Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde 4 gol var, kazanan yok (İZLE)

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'de dev derbide karşılaştı. Fenerbahçe - Beşiktaş maç özeti bilgisi haberimizde.

FutbolArena - Fenerbahçe, Süper Lig'in 17. haftasındaki dev derbide ezeli rakibi Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçı hakem Fırat Aydınus yönetti. Fenerbahçe, Süper Lig'de 28 puanla 5. sırada kaldı. Beşiktaş ise 25 puanla 9. sıraya geldi.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi maç özeti


12. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Bir hava topunda Larin'in ceza sahası içinde meşin yuvarlağa eliyle temas etmesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi.

14. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Mesut Özil, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

25. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Fenerbahçe ceza sahası sol çaprazında Batshuayi'nin kontrol etmek istediği top Josef'in önünde kaldı. Siyah-beyazlı futbolcu çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1.

30. dakikada Fenerbahçe skoru 2-1 yaptı. Vida'nın kendi yarı alanının ortalarının sol tarafından kalecisine oynamak isterken kısa düşen pasını kapan Rossi'nin çaprazdan vuruşunda kalesini terk eden kaleci Ersin Destanoğlu'na çarpan top Berisha'nın önüne düştü. Sarı-lacivertli oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

49. dakikada Pjanic'in kornerinde Vida'nın kafa vuruşu auta gitti.

53. dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Szalai'nin pasında Rossi'den önce Rıdvan.

56. dakikada Oğuzhan'ın topun gelişine şutu yandan dışarı gitti.

58. dakikada Ghezzal'ın frikiğinde top aza farkla dışarı gitti.

59. dakikada Josef de Souza'nın maçtaki ikinci golüyle Beşiktaş yeniden eşitliği sağladı. Josef de Souza, Süper Lig'de ilk kez bir maçta 2 gol attı. 2-2

68. dakikada Mesut Özil ortaladı. İrfan Can'ın müdahalesi, Ersin kurtardı.

76. dakikada Vida penaltı bekledi. Karar, devam oldu.

77. dakikada Batshuayi ile Serdar Aziz arasında gerilim tavan yaptı. İki futbolcu sarı kart gördü.

80. dakikada Mert Hakan'ın şutunda Pjanic topun önüne attı kendini.

MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi haberleri


Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında derbide Beşiktaş'ı konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ligde son oynadıkları Gaziantep FK maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 2'si zorunlu 4 değişikliğe gitti.

Portekizli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gaziantep FK maçında ilk 11'de görevlendirdiği oyunculardan Ferdi Kadıoğlu ve Marcel Tisserand'ı sakatlıkları sebebiyle oynatamazken, Luiz Gustavo ve Serdar Dursun'a şans vermedi.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde 3 futbolcusundan yoksun sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlamayan kaleci Altay Bayındır ile hafta içi yapılan antrenmanda sakatlanan Ferdi Kadıoğlu ve gribal enfeksiyon geçiren Marcel Tisserand derbide forma giyemedi.

Bu oyuncuların yanı sıra Max Meyer ve Burak Kapacak kadroya alınmadı.

BEŞİKTAŞ'IN EKSİKLERİ

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Mert Günok ve Georges-Kevin N'Koudou derbi karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Sakatlığı geçen ve topla çalışmalara başlayan Alex Teixeira ise henüz hazır olmadığı için derbi karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

Antrenmanda yaşanan çarpışma sonucunda burun kemiği kırılan Umut Meraş kamp kadrosuna alındı. Özel maskeyle deneme yapacak Umut'un oynayıp oynamayacağı buna göre netlik kazanacak.

UMUT MERAŞ KADRODA YER ALDI

Beşiktaş'ın hafta içinde çarpışma sonucu burun kemiği kırılan Umut Meraş, derbi maçta kadroda yer alabildi. Umut Meraş yedekler arasında yer aldı.

Sarı kart cezası nedeniyle Yukatel Kayserispor maçında oynayamayan Welinton da derbi maça yedek olarak başladı.

Beşiktaş'ta ayrıca Emre Bilgin, Francisco Montero, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Mehmet Topal ve Güven Yalçın yedek soyundu.

ÖNDER KARAVELİ'NİN TERCİHLERİ

Siyah-beyazlı takımın teknik sorumlusu Önder Karaveli, geçen haftaki Yukatel Kayserispor maçına göre Fenerbahçe karşısında iki değişiklik yaptı.

Karaveli, geçen hafta ilk 11'de görev verdiği Atiba Hutchinson ile Serdar Saatçı'yı derbi maçta yedek soyundurdu.

Önder Karaveli bu oyuncuların yerine cezaları biten Josef de Souza ile Necip Uysal'ı oynattı. Josef orta sahada savunmaya dönük görevi yerine getirmeye çalışırken, Necip Uysal stoperde görev aldı.

Ligde takımının 14. haftada GZT Giresunspor'a evinde 4-0 yenildiği maçta kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Necip, cezasının bitmesinin ardından ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı.

ENNER VALENCIA KADROYA DÖNDÜ

Ligde 30 Ekim'de İttifak Holding Konyaspor ile oynanan müsabakada sakatlık yaşayan Valencia, daha sonra sarı-lacivertlilerin 5 karşılaşmasını kaçırmıştı.

Valencia, 5 maç sonra Beşiktaş karşılaşmasıyla takımdaki yerini aldı.

TRİBÜNLER KAPALI GİŞE

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmadan saatler önce stat çevresinde toplanan Fenerbahçeli taraftarlar, maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala tribünleri doldurdu.

Takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, oyuncuları tek tek tribünlere çağırarak moral verdi.

Ülker Stadı'nda konuk takıma ayrılan tribün dışında tribünlerin tamamı doldu. (AA)

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ilk 11'ler


Fenerbahçe ilk 11'i:Berke, Serdar, Min Jae, Szalai, Osayi, Novak, Crespo, Zajc, Rossi, Mesut Özil, Berisha

Beşiktaş ilk 11'i: Ersin, Rosier, Vida, Necip, Rıdvan, Josef, Can, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri