Aziz Yıldırım'ın 2 büyük hedefi! Seçimden sonra...

 FutbolArena - Adaylığını resmen açıklayan Başkan Aziz Yıldırım’ın seçilmesi durumunda görev süresi boyunca neler yapacağı ile ilgili yol haritası ortaya çıkmaya başladı.

1
Futbolda altyapı hamlesi yapmayı planlayan Aziz Yıldırım, 3 Temmuz Kumpası’ndaki maddi kayıplar için yeni bir hukuk mücadelesi de başlatacak.
2
Mevcut finansal düzende artık kulüpler eskisi gibi geniş transfer bütçelerine sahip değil. Fenerbahçe de bu kulüplerden biri. Zararını kademeli olarak azaltmak zorunda olan ve UEFA’nın takibinde olan sarı-lacivertlilerde bu durumun da etkisiyle artık altyapı hamlesi kaçınılmaz hale geldi.

3
Konuyla ilgili olarak Başkan Aziz Yıldırım, uzun süredir çalışma halindeydi. Sonunda yetiştiricilik konusunda Avrupa’nın önde gelen isimlerinden biriyle anlaşıldı.Henüz ismi açıklanmayan bu futbol adamı geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a geldi. Yeni kurulacak akademi ile ilgili bilgiler aldı. Yapılması gerekenleri aktardı. İki taraf anlaşmaya vardı. Şu an Dünya Kupası’nda olan futbol adamının bu görevi sonrası sarı-lacivertlilerin altyapısında yeni yapılanma başlayacak.
4
Yargıtay kararının çıkmasının ardından sarı-lacivertliler için yeni bir hukuki süreç başlayacak. Bu çerçevede 3 Temmuz Kumpası’ndaki maddi kayıplar için harekete geçilecek. Sarı lacivertliler bu dönemde Avrupa kupalarına gönderilmemiş, kadrosu dağılmış ve çok ciddi maddi kayıplar yaşamıştı. Yargıtay kararıyla birlikte bu süreçte haklı olduğunu ispat ettikten sonra sarı lacivertliler yurt dışı ve yurt içinde bu kayıplardan sorumlu gördüğü kişi ve kurumlar ile ilgili de davalar açmaya başlayacak.
5

Başkan Yıldırım, bu operasyon olmasa sarı lacivertli takımın borsa değerlerini 1.8 milyar dolar olacağını ifade ederek gelinen noktada maddi kaybın ne kadar büyük olduğunu ifade etmişti.
6

Fenerbahçe’de yeniden başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım’ın en heyecan duyduğu projelerinden biri futbol şubesinde altyapıda olacak.

7
Sarı-lacivertlilerin altyapı hamlesinde Fenerbahçe Koleji çok önemli bir yer tutacak. Okul ve spor birleşecek. Gebze’de kurulacak futbol akademisinin içinde yer alacak kolejde, eğitim faaliyetleri sürecek. Böylelikle altyapı sporcuları okul ve sporu aynı tesis içinde yapma imkanı bulacak. Antrenman saatleri ve derslerin programları buna göre belirlenecek. Antrenman ve okul arasındaki mesafe ortadan kalkacak.

8
Altyapı hamlesi ile birlikte tüm yaş gruplarında aynı futbol ve taktik sistem üzerinden oyun oynanacak. Bu da orta ve uzun vadede kademeli olarak A Takıma aktarılacak.

Milliyet

Futbolarena anasayfasından devam...