Erman Toroğlu'ndan Ali Koç'a: 'Bana bak Ali'

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına sert sözlerle yanıt verdi.

FutbolArena - Süper Lig'in 10. haftasında oynanan maçlar sonrasında hakem kararları hakkında dikkat çeken yorumlarda bulunan Erman Toroğlu ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasında polemik yaşanıyor.

Ali Koç, Toroğlu hakkında "Bir hakem eskisi bu maçta yaşananları sanki ligimiz dizayn ediliyor, işler organize ediliyor tarzında konuşuyor. Bir adım daha ileri gidiyorum. Fenerbahçe'ye bağdaştırıldı. Bir adım daha ileri gidiyorum benim şahsıma kadar getirildi. Aslında bunun esas hedefi, amacı hakemler ve MHK'yı etkilemek" ifadelerini kullanmıştı. Erman Toroğlu, Fotomaç Gazetesi'nde bu açıklamalara yanıt verdi.

"BANA BAK ALİ"

"Tarih 21 Mayıs 2019, Fenerbahçe Başkanı konuşuyor: "Evet, hakem hataları konuşuluyor. Dikkat ederseniz sezon sonuna doğru artarak konuşulmaya başlandı. Bize göre 'kurgulanmış bir düzen var burada' ne yazık ki böyle söylüyorum. Teknolojinin bu kadar gelişmiş olduğu bir yerde VAR sistemi çok iyi tam yerine oturtulursa işler daha pozitif yöne gider..." Tarih 31 Ekim 2019: "Biri siyasi diğeri sportif nedenlerden Türkiye'nin iki büyük medya grubu benim üzerime geliyor." Tarih 5 Kasım 2019: "Bir hakem eskisi bu maçta yaşananları sanki ligimiz dizayn ediliyor, işler organize ediliyor tarzında konuşuyor. Bir adım daha ileri gidiyorum. Fenerbahçe'ye bağdaştırıldı. Bir adım daha ileri gidiyorum benim şahsıma kadar getirildi. Aslında bunun esas hedefi, amacı hakemler ve MHK'yı etkilemek." Bak Ali, aslında sana Ali de dememeliyim. 'Bak sen' demeliyim. Çünkü sen bana 'hakem eskisi' olarak hitap ediyorsun. Ama ben Fenerbahçe camiasına saygımdan dolayı 'bak Ali' diyeceğim. Başkanlıktan ayrıldıktan sonra başkan eskisi diye hitap ederim. Önce bir karar ver. Bak Ali, seni hangi iki medya grubu biri siyasi olarak diğeri sportif olarak üzerine geliyor? Muhalefeti destekleyen medya kuruluşlarından senin üstüne gelinmeyeceğine göre, senin mantığına göre iktidarı destekleyen kurumdan baskı gelir."

"BEN TOP OYNARKEN SEN YOKTUN"

"Bak Ali, çok acemisin. Sen Fenerbahçe başkanlığına bu sistemi değiştirme iddialarıyla geldin. Bu senin söylediklerin 1950-60'larda vardı.
Senin çok tenkit ettiğin Aziz Yıldırım bile bu tarz yapmadı, daha akıllıca yaptı. Çünkü onda liderlik vasfı vardı sen de yok. Bu konuşmaları yapmadan önce ya programı seyret ya da bu işi bilenlere seyrettir. Yoksa böyle taca çıkarsın. Ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum bunun Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı, Fenerbahçe'si, Ankaragücü'sü yok. Ben top oynarken sen belki hayatta yoktun, olabilir. Ama önce karşı tarafa saygı duyacaksın. Benim param var deyip bu işlere böyle girersen yanarsın, sakatlanırsın. Bizim programda söylenenler hakem hatalarının artık olmaması, VAR'ın çok doğru kullanılması, adaletin tam sağlanması. Bunun Beşiktaş, Fener'i Ankaragücü'sü Antalya'sı yok Ali. Bunu siyasi ayağı da yok Ali. Bu seni ilgilendirir, bunun hesabını sen verirsin."

"SEN O ZAMAN KISA PANTOLONLA GEZİYORDUN"

"Şimdilik sana bu kadar yazıyorum ama sana bir şeyler daha hatırlatacağım Ali. Sen zenginmişsin beni ilgilendirmez, sonuçta aynı kefene gireceğiz, para götüremeyeceğiz. Yıllardır futbolun içindeyim futbolculuk-hakemlik yaptım. Kulüp içindeki büyüklerine danış. Çünkü sen o zaman kısa pantolonla geziyordun. "Fenerbahçe'nin deplasmanlardaki tehlikeli ve zor maçlarına Erman Toroğlu'nu ister miydiniz?" diye bir sor. Hatta daha ileri git hakemler torbadan kurayla çekildiği dönemde torbaya üç tane Erman Toroğlu ismi atılıp benim çıktığımı da sor istersen. İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur."

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

"Biz sıcağı sıcağına, durumu hazmetmeden açıklama yapmıyoruz. Kanal kanal gezmiyoruz. Taşıdığımız sorumluluğun bilincinde hareket ediyoruz. Fenerbahçe'ye yakışan budur. Bizden 1 gün önce Trabzonspor'un Göztepe maçında verilen hakem kararları tartışılırken, bir hakem eskisi bu maçta yaşananları sanki lig dizayn ediliyor gibi yorumda bulundu. Hatta bir adım öteye gidildi ve Fenerbahçe ile benim şahsıma kadar gidildi. Neymiş Fenerbahçe kollanıyormuş. Kayserispor maçından önce yaratmak istedikleri etkiyi yarattılar. Maçtan önce Ersun Hoca'yı aradım ve bu maçın hakemiyle ilgili endişelerimi dile getirdim. Korktuğumuz başımıza geldi. 2, hatta verilmeyen 3 penaltımız var. Bizim golümüzden önce net faul var. Hiçbir pozisyonda VAR'a gidilmedi. Kullanılmayacaksa VAR neden var? Altay'ın yaptığı hareket de cezaladırılmadı. Çorba gibi bir maç oldu. Peki lig dizayn ediliyor diyenlere ne oldu? Bu arkadaşlar neden Fenerbahçe maçından sonra çıkıp konuşmadı? Hepsi sustu."

Son dakika Fenerbahçe Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri