Esad Amerika saldırısına ne dedi? (Esad kimdir, mesleği nedir?)

Amerika Suriye saldırısı sonrası Beşşar Esad'dan ilk açıklama geldi. Esad Amerika saldırısı için ne dedi? Esad Rusya'ya kaçtı mı? Suriye savaşı başladı mı? Amerika saldırısı sonrası Esad'ın ilk sözleri ortaya çıktı.

Esad, Amerika saldırısının ardından konuştu. Suriye lideri Esad, Amerika'nın saldırısından sonra ilk açıklamasını yaptı. Esad öldü mü sorularının artmasının ardından rejim lideri Beşşar Esad ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında geçen diyalog ortaya çıktı. Esad Ruhani'ye ne dedi? Esad Suriye'de mi? Suriye Amerika saldırısı karşısında ne yapacak?

Amerika Suriye son dakika haberleri: Esad'ın ilk açıklaması geldi (14 Nisan 2018)


Hürriyet'in haberine göre; ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği operasyon sonrası İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

İran'ın Suriye'deki Esad rejimine desteğini bildirmek için telefon görüşmesini gerçekleştirdiğini belirten Ruhani, " Esad'ı yaradım, yanınızdayız mesajı verdim" dedi.

Esad da, Ruhani'ye, "Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı" açıklamasını yaptı.

ESAD'IN İLK GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI! İZLE >>


Beşşar Esad kimdir? Beşşar Esad kaç yaşında? Beşşar Esad evli mi?


Beşşar Esad 11 Eylül 1965 doğumludur. Babası Hafız Esad'ın ölümünden sonra Suriye Devleti'nin başına geçti. Beşşar Esad, Şam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Beşşar Esad "göz hastalıkları" alanında çalışmalarını sürdürdü. 1994 yılında Suriye'de babası Hafız Esad'ın halefi olması için eğitildi. 34 yaşında Cumhurbaşkanı olan Beşşar Esad, Amerika aleyhtarı konuşmalarıyla dikkat çekti.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER