Fenerbahçe 1-1 Galatasaray maç özeti ve golleri (İZLE)

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Kadıköy'de nefes kesen derbi mücadelesi 1-1 beraberlikle sona erdi. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı. Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin özeti ve golleri haberimizde.

FutbolArena - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında ağırladığı ezeli rakibi Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Kadıköy'de sahne alan maçın ardından Galatasaray, haftayı yenilgiyle kapan Medipol Başakşehir ile puan farkını 5'e düşürdü. Fenerbahçe 14. sıranın sahibi oldu. Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin özeti ve golleri haberimizde.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi kaç kaç bitti?


BİLGİ! Fatih Terim maç öncesi yayıncı kuruluşa açıklamasında, "Marcao ve Luyindama cezalı. Fenerbahçe maçları öncesi böyle şeylere denk geliyoruz biz ama rakiplerimiz, başka rakipler denk gelmiyor nedense." dedi.

BİLGİ! Fenerbahçe tribünlerinden atılan ayakkabı Hasan Şaş'a isabet etti. Hasan Şaş sinirlenip ayakkabıyı saha kenarına fırlattı. Volkan Demirel ise Hasan Şaş'ın yanına gelerek, "Taraftarları tahrik ediyorsun." dedi.

1' Hakem Ali Palabıyık ilk düdüğünü çaldı ve Kadıköy'de Fenerbahçe - Galatasaray derbisi başladı.

7' İlk şut Galatasaray'dan. Linnes'in pasında topla buluşan Belhanda'nın ceza sahası dışından vuruşu dışarı gitti.

11' Galatasaray sağ kanattan etkili geldi ancak savunma pozisyonu uzaklaştırdı. Diagne orta yapmayan Feghouli'ye tepkili.

14' Fenerbahçe kaleyi sağ çaprazdan gören tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.Valbuena'nın frikiği üstten dışarı gitti.

18' Galatasaray sol kanattan korner kullandı. Belhanda'nın ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. Rakibini faul ile durduran Belhanda, sarı kartla cezalandırıldı. Belhanda'ya gösterilen sarı karta kenarda Fatih Terim tepki gösterdi.

25' Derbide ilk isabetli şut 25. dakikada Moses'dan geldi. Nijeryalı futbolcunun şutu kaleci Muslera'da kaldı.

27' Fenerbahçeli Valbuena ceza yayı gerisinde kaleyi görür görmez şutunu çekti. Top az farkla yandan auta gitti.

33' Galatasaray sağ kanattan tehlike yarattı. Feghouli'nin ortasında Diagne'nin kafa vuruşu yandan dışarı çıktı.

35' Fenerbahçe'de Moses, Linnes'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

42' KIRMIZI KART! Diagne kaleye doğru giderken yerde kaldı. Hakem, Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart gösterdi. Galatasaraylı futbolcular kırmızı kart bekliyor. Herkes, Ali Palabıyık'ın başında. Kenarda Teknik Direktör Fatih Terim, yardımcıları ve oyuncular büyük tepki gösterdi. Pozisyonun kırmızı kart olduğuna dair itirazlarda bulundular. VAR devreye girdi. Ali Palabıyık monitörün başında pozisyonu izledi. Hasan Ali Kaldırım direkt kırmızı kart ile oyundan atıldı. Fenerbahçe derbide 10 kişi kaldı.

45+1' Feghouli'nin etkili noktadan çektiği frikik vuruşunu kaleci Harun son anda kornere çeldi.

DEVRE | Fenerbahçe 0-0 Galatasaray



46' Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, sarı kart nedeniyle tepkili olduğu Belhanda'nın yerine Emre Akbaba'yı oyuna aldı.

53' Galatasaray çok tehlikeli geldi. Feghouli'nin ortasında savunma arkasına sarkan Mariano, gelişine topu içeri çevirdi ve az farkla dışarı gitti.

54' Mehmet Topal'ın ayağı Linnes'e geldi ve hakem Ali Palabıyık faul verdi. Galatasaraylı futbolcular ikinci sarı kartı bekledi. Mehmet Topal ise Ndiaye'ye, "Kasıtlı hareket değil." dedi.

57' Mehmet Topal'ın müdahalesinin ardından Linnes sakatlık yaşadı. Kafasında bandajla mücadele eden Linnes, bir süre sonra ayağa kalktı.

60' Fenerbahçe'de Onyekuru ile mücadelesinde sarı kart gören Tolgay Arslan'ın yerine Jailson oyuna girdi.

65' Ceza sahasında Harun ile çarpışan Martin Skrtel fenalaştı. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray doktorları sahaya koştu. Skrtel tedavisinin ardından kendine geldi ve kısa süre saha kenarına alındı.

66' GOL! Galatasaray, Onyekuru'nun golüyle 1-0 öne geçti. Feghouli'nin sağ kanattan ortasına arka direkte yükselen Henry Onyekuru, topu kafayla Fenerbahçe ağlarına gönderdi. Onyekuru golden sonra Fatih Terim'e koştu. 0-1

70' Skrtel ile mücadelesinden sonra sarı kart gören Henry Onyekuru, Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

71' GOL! Fenerbahçe, Eljif Elmas'ın golüyle 1-1 eşitliği sağladı. Sağ kanattan hareketlenen Dirar'ın kale önüne çevirdiği topu Eljif Elmas, Galatasaray ağlarına gönderdi. Gol pozisyon başlangıcında Dirar'ın Feghouli'ye yaptığı müdahale nedeniyle VAR devreye girdi. VAR odasının incelemesinin ardından gol onaylandı. 1-1

81' Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı, Valbuena'nın yerine oyuna girdi.

82' Fatih Terim, Mitroglou'nu çağırdı. Mitroglou, Feghouli'nin yerine oyuna dahil oldu.

90+8' Sinan Gümüş'ün dar açıdan şutu auta gitti.

MAÇ SONUCU | Fenerbahçe 1-1 Galatasaray

BEINSPORTS MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe - Galatasaray Mehmet Topal Linnes pozisyonu


Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ikinci yarısında Mehmet Topal'ın ayağı Linnes'in karnına geldi. Norveçli futbolcu acı içinde yerde kalırken, Mehmet Topal ise yaptığı hareketin kasıtlı olmadığını ve topa vurmak istediğini hem Ali Palabıyık'a, hem de Galatasaraylı futbolcu Ndiaye'ye anlattı. Galatasaraylı futbolcular ise ikinci sarı karttan Mehmet Topal'ın kırmızı kart görmesi yönünde itirazda bulundu.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ilk 11'ler


Fenerbahçe: Harun, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali, Mehmet Topal, Tolgay, Valbuena, Elif Elmas, Victor Moses, Soldado

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Semih, Linnes, Ndiaye, Fernando, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

Son dakika Spor Toto Süper Lig Haberleri FutbolArena.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri