Euro 2020'yi garantileyen takımlar? Euro 2020 ne zaman?

Euro 2020 ne zaman? Euro 2020'ye katılmayı garantileyen takımlar hangileri? 16 Kasım 2019 Cumartesi günü oynanan maçların ardından Euro 2020 elemelerinde son durum ve turnuvaya katılmayı garantileyen ülkeler şu şekilde: 

FutbolArena - Euro 2020'ye4 ülke daha bilet aldı. Euro 2020'ye katılmayı garantileyen ülkeler hangileri? sorularına yanıt arayanlar için 16 Kasım 2019 Cumartesi günü oynanan maçların panoramasını haberimizde derledik.

Euro 2020 elemeleri C Grubu'nda Almanya, sahasında Belarus'u 4-0 mağlup etti ve grupta 18 puana yükselerek Euro 2020 vizesi aldı. Grubun kritik maçında Kuzey İrlanda ile Hollanda karşı karşyıya geldi. Hollanda, Kuzey İrlanda deplasmanından golsüz beraberlikle döndü ve 2014'ten bu yana ilk kez bir resmi turnuvaya katılmaya hak kazandı.



SLOVAKYA VE AVUSTURYA VİZE ALAN DİĞER TAKIMLAR OLDU

Euro 2020 elemeleri E Grubu'nda ise Hırvatistan, sahasında konuk ettiği Slovakya karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 3-1 galip geldi. Hırvatistan bu sonuçla 18 puana yükselerek Euro 2020'ye katılmayı garantiledi. Macaristan, Galler ve Slovakya arasında son maçlar öncesinde bir takım ilk 2'ye kalarak vizeyi alacak.

G Grubu'nda ise Avusturya sahasında Kuzey Makedonya'yı ağırladı. Polonya'nın daha önceden Euro 2020 vizesi aldığı grupta Avusturya, Kuzey Makedonya'yı 2-1 mağlup etti ve 19 puanla grubu ilk 2'de bitirmeyi garantiledi.

EURO 2020'YE KATILMAYI GARANTİLEYEN ÜLKELER ŞU ŞEKİLDE

TÜRKİYE
Fransa
Çekya
󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 İngiltere
Belçika
İtalya
Polonya
Rusya
İspanya
Ukrayna
Finlandiya
İsveç
Almanya
Hırvatistan
Hollanda
Avusturya


EURO 2020 nerede oynanacak?


2020 Avrupa Futbol Şampiyonası, 16. Avrupa Futbol Şampiyonası olacaktır. EURO 2020, 12 ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

EV SAHİBİ ÜLKELER

Almanya
Azerbaycan
Danimarka
Hollanda
İngiltere
İrlanda
İskoçya
İspanya
İtalya
Macaristan
Romanya
Rusya

STADYUMLAR

Her şehir üç grup maçına ve son 16 veya çeyrek final maçlarından bir tanesine daha ev sahipliği yapacak. Paylaştırmalar şu şekildedir.

Grup maçları, son 16, yarı final ve final: Londra (İngiltere)

Grup maçları ve çeyrek final: Münih (Almanya), Bakü (Azerbaycan), Sankt-Peterburg (Rusya), Roma (İtalya)

Grup maçları ve son 16: Kopenhag (Danimarka), Bükreş (Romanya), Amsterdam (Hollanda), Dublin (İrlanda), Bilbao (İspanya), Budapeşte (Macaristan), Glasgow (İskoçya)

A Grubu: Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan)

B Grubu: Sankt-Peterburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka)

C Grubu: Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya)

D Grubu: Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya)

E Grubu: Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda)

F Grubu: Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan)

Milli Takım Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER