Ahmet Çakar'dan derbi yorumu! 'Favorim...'

Ünlü yorumcu Ahmet Çakar, FutbolArena'ya açıklamalarda bulunurken derbiden, şampiyonluğa kadar birçok tahminde bulundu.

FutbolArena Röportaj - Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken Beşiktaş da Başakşehir'i ağırlayacak ve ligin zirvesinde kartlar bir kez daha dağıtılacak. Süper Lig'de şampiyonluk yarışını ve derbi tahminini ünlü yorumcu Ahmet Çakar'a sorduk.


Ahmet Çakar'a göre şampiyon kim olacak?


"Çok zor bir soru, haftadan haftaya değişiyor. Mesela geçen hafta Başakşehir ön plana çıkıyor gibi olurken, bu hafta Galatasaray ön plana çıktı. Beşiktaş biraz daha yaklaştı, bakmışsınız Fenerbahçe Galatasaray'ı yenmiş, Beşiktaş da Başakşehir'i yenmiş bir bakmışız Beşiktaş ön plana çıkmış. Onun için haftadan haftaya değişen bir şampiyonluk yarışıyla karşı karşıyayız. Her kim derse ki “bence şu olur" bu çok zor bir tahmin çünkü takımların birbirleriyle maçı var, Anadolu takımlarına karşı puan kaybedebiliyorlar, haftadan haftaya favori değişiyor. Ama şunu biliyorum, Galatasaray Fenerbahçe'yi yenerse şampiyon olma ihtimalleri çok artar, Fenerbahçe devre dışı kalır. Fenerbahçe Galatasaray'ı yenerse Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı çok artar. Böyle bir maç.


Ahmet Çakar'ın Fenerbahçe - Galatasaray maçı tahmini


"Sizce Galatasaray'ın Kadıköy'de yenememe kaderi değişir mi bu maç da?"

"Bu soruyu bize değişene kadar soracaksınız. Ama bir gün gelecek değişecek. Ama ne zaman, belki bu hafta, belki seneye, belki üç sene sonra, belki on üç sene sonra bilmiyorum ama bir gün değişeceğini biliyorum. Favori olarak biraz daha Fenerbahçe'yi görüyorum ama skor ne olur derseniz berabere biter diye düşünüyorum."

TEKNİK DİREKTÖRLER GERGİN

"Zaman zaman Aykut hoca dışa vurmuyor, Şenol hoca sinirli oluyor, Fatih Terim belki yutkunuyor ama üçü de gergin. Gergin olmaları doğal ve gergin olmak zorundalar. Eğer içlerinden biri gergin değilse zaten işini sevmiyor iyi yapmıyor demektir. Can pazarı. Üç takımında şampiyonluk şansı var. Başakşehir'i de koyarsak dört takım nasıl gergin olmasınlar."



"Galatasaray - Fenerbahçe derbilerini farklı kılan şey ne sizce?"

"Türkiye'nin yegane derbisi olması. Türkiye'de bakmayın Beşiktaş'ı da katarlar işin içine ama Türkiye'de bir tane derbi vardır. Derbiler tektir. Türkiye'de bu Galatasaray - Fenerbahçe veya Fenerbahçe - Galatasaray maçıdır. Kaldı ki yine çok denk geldi şampiyonluk, kopma Fenerbahçe kaybederse Aziz Yıldırım'ın son derbisi olur. Düşünebiliyor musunuz puan farkı dokuza çıkacak. Dolayısıyla Türkiye'de aslında üç büyük varmış gibi görünür ama esasen iki büyük vardır."

Spor Toto Süper Lig ile ilgili son gelişmelere Süper Lig Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri