜRRİYET

"Eksikler döndükten sonra çok net bir şekilde görülüyor ki Fenerbahçe'de taşlar yerine oturdu. Dünkü oyunu ve skoru gördükten sonra akla otomatikman şu soru da geldi: Ersun Yanal, Max Kruse dönünce bu orta saha kurgusuyla devam edecek mi? Fenerbahçe'de dün kötü oynayan yoktu ancak ben Rodrigues ve Gustavo'yu çok beğendim. Ozan ve Vedat da çok çalıştılar.

Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman'ın başlangıç planı hiç tutmadı. Kariyerinde süper lig golü bulunmayan, bu sezon hiç ilk 11'de oynatmadığı Mücahit Can'ı böylesine zor bir maçta sadece rakip stoperlere baskı yapsın diye oynattı. Ancak topu ileriye taşımak ve tutma konusunda yeşil-beyazlı ekibin son derece yetersiz kaldığını gördük. Fenerbahçe sezonun en rahat galibiyetine şık goller ve keyifli bir oyun ile ulaşırken Konyaspor ise son derece zayıf bir takım görüntüsündeydi."

Son dakika Fenerbahçe Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri