"Damien Comolli'nin Şampiyonlar Ligi'ne etkisi"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli ile ilgili Independent Gazetesi'nde detaylı bir dosya hazırlandı. 

FutbolArena Dış Haberler - Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli ile ilgili İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent özel bir dosya hazırladı. Daha önce Liverpool ve Tottenham'da görev alan Fransız futbol adamının Şampiyonlar Ligi finaline olan etkisinden bahsedilen analizde, Comolli'nin iki takıma yaptığı transferlerdeki başarısı vurgulandı.

Fenerbahçe Haberleri: Independent'ın Damien Comolli analizi


Fenerbahçe'den önce Liverpool ve Tottenham gibi kulüplerde de gören yapan Damien Comolli'nin 11 yıl önce Tottenham'dan, 7 yıl önce de Liverpool'dan ayrıldığı belirtildi. Bu iki takımın Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak olmasında Comolli'nin de etkilerinin hissedileceğinden bahsedildi. Liverpool'da Jordan Henderson, Tottenham'da ise Danny Rose transferlerinde Comolli'nin ciddi bir payı olduğu belirtildi. Ayrıca Fransız futbol adamının her iki kulüpte de idari bölümlerdeki isabetli atamalarıyla da kulüplere fayda sağladığından bahsedildi.

Konuyla ilgili görüşleri alınan Comolli, "İki takımın da yıllar içerisindeki gelişimi beni mutlu ediyor" dedi.



LIVERPOOL'DA DİKKAT ÇEKEN KARARLAR

Comolli'nin Liverpool'da göreve başlamasının ardından kurduğu scout ekibinin Luis Suarez transferinde başarılı olduğunun altı çizildi. Comolli, Suarez transferiyle ilgili, "Onu uzun zamandır takip ediyorduk. Gözlemci ekibi de ona odaklandı ve Suarez de başarılı oldu. Bu transfer Liverpool'da kıvılcımı ateşledi" dedi.

Henderson transferinin nasıl yapıldığını da anlatan Comolli, "Henderson'u 4 faktörün bir araya gelmesiyle transfer etti. İlk olarak fizik gücüne baktık ve gerçekten çok iyiydi. Ardından teknik ve taktik verilerini inceledik ve iyi rakamlara sahipti. Üçüncü olarak kendisini defalarca canlı izledik ve son olarak kişiliğine baktık. Her gün "nasıl gelişebilirim" şeklinde düşünen bir kişiliği var. Bu onu öne çıkardı. Fakat Liverpool'dan gönderilme nedenim de Henderson oldu. Kulüp, Henderson transferinin büyük bir hata olduğunu söyleyerek görevime son vermişti" dedi.



Henderson'un aradan geçen sürede 2 kez Şampiyonlar Ligi finaline yükselen Liverpool'un kaptanlığına kadar yükselmesi Comolli'nin tercihinin ne kadar doğru olduğu şeklinde yorumlandı.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANIRSAN KİMSE BİR ŞEY DEMEZ"

Damien Comolli, transferlerdeki "Monayball" anlayışıyla ilgili, "Hangi oyuncuların değerinin altında olduğunu belirliyorsunuz. Örneğin Van Dijk ve Alisson için 160 milyon euroyu insanlar çok bulabilir ama Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsan hiç kimse bu paraya çok demez. "Moneyball" anlayışının başarısı bu." dedi.

Sarı Lacivertli takımla ilgili tüm gelişmelere Fenerbahçe Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri