Everton 2 - 1 Arsenal maçı özeti ve golleri

Everton sahasında ağırladığı Arsenal'i 2 - 1 yendi ve rakibine bu sezon ilk deplasman yenilgisini tattırdı.

FutbolArena - İngiltere Premier Lig'in 16. haftası, hafta arasında oynanan müsabakalarla başladı. Salı gecesi oynanan maçlarda Everton sahasında Arsenal'i 2-1 yenerken Bournemouth da Leicester City'yi 1-0 yendi.

Bu skorun ardından Arsenal ligde 2. mağlubiyetini alırken, 34 puanla 2. sırada kaldı. Everton ise puanını 23'e çıkardı ve maç fazlasıyla 7. sıraya yükseldi.

Everton 19 Aralık Pazartesi günü sahasında Liverpool ile derbi maça çıkacak. Arsenal ise 18 Aralık Pazar günü Manchester City deplasmanına gidiyor.


Everton - Arsenal maçı kaç kaç bitti?


Arsenal 20. dakikada Alexis Sanchez'in frikik golüyle 1-0 öne geçti. Ashley Williams'a çarpan top kaleciyi yanıltarak ağlarla buluştu ve Arsenal'in golü geldi.

İlk yarının son dakikalarında ise ev sahibi ekipten Seamus Coleman attığı golle maça eşitliği getirdi ve takımlar devreye beraberlikle gitti. 86. dakikada ise Ashley Williams vurduğu kafa ile topu ağlara gönderdi ve Everton'u 2-1 öne geçirdi. Son dakikalar her iki takım kalesinde de tehlikeli pozisyonlara sahne olurken seyirciler adeta nefeslerini tuttu.

90. dakikada Everton kaptanı Phil Jagielka da ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı ve yıldız futbolcu Liverpool derbisinde de forma giyemeyecek.


Everton - Arsenal maçı istatistikleri


Maçta daha çok topla oynayan taraf Arsenal olsa da Everton daha çok şut çekti, daha çok orta yaptı daha çok korner attı ve sonuçta 3 puanı da kapmayı bildi.

Everton - Arsenal
%42 Topla Oynama %58
14 Toplam Şut 9
4 İsabetli Şut 3
251 Başarılı Paslar 418
%70 Pas Başarı(%) %80
8 Korner 3
6/26 Orta 1/10
10 Faul 10
1 Ofsayt 2

Futbolarena anasayfasından devam...

Arsenal Son Dakika Haberleri