EURO 2016 Haberleri: Romanya - Arnavutluk maçı Türkiye için kritik

Euro 2016'da bugün oynanacak Romanya-Arnavutluk karşılaşmasının sonucu Türkiye'nin kaderini etkileyecek.

FutbolArena Detay – Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda bu akşam Romanya ile Arnavutluk karşılaşacak. Maç öncesinde 1 puanlı Romanya 3. sırada, puansız Arnavutluk ise 4. basamakta yer alıyor.

Türkiye nasıl en iyi 3. olur?


Bu mücadele Türkiye'nin en iyi 3.'ler arasına girmesi için büyük önem arz ediyor. Altı grupta en çok puan toplayan en iyi dört 3. gruptan çıkmaya hak kazanacak. Türkiye şu anda puansız son sırada. Çek Cumhuriyeti'ni mağlup etmemiz halinde grubu 3 puanla bitireceğiz. Dolayısıyla diğer gruplarda 3 puanın altında kalan iki 3. olursa, Türkiye son 16'ya kalacak.

A Grubu'ndaki Romanya-Arnavutluk maçının eşitlikle sonuçlanması halinde Romanya grubu 2 puanla 3. sırada tamamlayacak. E Grubu'nda da 1 puanlı İsveç 3. sırada, aynı puana sahip İrlanda son basamakta. Son maçlarda İsveç, Belçika ile oynuyor. İrlanda da İtalya önüne çıkıyor. İsveç ile İrlanda maçlarını kazanamazsa, bu grubun 3.'sü de Çek Cumhuriyeti'ni yenmesini umut ettiğimiz Türkiye'nin altında kalmış olacak.

Bugünkü karşılaşmadan Romanya galibiyetle ayrılırsa, Türkiye'nin en iyi 3.'ler sıralamasında onları geçme şansı kalmayacak. Ama puansız eksi 3 averajlı Arnavutluk galip gelirse, eksi 4 averajlı Ay Yıldızlıların son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenerken Arnavutluk ile aradaki genel averaj farkını da kapatması gerekecek. A Grubu ve E Grubu'ndaki bu ihtimal hesaplarına ek olarak diğer gruplardaki takımların da son maçlarda alacağı skorlar Türkiye'ye en iyi 3.'lük yolunda kapı açabilir.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER