Van der Wiel'in dolandırılmasıyla ilgili dekontlar ortaya çıktı

FutbolArena - Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Van der Wiel, birlikte iş yapmak vaadiyle kandırıldığını ve 4,5 milyon dolar parasının alındığını söyleyerek şikayetçi olmuştu. 

1
Avukatı ve kız arkadaşı ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Van der Wiel, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde 2 saat boyunca kalarak şikayetiyle ilgili ifade vermişti.
2
Şikayet üzerine harekete geçen polis dün akşam saatlerinde şüpheliler Ümit Akbulut ile Sinan S.yi gözaltına almışlardı.
3
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin dolandırıcılık iddialarını kabul etmedikleri öğrenildi.
4
Birlikte iş yaptıklarını anlatan şüphelilerin, aralarında sözleşme olduğunu herhangi bir dolandırıcılık olayının meydana gelmediğini iddia ettikleri öğrenildi.
5
Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada Van der Wiel’in gönderdiği paraların banka dekontlarına ulaştı.
6
Tüm paranın banka aracılığı ile gönderildiği tespit edildi. Şüphelilerin başka kişileri de dolandırmış olma ihtimaline karşılık polis ekiplerinin araştırmasının sürdüğü belirtildi.
7
Özellikle Türkiyede futbol oynadıktan sonra ayrılan yabancı uyruklu futbolcu ve menajerleriyle irtibat kurulmaya çalışıldığı öğrenildi.
8
Yetkililer gözaltında bulunan iki kişi için Cumhuriyet Savcılığından gelecek talimata göre hareket edeceklerini soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Futbolarena anasayfasından devam...