Fenerbahçe - Akhisar maçında şok gerçek! Kural hatası...

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Akhisarspor’u konuk etti. Sarı lacivertliler sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılırken hakem Arda Kardeşler’in kural hatası yaptığı ortaya çıktı. Fenerbahçe - Akhisar maçında kural hatası oldu mu? Fenerbahçeli taraftarların Fernandao’nun penaltı pozisyonuyla ilgili teki gösterdiği Arda Kardeşler ile ilgili Hürriyet yazarı eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu kimsenin dikkat etmediği detayı gündeme getirdi.

1
Fenerbahçe - Akhisar maçında yaşanan olayı Hürriyet Gazetesi’nde Mustafa Çulcu kaleme aldı:
2
Hakem Arda Kardeşler, maçta 2 tane çok önemli hata yaptı. Kardeşler, 63. dakikada sahada iki top olduğu için oyunu durdurdu ve Akhisarlı Larsson’a sarı kart gösterdi.
3
Ardından da oyunu direkt vuruşla başlattı. Oyunun başlama şekli yanlıştı.
4
Eğer ikinci top için durdurdu ise hakem atışıyla başlatması lazımdı. Larsson’a sarı kart göstermek amacıyla durdurdu ise (Ki, Larsson ikinci topa vurdu) endirekt vuruşla başlatması gerekirdi.
5
Arda Kardeşler ikisini de yapmadı ve direkt vuruşla başlattı. Valbuena’nın kullandığı direkt vuruşta top doğrudan kaleye girmiş olsaydı, kural hatası olacaktı. Ama Valbuena orta yapmayı tercih edince ’hakem’ hatası oldu.

6
Arda Kardeşler direkten döndü! Bu pozisyonun devamında Lopes, ceza alanında topa yükselen Fernandao’yu eliyle itti. Penaltı verilmeliydi ama hakem ’devam’ dedi.

Futbolarena anasayfasından devam...