Flaş! Beşiktaş'ın hükmen mağlup sayılma tehlikesi var mı?

FutbolArena Detay - Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Beşiktaş 3 Mayıs’ta ertelenen müsabakayı kaldı yerden tamamlayacak. Bu mücadelenin oynandığı tarihte esame listesinin erteleme tarihinde de geçerli olacağı ve bu liste üzerinden takımların kadrolarını oluşturacağı iddia edildi.

1
Beşiktaş’ın 3 Mayıs’ta oynanacak Fenerbahçe kupa maçında esame listesinde "Türk Milli Takımı’nda oynama uygunluğuna sahip" futbolcu sayısının yeterli olmaması nedeniyle hükmen yenik sayılacağı iddiası doğru mu?
2
Beşiktaş’ta Caner Erkin’in de sakatlanması sebebiyle yedek kulübesinde "Türk Milli Takımı’nda oynama uygunluğuna sahip" 8 futbolcu yer alacağı ve bunun kurallara aykırı olduğu için siyah beyazlıların hükmen yenik sayılacağı öne sürüldü.
3
FutbolArena ise bu konuyla ilgili detayı ortaya çıkardı. TFF talimatlarına göre, erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplere tescilli olan futbolcular katılabilir.

4
Beşiktaş, Caner Erkin’in yerine sezon başında TFF’ye tescil ettirdiği kadrosunda yer alan genç Türk oyunculardan herhangi birini ekleyebilecek ve "Milli Takıma uygunluk" kuralını yerine getirebilecek. Böylelikle bu kural nedeniyle siyah beyazlıların hükmen mağlup sayılma gibi bir durumu söz konusu olmayacak.
5
2017-18 Süper Lig statüsünde müsabaka isim listesi 18’den başlayarak 21 kişiye kadar yazılabilecek. Müsabaka listesi 18 kişi olursa biri kaleci, en az 7 futbolcunun Türk Milli Takımı’nda oynama uygunluğuna sahip olması gerekecek.
6
Liste 19 kişiden oluşursa uygunluk aranan futbolcu sayısı 8’e, liste 20 veya 21 olursa da 9’a çıkıyor.
7
8
9

Futbolarena anasayfasından devam...