Eljif Elmas için çarpıcı iddia! Fatih Terim...

FutbolArena - Fenerbahçe’nin genç yıldızı Eljif Elmas’ın Fatih Terim’in rüyası olduğu ortaya çıktı. 

1 Eljif Elmas için çarpıcı iddia! Fatih Terim...
Eljif Elmas için çarpıcı iddia! Fatih Terim...
Fatih Terim, A Milli Takım’ın başındayken Eljif Elmas’a ay-yıldızlı formayı giydirmeyi çok istedi ancak FIFA talimatlarına takıldı.
2
Sabah Gazetesi’nden Taner Karaman’ın haberine göre; Mart 2017’de Türkiye Futbol Direktörlüğü görevini yapan Fatih Terim’in, Makedonya’da uzun yıllardır yaşayan Türk ailelerinden birinin oğlu olan Eljif Elmas’ı Milli Takım’a kazandırma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.
3
Dönemin U21 Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan’ın verilen talimatla 18 yaşındaki futbolcuyu izlemek için Makedonya’ya gittiği ve orada bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.
4
Yapılan teklifte kararsız kalan Eljif’in önüne engel olarak ise FIFA talimatları çıktı.
5
O döneme kadar Makedonya genç kategorilerinde forma giyen Eljif’in Türk Milli Takımı forması giyebilmesi için anne ve babasının soyadını taşıyan yakın akrabalarından en az bir erkeğin Türkiye’de doğmuş olması gerekiyor.
6
Ancak bu şart sağlanamadığı için Eljif operasyonu gerçekleşemedi. Bu haberi alan Makedon yetkililer de Eljif’e genç yaşına rağmen 11 Haziran 2017’de İspanya karşısında ilk kez Makedonya A Milli Takım formasını giydirerek bu ihtimali ortadan kaldırdı.

FANATİK

Futbolarena anasayfasından devam...