Fahrettin Koca açıkladı: 'Bilim Kurulu seyircisiz önerisini yaptı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun sezonun ilk yarısında maçların seyircisiz oynanması yönünde tavsiyesi olduğunu açıkladı. 

FutbolArena - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sezonda futbol maçlarının ilk yarısının sonuna kadar seyircisiz oynanması konusunda Bilim Kurulu önerisi olduğunu söyledi.

Futbolun Bilim Kurulu'nda gündeme geldiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu dönemde belli bir döneme kadar veya ilk yarısı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Seyircili olmaması, seyircisiz devam edilmesi şeklinde Bilim Kurulu önerisini yaptı." diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Futbol Federasyonu ligin 3. haftasından itibaren stadyumların %30 doluluk oranıyla maçların seyircili oynanacağını açıklamıştı.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva'da bugün yaptığı toplantıda Ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanması kararını vermiştir.

Bu kapsamda; TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınacak olup locaların kullanımı da serbest bırakılacaktır.

Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak tüm seyircilerin tribünlerde sosyal mesafeye uyması ve maske takması zorunlu olacaktır.

Müsabakalara seyirci alınması ile ilgili tüm detaylar daha sonra ilan edilecektir.

Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER