Fenerbahçe, Avrupa'da ilk 4'e girdi

Süper Lig'de son 2 maçını kazanan Fenerbahçe, istatitiklerde Avrupa'nın önde gelen liglerindeki takımlarla yarışıyor.

FutbolArena - Süper Lig'de Konyaspor karşısında 5-1'lik skorla sahadan galip ayrılan Fenerbahçe, Denizlispor galibiyetinin ardından 2 haftada aldığı 6 puan ve sergilediği oyunla taraftarlarını mutlu etti. Sarı lacivertliler aynı zamanda ligde birçok istatistikte rakiplerini geride bırakırken maç başına şut alanında Avrupa'da da devleri geride bıraktı.

Fenerbahçe Haberleri: Fenerbahçe'nin şut sayısı


Ersun Yanal yönetiminde bu sezon ligde maç başına şut ortalaması en yüksek takım olan Fenerbahçe, 14,0 ortalamayla Avrupa'nın 5 büyük ligindeki birçok takımı da geride bıraktı. Opta verilerine göre; İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa ligleriyle birlikte Süper Lig takımları arasında maç başına en yüksek şut ortalamasına sahip takım İtalya'dan Atalanta oldu. 17,6 ortalama yakalayan Atalanta'yı Manchester City 15,0, Bayern Münih 14,4 ve Fenerbahçe 14,0 ortalamayla takip etti. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Real Madrid'de 13,9 ortalama ile ilk 5'te yer aldı.

SÜPER LİG + AVRUPA'NIN 5 BÜYÜK LİGİNDE MAÇ BAŞINA EN ÇOK ŞUT ÇEKEN TAKIMLAR

Atalanta: 17,6
Manchester City: 15,0
Bayern Münih: 14,4
Fenerbahçe: 14,0
Real Madrid: 13,9

SÜPER LİG'DE DE RAKİPLERİNİ SOLLADI

Geride kalan 9 haftalık süreçte Galatasaray ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı olan Fenerbahçe, takım istatisitklerinde birçok alanda zirvede yer alıyor. Maç başına şut ortalaması, topa sahip olma, başarılı pas ve pas başarı yüzdelerinde zirvede yer alan Fenerbahçe'de bireysel olarak da öne çıkan futbolcular dikkat çekti. Sarı lacivertlilerde özellikle Vedat Muriqi attığı gollerin yanında hava topu kazanma, şut ve isabetli şut alanlarında da ligin en iyileri arasında yer alıyor.

Son dakika Fenerbahçe Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri