Pandev hakkında bilmeniz gereken 10 şey

Galatasaray’ın yeni transferi Goran Pandev hakkında bilmeniz gereken 10 şey...

1
Futbola Makedon Kulübü FK Belasica forması ile başlayan Pandev, henüz çok genç bir oyuncu iken dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu takımda profosyonel olduktan sonra 18 maçta forma giydi ve 6 gol attı.
2
Kariyeri boyunca İtalya’nın dışına hiç çıkmayan 31 yaşındaki golcü futbolcu, 2001 yılında henüz 18 yaşındayken Inter Milan’a transfer oldu.
3
Inter’de iken Spezia ile Ancona’ya kiralık olarak gönderilen ve mavi siyahlı formayı hiç giyemeyen Pandev, 2004’te Lazio’ya transfer oldu
4
Lazio forması ile artık kendini yavaş yavaş İtalyan futboluna kabul ettiren Pandev, 2009 yılında Zenit’in kapısından döndü. Zenit, Pandev için 13 milyon avro verdi ancak Lazio 15 milyon avro isteyince transfer yattı. Darko Pancev’den sonra Serie A’da görev alan tarihteki 2. Makedon futbolcu olan Pandev, Lazio’da toplam 183 maçta 62 kez fileleri havalandırmıştı.
5
2009 yılında Zenit’e transferi gerçekleşmeyen Pandev, Lazio ile kontrat yenilemeyi reddedince kendisine bir kez daha ilgi duyan Inter ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladı.
6
İkinci Inter macerasında 2012 yılına kadar 46 maça çıkan Pandev, bu süre içinde 5 gol attı ancak arkasında yine yeterli desteği bulamadı.
7
Tecrübeli futbolcu, 2011 yazında ise Napoli’ye kiralık olarak geldi ve Inter’den ayrıldı. Napoli’den bir sezon kiralık olarak forma giyen oyuncu, yeniden Inter’e dönmek istemedi. Inter ile bir türlü yıldızı barışmayan Pandev’in 2012 yazında da 7.5 Milyon Euro karşılığında bonservisi Napoli tarafından satın alınmıştı.
8
Pandev, Napoli forması altında çıktığı son iki sezondaki 82 resmi maçta 15 gole imza atıp 18 de asist yaptı.
9
Pandev, Makedonya Milli takım forması altındaki 75 maçta attığı 26 golle, ülke tarihindeki en skorer oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.

Futbolarena anasayfasından devam...